Ознаки, за якими можна визначити хворобу Альцгеймера

Американські вчені прийшли до висновку, що діагностувати розвиток хвороби Альцгеймера можна по психологічному стану людини. Американські вчені прийшли до висновку, що діагностувати розвиток хвороби Альцгеймера можна по психологічному стану людини

Як повідомили вчені з Гарвардського університету (США) в статті, опублікованій в American Journal of Psychiatry, дослідження показали, що занепокоєння з'являється на ранніх етапах хвороби - ще до того, як людина втрачає когнітивні здібності.

Після п'яти років спостереження за здоров'ям трьох сотень добровольців похилого віку у віці від 60 до 90 років дослідники з'ясували, що з появою навіть невеликої кількості бляшок бета-амілоїду, що призводять до знищення нервових клітин, літні люди починають впадати в депресію на фоні постійних турбот.

Вчені заявили, що подібна тривога і є сигнал, по якому можна виявити хворобу і почати її лікування ще до часткового згасання пам'яті і нанесення шкоди роботі мозку.

"Правда.Ру" раніше писала про те, що схильність до нестримної балаканини може вказувати на те, що людина схильна до тих чи інших захворювань головного мозку.

До такого висновку прийшли нейробіологи з університету Вісконсіна в Мадісоне, пише Life. На думку американських фахівців, озвучуючи свої власні думки, людина компенсує знижену мозкову активність і тренує слухову пам'ять, що може свідчити про перші ознаки Альцгеймера і проблемах звичайної мозкової пам'яті.

Звичайно, тривога може бути і помилковою і ніяких проблем з мозковими функціями у базік немає. Однак треба враховувати, що потенційними жертвами того ж Альцгеймера є люди у віці від 50 до 75 років.

Вчені зауважують, що одним з головних ознак можливих проблем може бути постійне бажання описувати характер ситуації, що відбувається. Тому, якщо людина максимально докладно намагається пояснити те, що відбувається, то це може бути явним фактором розвитку нейродегенеративного захворювання.

Новости