Особливості вибору і шкарпетки жіночої сорочки під запонки

  1. Чому жінки носять запонки?
  2. Як виглядають запонки для жінок?
  3. Як закріпити запонки правильно? фото
  4. Куди можна надягати запонки?
  5. Особливості жіночих сорочок
  6. Чим відрізняються жіночі сорочки на запонки від чоловічих?

Бажання надати жіночому вигляду нестандартний вигляд і яскраві відчуття, цілком здійсненно завдяки вибору незвичайних аксесуарів. Така родзинка як запонки здатна гідно прикрасити будь-який look, і наділити його індивідуалізмом і самобутністю. Використання цих ювелірних прикрас було довгий час перевагою чоловічого гардероба. У реаліях сьогоднішнього дня жіночі сорочки під запонки виглядають вельми актуальним трендом. Практично у кожного модельєра можна зустріти в колекції одяг з манжетами без ґудзиків.

Практично у кожного модельєра можна зустріти в колекції одяг з манжетами без ґудзиків

Чому жінки носять запонки?

Багато предметів чоловічого гардероба давно привертають увагу прекрасної статі. Жінки впевнено приміряють до своїх ніжним образам елементи мужньої атрибутики і успішно переводять їх в категорію власних речей. Так сталося свого часу з брюками, сорочками, ременями і капелюхами.

Так сталося свого часу з брюками, сорочками, ременями і капелюхами

Помилковим буде вважати, що всі жінки, які віддають перевагу чоловічі речі, емансиповані і авторитарні в прагненні довести свою силу і спроможність. Насправді, нетипові атрибути більш ефективно підкреслюють красу і витонченість жіночих силуетів. Мужні запонки, закріплені в манжетах блузи, акцентують увагу на красі жіночих рук.

Як виглядають запонки для жінок?

Дизайн сучасних авторів істотно відрізняється від декоративних робіт минулого століття. У створенні нових моделей чітко простежується бажання майстрів органічно поєднати естетику і функціональність запонок. Сьогодні аксесуари втратили універсальне призначення, вони мають чітке гендерний поділ. Вироби для жінок звертають на себе увагу витонченими лініями і різноманітним виконанням. Серед жіночих запонок нерідко зустрічаються справжні витвори ювелірного мистецтва.

Для романтичних і витончених натур пропонуються фантазійні мотиви: метелики, квіти, бабки, бантики, туфельки, сердечка. Діловим і практичним дамам більше підходять стримані геометричні форми з дорогоцінними покриттями і вкрапленнями блискучих каменів.

Найбільшою оригінальністю відрізняються тематичні запонки, виконані у вигляді скрипкового ключа, музичних інструментів, грошових знаків, автомобілів і інших елементів, пов'язаних з професійними інтересами і хобі.

Як закріпити запонки правильно? фото

Спочатку манжети складають разом так, щоб по нижній кромці утворилася пряма лінія, а обидва отвори були строго суміщені. Притримуючи манжети, вставляють запонки і фіксують їх.

Притримуючи манжети, вставляють запонки і фіксують їх

Найпоширеніший вид декоративних застібок виглядає у формі капсули, що повертається навколо своєї осі. Зустрічаються також запонки з основою, виконаної з такого ж матеріалу, що і лицьова частина. Фіксувати їх доводиться трохи довше, зате виходить надійно. Ще один варіант застібок має з'єднання у вигляді ланок ланцюга. Декоративна поверхня таких виробів розташовується по обидва боки манжет.

Куди можна надягати запонки?

Цей маленький і стильний аксесуар не варто вибирати, збираючись на танцювальну вечірку або прогулянку з друзями. Для таких заходів зазвичай надягають коктейльні сукні або практичний одяг вуличного стилю.

Для таких заходів зазвичай надягають коктейльні сукні або практичний одяг вуличного стилю

Запонки доречно виглядають в ансамблі зі строгими костюмами, призначеними для ділових, урочистих зустрічей і офісної обстановки. До них надягають сорочки з манжетами, злегка визирають з-під краю рукавів. Наявність в одязі незвичайних красивих застібок підкреслює в дівчині хороший смак і почуття стилю.

Особливості жіночих сорочок

Моделі під запонки не належать до категорії часто використовуваних речей. Зазвичай їх купують дівчата, які вибирають одяг певного стилю, або співробітниці компаній, які прагнуть внести різноманітність в повсякденні образи суворого дрес коду.

Зазвичай їх купують дівчата, які вибирають одяг певного стилю, або співробітниці компаній, які прагнуть внести різноманітність в повсякденні образи суворого дрес коду

Жіноча сорочка з запонками відрізняється від типових моделей особливим виконанням подовжених манжет, які називають французькими. На них відсутні гудзики, зате є два прорізи для закріплення застібок. У жіночій моді допускаються сорочки з французькими манжетами звичайної довжини рукавів і на 3/4.

Щоб уникнути зайвих витрат, можна за допомогою нехитрих маніпуляцій самостійно перетворити улюблену блузку в сорочку на запонки. Для цього слід зрізати гудзики, а на їх місці зробити проріз, краї якого акуратно обробити на швейній машині.

Чим відрізняються жіночі сорочки на запонки від чоловічих?

Перш за все, в очі кидається різниця в крої. Чоловічі сорочки відрізняє традиційне класичне виконання з одним нагрудним кишенею. Жіночі варіанти мають приталені форми, що підкреслюють витончені лінії фігури. Для струнких і худорлявих дівчат на верхній частині одягу пропонуються декоративні елементи - рюші, волани, мережива.

Тип тканини, щільність, фактурність допускаються найрізноманітніші для обох видів сорочок. Що стосується кольору, то тут також немає обмежень. Біла сорочка завжди вважалася типовою для класичного стилю. Чоловікам також пропонується помірний вибір світлих сорочок пастельних відтінків. Допустимі злегка розмиті малюнки у вигляді тонкої смужки. Для жінок дизайнери пропонують набагато більше варіантів забарвлень і принтів.

Чоловіча мода строго вимагає, щоб манжети з запонками виступали з-під рукава фрака або піджака на 1,5-2 сантиметри. Діловий образ повинен бути строгим і лаконічним. До дівчат мода більш поблажлива і не наполягає на обов'язковому поєднанні з піджаком або жакетом. Оригінальна сорочка з запонками, як самостійний вид одягу, дозволяє створювати більш романтичні і жіночні образи.

Є ще одна вимога, однакове для всіх - надягаючи запонки, слід забути про решту аксесуарах, особливо золотих. В іншому випадку в цибулі буде присутній занадто багато блиску. З прикрас допускаються невеликі сережки, коротка нитка перлів, акуратний клатч або краватку-бант.

З прикрас допускаються невеликі сережки, коротка нитка перлів, акуратний клатч або краватку-бант

Чому жінки носять запонки?
Як виглядають запонки для жінок?
Як закріпити запонки правильно?
Чому жінки носять запонки?
Як виглядають запонки для жінок?
Як закріпити запонки правильно?
Куди можна надягати запонки?
Чим відрізняються жіночі сорочки на запонки від чоловічих?

Новости