Останній імператор високої моди: історія успіху Валентино Гаравані

  1. навчання
  2. Початок кар'єри
  3. Французький стиль і італійська пристрасть
  4. Відкриття Модного дому Valentino
  5. Кар'єра великого модельєра
  6. фурор бренду
  7. Валентино Гаравані. Особисте життя
  8. Будинок моди Valentino в наші дні

Валентино Гаравані (ValentinoGaravani) - засновник всесвітньо відомого бренду Valentino, одяг якого носять відомі красуні, політики і зірки шоу бізнесу. Його ім'я було і залишається синонімом розкішного і витонченого стилю.

Він виріс в сім'ї побожних католиків, які ніколи в житті не повірили б у те, що їхній син Валентино, який народився в травні 1932 року, стане найбільш шанованою в світі кутюр'є, буде створювати одяг для богеми і любити чоловіків. Вони наполегливо твердили йому про те, що він повинен бути чесним віруючим трудівником. Він Валентино з раннього дитинства хотів бути модельєром.

У своїх інтерв'ю дизайнер не раз відзначав, що з самого дитинства його залучали предмети розкоші. А тверде рішення стати модельєром до Валентино прийшло після перегляду фільму «Дівчата Зігфілд», де розповідалася історія танцівниць на Бродвеї.

А тверде рішення стати модельєром до Валентино прийшло після перегляду фільму «Дівчата Зігфілд», де розповідалася історія танцівниць на Бродвеї

навчання

Коли мова зайшла про вибір професії юний Гаравані вже знав, що хоче бути дизайнером. Але в ті часи моду диктувала Франція, а тому він вирішив відправитися на навчання в Париж. Там він навчався в Школі витончених мистецтв, а також у школі при Палаті Високої Моди Парижа.

Ще будучи студентом він проявив себе як талановитий дизайнер. Одним з найбільших досягнень молодого Гаравані була перемога в конкурсі від Міжнародного Секретаріату по шерсті.

Початок кар'єри

Закінчивши Школу дизайну, Валентино вирушив у Модний будинок Balenciaga з пропозицією прийняти його на роботу, але молодому модельєрові відмовили. Попутно Гаварані отримав пропозицію від Жана Дессе. Дизайнер запросив початківця модельєра для роботи в своїй компанії, він став учителем Валентино, розкривши йому таємниці майстерності.

Жан Дессе підказав Валентино напрямок, в якому йому необхідно рухатися при створенні моделей одягу. Він говорив Гаварані, що, потрібно розробляти настільки прекрасну жіночий одяг, щоб жінку, одягнену в такий наряд, хотілося роздягнути.

Французький стиль і італійська пристрасть

Завдяки Дессе, Валентино зрозумів головну ідею, яку він проніс через всю свою творчість: одяг повинен підкреслювати жіночі гідності, прикрашати володарку наряду і робити її привабливою і спокусливою в очах чоловіків.

Валентино Гаварані зумів гармонійно поєднувати в моделях одягу французький вишуканий стиль і жіночну італійську пристрасть.

У модному будинку Дессе Гаварані пропрацював п'ять років, після чого був звільнений, причиною цьому послужило його несвоєчасне повернення з відпустки. До повернення модельєра на батьківщину, в Італію, залишалося два роки, які він віддав роботі в бренд Guy Laroche.

Після закінчення навчання Валентино відразу ж отримав запрошення від модного будинку Jean Desses, де пропрацював в цілому 5 років. Після цього його покликали на посаду головного дизайнера в Guy Laroche, де він працював протягом 2 років. Але все це не приносило йому належного задоволення, адже він працював під чужим початком, а значить завжди був скутий певними рамками. Саме тому Валентино Гаравані вирішив повернутися в Італію.

Відкриття Модного дому Valentino

У 1959 році Валентино повернувся в Італію і відкрив власне ательє в Римі. Треба відзначити, що з самого початку свого існування воно користувалося непоганим попитом, адже на той час слава про молодого і талановитого дизайнера вже облетіла країну.

У 1960 році Гаравані зареєстрував власний бренд Valentino. У цьому ж році виходить фільм Федеріко Фелліні «Солодке життя», що розповідає про життя італійської богеми, всі наряди для якого були створені Валентино.

У цьому ж році виходить фільм Федеріко Фелліні «Солодке життя», що розповідає про життя італійської богеми, всі наряди для якого були створені Валентино

Кар'єра великого модельєра

Незабаром кутюр'є познайомився з молодим дизайнером Джанкарло Джамметті. Він був підприємцем, його справи йшли дуже добре, і він вирішив допомогти своєму партнеру в ательє. Разом вони успішно підкорили Флоренцію, яка в той час була центром модного світу. Завдяки цьому у Валентино з'явилися відомі відвідувачки, які все, як одна, хотіли носити його сукні.

У 1968 році до Валентино створив, мабуть, свою найвідомішу колекцію під назвою Collezione Bianca. Вона була виконана виключно в білих і бежевих тонах, а всі наряди були прикрашені вишивкою у вигляді літери «V», яка стала логотипом бренду.

Одна з суконь цієї колекції для свого весілля вибрала Жаклін Кеннеді, яка виходила заміж за Арістотеля Онассіса. Фотографії молодят потрапили на перші шпальти всіх світових видань, що принесло всесвітню популярність Валентино Гаравані.

