Особливості вибору штор для кухні з балконними дверима, види і стилі

  1. стиль
  2. Види штор для кухні
  3. Римські штори
  4. японські штори
  5. Рулонні штори
  6. портьєри
  7. серпанок
  8. Кольорова гамма
  9. вибір матеріалу
  10. карниз

наявність на кухні виходу на балкон дозволяє застосовувати цікаві дизайнерські рішення. Можна організувати там куточок для чаювань, а якщо кухня маленька, на балконі може розміститися холодильник або обідня зона. У будь-якому випадку використання балконних дверей висуває додаткові вимоги до вибору штор. Вони не повинні заважати відкриттю дверей, але при цьому виконувати всі функції, покладені на штори.

стиль

щоб інтер'єр кухні був гармонійним, всі його елементи повинні добре поєднуватися між собою, підтримуючи єдину стильову задумку. Зазвичай штори набувають, коли дизайн обробки і меблевого гарнітура вже обрані. Залишається тільки підібрати варіант, який підходить саме вашій кухні.

Досить часто елементи інтер'єру можуть включати деталі різних стилів. Головне, щоб вони добре поєднувалися між собою. У будь-якому випадку вибір віконного декору для кухні повинен відповідати смаку мешканців будинку.

Види штор для кухні

У сучасних інтер'єрах використовують найрізноманітніші штори. Вони відрізняються один від одного конструкцією, способом кріплення, а також використовуваними тканинами. Кожен вид має свої особливості та переваги. Деякі з них можна чудово поєднувати в одному інтер'єрі.

Римські штори

Являють собою прямокутне тканинне полотно, яке піднімається за допомогою шнура, утворюючи акуратні горизонтальні складки. Римські штори для кухні з балконними дверима можуть мати різну довжину для вікна і для дверей. Це дозволить використовувати їх незалежно один від одного.

Таке оформлення вікна в залежності від забарвлення добре впишеться в будь-який з сучасних стилів, кантрі або прованс, а також в японський стиль. Вони можуть бути щільними або напівпрозорими, відмінно захищають від сонячних променів. Простота догляду і можливість прання робить їх застосування на кухні ідеальним варіантом.

японські штори

Складаються з прямокутних полотен шириною до 1м, які жорстко закріплені на напрямних. Їх можна легко переміщати, звільняючи простір для проходу, що дозволяє використовувати такі штори для кухні з балконом. Їх дизайн підходить для сучасних мінімалістичний інтер'єрів. Такий дизайн зробить кухню стильною та елегантною.

Зазвичай їх роблять однотонними, але іноді вони можуть бути з набивним або напівпрозорим візерунком. Плоска поверхня дозволяє наносити на них будь-яке зображення за допомогою фотодруку.

Рулонні штори

Цей вид відрізняється перш за все своєю функціональністю. Рулонні штори (ролети) прекрасно захищають від світла і сторонніх очей, займають мало місця, виготовляються за розміром вікна чи двері. Тканина намотується на валик за допомогою спеціального механізму, що дозволяє регулювати їх рівень.

Завдяки спеціальному просоченню ролети досить періодично протирати вологою губкою або чистити пилососом, щоб утримувати в чистоті. Це властивість особливо важливо для використання на кухні.

Їх кріплення здійснюється до стіні , Стелі або віконній рамі. Їх можна використовувати в поєднанні з іншими видами, якщо потрібно щільно закрити віконний отвір. Для цього зазвичай використовують однотонну тканину. Можливість фотодруку дозволяє створювати на роллетах живописні полотна, ефектно доповнюють інтер'єр.

портьєри

Це самий звичний вид декорування вікон. Штори для кухні з балконними дверима можуть складатися з двох частин різної довжини, забезпечених підхопити, або мати довжину до підлоги. Традиційно вони складаються з тонкого тюлю і більш щільною основної тканини. У верхній частині буде доречний ламбрекен.

У сучасному дизайні актуально використання різних видів штор одночасно. Наприклад, балконні двері може бути закрита портьєрою, а вікно римської шторою з перегукується тканини. Також за портьєрами можуть розташовуватися ролети, вмонтовані в вікно.

Портьєри відрізняються не тільки видами тканин і моделями, але і способом кріплення. Штори для кухні з балконними дверима повинні легко переміщатися, тому кріпленню варто приділити особливу увагу.

