Особистий кабінет Росприроднагляд

  1. Можливості особистого кабінету
  2. Реєстрація та вхід в особистий кабінет
  3. Створення звітності на Росприроднадзор

Служба федерального рівня, яка забезпечує контроль екологічної безпеки та природокористуванням - Росприроднагляд РФ. Її контрольовані особи - власники підприємств, виробництво яких має негативний вплив на навколишнє середовище. Вони повинні постійно здавати звітність за показниками забрудненості і вжитим заходам щодо їх усунення. Особистий кабінет Росприроднагляд на офіційному сайті служби - дозволяє здавати звітність дистанційно.

Особистий кабінет Росприроднагляд на офіційному сайті служби - дозволяє здавати звітність дистанційно

rpn.gov.ru - офіційний сайт Росприроднагляду

Можливості особистого кабінету

Для здачі звітів в сервісі особистий кабінет Росприроднагляд буде потрібно введення електронного підпису. У своєму акаунті можна формувати і відсилати такі види звітності:

  • 2-ТП (рекультивація);
  • 2-ТП (відходи);
  • декларація по виготовленим упаковок і товарів в Росії, які після застосування повинні бути утилізовані;
  • декларація про готових товарах;
  • звіт про плату за забруднення довкілля;
  • довідки про виконані нормативи по утилізації;
  • заявки на установку об'єктів на державний облік, які будуть забруднювати навколишнє середовище.

Всі бланки звітності знаходяться для користувачів у вільному доступі, їх можна завантажити, вони підготовлені для заповнення, якщо виникнуть якісь питання, то можна звернутися за допомогою до представлених на сайті відеоматеріалів і інструкцій. Щоб відправити звіти необхідно мати ЕЦП.

Реєстрація та вхід в особистий кабінет

Перед тим, як зареєструвати особистий кабінет Росприроднагляд, спочатку необхідно налаштувати сам комп'ютер і встановити на ньому відповідне програмне забезпечення:

  • вибрати один з браузерів: Mozilla Firefox, яндекс.браузер і Google Chrome;
  • підібрати для браузера один з плагінів: CryptoPro Extension for Cades Browser Plug-in і КріптоПро ЕЦП Browser plug-in;
  • встановити ПО КріптоПро CSP версії від 3.9R2.

9R2

lk.fsrpn.ru - особистий кабінет природопользователя

Так як вказувалося вище для управління звітністю необхідно отримати електронний підпис, яка видається в акредитованому засвідчувальному центрі, в оформленому сертифікаті підзвітною організації обов'язково вказується ІПН.

Перед входом до свого облікового запису необхідно використовувати підтверджену обліковий запис ЕСІА, яку можна отримати на Порталі держпослуг.

Отримання такого запису відбувається в наступній послідовності:

  • На порталі потрібно зареєструватися, користувач для цього повинен отримати пароль і логін.
  • Буде потрібно вказати персональну інформацію, яку можна взяти в настройках особистого кабінету.

Всю зазначену інформацію необхідно підтвердити, для чого слід отримати сертифікат електронного підпису, а також відвідати Пошту Росії з паспортом, щоб заповнити там бланк підтвердження особи. Буде потрібно також замовити лист, який прийде на адресу реєстрації користувача з унікальним кодом підтвердження.

Якщо раптом останній буде втрачено, то його можна буде відновити на сайті держпослуг, новий шифр прийде на вказаний при реєстрації email або на номер мобільного. При запиті нового коду необхідно буде вказати вищенаведені дані або ж СНІЛС.

При запиті нового коду необхідно буде вказати вищенаведені дані або ж СНІЛС

https://esia.gosuslugi.ru/idp/rlogin?cc=bp - вхід через держпослуги

Ви можете увійти природопользователя можна, якщо, відкривши офіційний сайт Росприроднагляду, перейти в розділ «Електронні сервіси», в ньому необхідно вибрати блок «Веб-портал здачі звітності».

Для оформлення звітності необхідно вибрати кладку «Звітність», потім вибрати пункт «Здати звіт», дія вибирають напроти потрібного виду звітності.

Процес входу в особистий кабінет залежить від статусу користувача, їм може бути:

  • фізична особа;
  • юридична особа;
  • співробітник РПН.

Вхід в особистий кабінет Росприроднагляд, також як і реєстрацію можна здійснити натисканням кнопки в кутку вікна з написом «Вхід / реєстрація» і потім ввести логін і пароль, при цьому використовується обліковий запис, отримана від порталу держпослуг.

На сайті є список всіх вимог для роботи в системі.

Створення звітності на Росприроднадзор

Територіальні філії цього органу приймають звіти на паперовому носії тільки після їх здачі в електронному вигляді, необхідно вказати номер електронного звіту, присвоєний в особистому кабінеті.

http://rpn.gov.ru/otchetnost - екологічна звітність в Росприроднагляд

Формування звіту відбувається при переході на сторінці звітності, у вікні прямо по центру з'явитися кнопка «Плюс», після її активації скачується бланк потрібного звіту, який заповнюється користувачем. Після його підготовки звіт завантажується з комп'ютера.

Відправка звітності може бути тільки при використанні сертифіката ФС і застосування електронного підпису. Для завершення процесу необхідно натиснути «Отруїти файл звіту».

Користувачі після відправки звітів можуть перевіряти їх статус, він може бути завантажений на портал Росприроднагляду або відхилений. В останньому випадку необхідно усунути всі виявлені помилки і знову завантажити файл.

На сайті передбачено журнал заявок і звітів, в якому можна копіювати їх, відправляти і видаляти.

Ви можете поділитися або зберегти статтю для себе:

Коментарів поки немає, але ви можете написати свою думку або поставити запитання.

Ru/idp/rlogin?

Новости