Жаклін Кеннеді і Арістотель Онассіс

Жаклін Кеннеді і Арістотель Онассіс

фурор бренду

З'явився після показу дебютної колекції успіх тільки зміцнився в 1962 році. В італійській Флоренції, в місці під назвою Palazzo Pitti відбулося дефіле, на якому Валентино представив свої нові моделі. Дизайнер назвав колекцію Gotha, в її рамках світ вперше побачив знамените червоне плаття від Valentino. Гаварані підкреслив, що для нього червоний колір - уособлення жіночності, модельєр також стверджував, що відрізняє більш 30 відтінків червоного.

Нову колекцію Валентино Гаварані оцінили не тільки клієнти і покупці одягу, які на той час стали постійними, а й колеги-модельєри, а також представники ЗМІ. Ательє та бренд Valentino почав отримувати величезну кількість замовлень на наряди, а світ поповнився ще однією «зоряної» особистістю, що створює модні шедеври.

Своїм успіхом Валентино почасти зобов'язаний Елізабет Тейлор, яка однією з перших звернула увагу на талант молодого італійця. Сам Гаравані згадував їх першу зустріч так: «Елізабет Тейлор була в Римі на зйомках Клеопатри і почула про новий дизайнера - про мене. Вона захотіла подивитися мої речі, так що я взяв свої напрацювання і поїхав до неї на віллу. Тоді вона ще була місіс Фішер і шукала плаття для прем'єри фільму. Вона була дуже вимоглива ... вона погодилася на спільне фото тільки в обмін на обіцянку подарувати їй сукню. Я сказав: «Вибирайте, яке вам більше подобається» - і вона, звичайно, вибрала найдорожче ».

Це стало початком довгої дружби і численних образів, створених дизайнером спеціально для неї.

Валентино і Елізабет Тейлор

Софія Віллані Шиколоне стала постійною клієнткою синьйора Валентино ще до того, як взяла собі уславлений творчий псевдонім. Тому саме в його плаття вона отримала свій другий «Оскар» в 1991 році і стала однією з головних гостей на святкуванні тридцятиріччя бренду. Софія Віллані Шиколоне стала постійною клієнткою синьйора Валентино ще до того, як взяла собі уславлений творчий псевдонім

Валентино і Софі Лорен

У 1995 році Клаудія Шиффер закривала показ кутюрної колекції Valentino у весільній сукні з шовку і органзи. Після цього вона встигла стати обличчям декількох рекламних кампаній модного будинку і другом самого Гаравані. А коли в 2002 вона замовила у Валентино власне весільну сукню, не здивувався ніхто: «Її сукня міг пошити тільки один чоловік», - написали Evening Standard.

А коли в 2002 вона замовила у Валентино власне весільну сукню, не здивувався ніхто: «Її сукня міг пошити тільки один чоловік», - написали Evening Standard

Клаудія Шиффер на показі Valentino

Клаудія Шиффер на показі Valentino

Клаудія Шиффер в плаття Valentino

В його вишуканому вбранні на телеекранах з'являлися так само Енн Хетеуей, Дженніфер Лопез, Сара Джессіка Паркер. Така увага до бренду забезпечили розкіш і жіночність, якими модельєр наділяє свої вироби.

Валентино і Сара Джессіка Паркер

На початку 90-х років Валентино Гаравані передав керівництво компанією італійському підприємству «Partecipazioni Industriali». До 2007 року він все ще займає пост головного дизайнера. Його фінальний показ відбувся в жовтні цього ж року у Франції.

Валентино Гаравані. Особисте життя

Серед перших коханців Валентино був уродженець Франції, Жеральд Нанті. Вони були разом ще в 1950-х. Але сильніше всіх на його життя вплинув Джанкарло Джамматті, коли вони зустрілися в Римі.

Більше десяти років вони приховували свої відносини від рідних і преси, а все, тому що батьки Валентино не винесли б такої правди. Одного разу, мати модельєра приїхала в столицю, щоб допомогти йому в справах ательє, і він збрехав їй про те, що він безнадійно закоханий в одну відому кіноактрису. Можливо, ця історія не зовсім правдива, проте факт визнання був для валентність найстрашніше.

Валентино обожнює собак - з ним живуть шість мопсів: Мері, Мод, Мільтон, Монті, Моллі і Марго. Першого вихованця дизайнера звали Меггі, для всіх її цуценят він придумав клички, що починаються з літери «М».

Модельєр - пристрасний колекціонер, головне його захоплення - рідкісний фарфор. У зборах, що зберігається в його будинку, налічується понад сто сервізів, в тому числі привезені з Росії. Щовечора маестро сам вирішує, на якому посуді подавати вечерю.

Крім порцеляни Гаравані колекціонує срібні сільнички і російську меблі XIX століття.

У власності дизайнера знаходиться нерухомість в Римі, Лондоні, Нью-Йорку, Капрі, Гштаде і Версалі. Йому належать особистий літак і яхта, а також збори оригіналів робіт Пабло Пікассо, Марка Шагала, Анрі Матісса, Енді Уорхола, Френсіса Бекона, Марка Ротко і Анджело Бронзіно.

Будинок моди Valentino в наші дні

Завершивши свою роботу в Модному будинку, Валентино продовжує створювати моделі для особливих клієнтів. У 2011 році в плаття від Гаварані постала Наталя Водянова на благодійному заході, а в 2012 році Валентино створив весільну сукню для Енн Хетеуей.

Валентино і Наталія Водянова

Валентино і Енн Хетеуей

Будинок моди Valentino і раніше продовжує працювати, створюючи предмети розкоші. Без сумніву, справа, яка була створена з душею, буде існувати і далеко від свого творця.

Без сумніву, справа, яка була створена з душею, буде існувати і далеко від свого творця

схоже

Новости