Особливості забезпечення повітрообміну в басейнах

  1. Як правильно організувати припливну і витяжну вентиляцію в басейні?
  2. Як осушити повітря в басейні?

Вентиляція в приміщенні, де розташований басейн, повинна працювати так, щоб виключити конденсацію вологи з повітря. В іншому випадку може з'явитися грибок або навіть чорна цвіль, дуже шкідлива для здоров'я. Крім того, металеві частини конструкцій будуть іржавіти, в приміщенні з'явиться неприємний запах, а також наліт на стінах і підлозі. Є і ще одне призначення системи вентиляції - видалення з повітря хімічних речовин, випаровування з поверхні води.
Тому будівництво басейну в будинку або громадських будівлях повинно включати створення ефективної вентиляції, в іншому випадку буде погіршуватися технічний стан басейнів, на вікнах в зимовий час з'являтися конденсат і полій, а все це - порушувати комфорт відпочиваючих.
Виключити подібні проблеми можна, забезпечивши ефективну кратність повітрообміну і налагодивши контроль рівня вологості повітря. вентиляція басейну - це складна технічна система, робота і технічне обслуговування якої і строго регламентується. Завдяки контролю і регулювання швидкості обміну повітря, а також його вологості і температури, в приміщення подається чисті і осушення потоки, і видаляються забруднені.

Як правильно організувати припливну і витяжну вентиляцію в басейні?

Системи припливної вентиляції в басейнах прийнято встановлювати поряд з прорізами (двері і вікна), що забезпечують контакт із зовнішнім середовищем. Витяжну вентиляцію монтують навпаки прорізів, у верхній частині приміщень. Подібне розташування дозволяє здійснювати ефективний повітрообмін і видаляти з приміщення вологе, забруднене повітря, що має неприємний запах, а на зміну йому подавати чистий і сухий.
Щоб забезпечити в басейні комфортні умови для відпочиваючих, робота вентиляційних систем повинна сприяти підтримці наступних параметрів на заданому рівні:

  1. Температуру води в басейні від 26 до 29 ° С.
  2. Температуру повітря в приміщенні на рівні 30 ° С.
  3. Відносну вологість на рівні 60% (для літнього періоду ця величина може варіюватися в межах 60-70%, а для зимового перевищувати 50% відносних).

Щоб створити комфортний мікроклімат, робота вентиляції повинна синхронізуватися з функціонуванням системи нагріву води і системи опалення приміщення.

Як осушити повітря в басейні?

Висока відносна вологість повітря - серйозна проблема, яка призводить до корозії конструкцій басейну, розвитку і розмноження колоній шкідливих бактерій, появі чорної цвілі. В результаті руйнуються конструкційні елементи, погіршується зовнішній вигляд, створюється певний дискомфорт. Тому рекомендується не допускати перевищення порога відносної вологості в приміщенні в 60%.
Допомагає нормалізувати рівень відносної вологості повітря спеціальний осушувач. Будучи важливим інженерно-технічним обладнанням басейнів, він повинен гармонійно вписатися в інтер'єр, доповнити і прикрасити його.
Осушувачі повітря бувають підлогові і настінні, стаціонарні та пересувні. Вони вибираються в залежності від об'єму приміщення, здатності видаляти вологу, а також за іншими технічними параметрами, що дозволяє підтримувати відносну вологість на заданому рівні.

Додано: 20.01.2015 11:37:41

Як правильно організувати припливну і витяжну вентиляцію в басейні?
Як осушити повітря в басейні?
Як правильно організувати припливну і витяжну вентиляцію в басейні?
Як осушити повітря в басейні?

Новости