Опублікована інструкція, що дозволяє зламати нову Sony PlayStation і запускати гри з флешки

На початку нинішнього місяця, тобто грудня, нарешті то здійснилася мрія багатьох геймерів, тому як в продаж по всьому світу, в тому числі і на території Росії, надійшла новітня ігрова приставка Sony PlayStation, купити яку в США можна за $ 100, тоді як з жителів Росії за неї просять відчутно більше - цілих 8 990 рублів. На неї прямо «з коробки» предустановленно два десятка відеоігор, а інсталювати нові будь-яким законним способом неможливо, але хакери знайшли вихід з цієї ситуації.

Сьогодні, 10 грудня 2018 року, один з відомих користувачів YouTube виконав злом своєї ігрової консолі Sony PlayStation Classic, яку він купив на днях. Після виконання процедури злому з'явилася можливість запускати будь-які ігри для оригінальної моделі приставки, випущеної більше ніж 10 років тому, прямо з флешки. Щоб зробити злом консолі багато чого робити не потрібно, тому як система захисту приставки досить слабка. Судячи з усього, компанія Sony і не думала про те, що цей пристрій хтось захоче зламати, або ж вона навпаки розраховувала на це.

Повна інструкція по злому PS Classic опублікована в репозиторії GitHub , А використовувати її слід на свій страх і ризик, тому як будь-яка модифікація стандартного ПО консолі позбавляє ігрову приставку офіційної гарантії від виробника, що діє протягом 12 місяців з моменту покупки. Якщо коротко описувати процедуру злому, то необхідно близько півгодини вільного часу, програма NotePad ++ (для Windows 10), або ж її аналоги (Coda 2 - Mac), а також USB-накопичувач з об'ємом від 1 ГБ, на якому будуть видалені всі дані.

Слідуючи інструкції на відео, в рамках якого блогер показав процес злому Sony PlayStation Classic, будь-який бажаючий зможе зробити те ж саме. Нагородою за все це стане можливість запускати різні відеоігри, випущені для оригінальної версії приставки більше 20 років тому, прямо з флешки. Нова консоль відрізняється від старої моделі тим, що вона має вдвічі менші габарити, роз'єм HDMI для підключення до сучасних телевізорів, два геймпада прямо «з коробки», а також ряд інших особливостей.

Раніше компанія Sony представила першу гру для PlayStation 5 з кращого в світі графікою.

Приєднуйтесь до нас в Twitter , Facebook , ВКонтакте , YouTube , Google+ і RSS щоб бути в курсі останніх новин зі світу технологій майбутнього.

Новости