  • Штори на зав'язках кріпляться на карниз шляхом зав'язування декоративних вузлів з шнурів або стрічок, пришиті до тканини. Вони легко і зручно переміщаються по карнизу.
  • Штори на петлях забезпечені зверху пришитими петлями, які надягають на карниз. Вони підходять практично для будь-якого інтер'єру. Для зручності петлі можуть розщіпатися.
  • Штори на люверсах мають у верхній частині полотна металеві або пластикові кільця, які надягають на карниз. При цьому утворюються красиві рівномірні складки.
  • Штори на куліске надягають на карниз за допомогою пришитого зверху кишені. Їх не дуже зручно переміщати по карнизу. Тому такі штори для кухні з балконом зазвичай не використовують.
  • Штори на тасьмі мають велику кількість дрібних складочок, що робить їх дуже пишними і ошатними. Виглядають вони дуже красиво, але вимагають великої витрати тканини.
  • Штори на кільцях кріпляться до карниза за допомогою пришиті до них кілець. Це один з найпопулярніших видів кріплення.

серпанок

Таке оформлення вікна є полотно, що складається з окремих ниток різної текстури. Вони утворюють напівпрозору завісу, яка створює певний антураж. Легкі і невагомі нитяні завіси дозволяють використовувати незвичайні поєднання з ниток різних кольорів. Вони досить практичні, легко стираються і не вимагають прасування. Такі штори на кухні з балконом можна поєднувати з іншими видами.

Кольорова гамма

Підбираючи відтінок штор для кухні, зазвичай звертають увагу на колір меблевого гарнітура або шпалер. Колір гардин обов'язково повинен гармоніювати з колірною гамою всього інтер'єру і елементів декору. Під колір портьєр часто підбирають і решті кухонний текстиль - скатертини, рушники. Щоб візуально збільшити розмір приміщення і додати в нього повітря дизайнери рекомендують вибирати світлі напівпрозорі тканини.

Якщо обстановка і оздоблення стін витримані в одному кольорі, ефектним акцентом стане яскраве контрастне оформлення виходу на балкон і вікна. Бажано, щоб візерунок на гардинах повторювався в будь-яких елементах обстановки.

Сприйняття кольору індивідуально для кожної людини, тому використання кольорових сполучень повинно створювати комфортну обстановку для всіх мешканців будинку. Оскільки вам доведеться довгий час бачити обраний матеріал, його колір в першу чергу повинен відповідати вашим смакам.

вибір матеріалу

Важливим фактором при виборі штор на кухню з балконними дверима є якість тканини, з якої вони виготовлені. Часта необхідність переміщати гардини, щоб відкрити вихід на балкон, а також ймовірність різних забруднень при приготуванні їжі висуває певні вимоги до матеріалів. Вони повинні бути зносостійкими, довговічними, легко піддаватися пранні, не змінюючи своєї форми.

Штори на кухні з балконом повинні мати привабливий вигляд як з боку кухні, так і з балкона. Передбачте також можливість провітрювання приміщення.

карниз

Невід'ємною частиною дизайну вікна є карниз. Важливо, щоб він відповідав стилю як самих гардин, так і приміщення в цілому. Карнизи виготовляють з різних матеріалів - пластику, металу, дерева. Вони можуть мати різну кількість рядів і кріпитися до стелі або стіні. Можуть бути різні конфігурації з використанням струн, багетів, різних наконечників.

Вибираючи штори для кухні з балконними дверима, враховуйте розміщення карниза. Він не повинен перешкоджати вільному відкриванню дверей.

Правильний вибір штор для кухні робить її дизайн завершеним і гармонійним, наповнює теплотою і затишком.

Схожі статті

  • Кухонний інтер'єр або як вибрати штори на одну сторону на кухню, а також фото дизайнерських рішень

    В процесі вибору дизайну штор для малогабаритного приміщення, до якого відноситься стандартна кухня, потрібно спиратися не тільки на естетичну В процесі вибору дизайну штор для малогабаритного приміщення, до якого відноситься стандартна кухня, потрібно спиратися не тільки на естетичну ...

  • Дизайн кухні з балконом: інтер'єр штор для лоджії, об'єднаної з кухнею, з балконними дверима

    У деяких квартирах вихід на балкон знаходиться на кухні У деяких квартирах вихід на балкон знаходиться на кухні. І перед господарями постає питання, як використовувати цей простір. Ми пропонуємо розглянути ...

  • Штори на балкон, 12 ФОТО ПРИКЛАДІВ дизайну штор для лоджій і балконів, поради у виборі фіранок, порівняння рулонних, римських і класичних штор для лоджій

    Штори на балконі і лоджії - це захист від сонячного світла, як наслідок, сильного нагріву, краса, затишок і конфіденційність внутрішнього простору Штори на балконі і лоджії - це захист від сонячного світла, як наслідок, сильного нагріву, краса, затишок і конфіденційність внутрішнього простору ....

Новости