П'ять особливостей англійських casual-брендів, які зробили їх знаменитими

Проте, саме в Англії зародилася вулична мода і мода на стиль casual. Давайте розглянемо з вами 5 найцікавіших відмінних рис англійських casual-брендів, які зробили їх знаменитими.

1. Петелька на спині і гудзики на комірі сорочки

На початку 60-х років минулого століття молодий Альфред Бенджамін Сагермен одружився з дочкою власника фірми Lancia, яка випускає чоловічі сорочки. Сагермен заснував свій бренд Ben Sherman, в якому прагнув оновити класичний стиль і внести елементи нового часу, проводячи експерименти з комірцями, квітами і дрібними деталями.

Підсумком подібних модернізацій стала пришита петелька на спині і гудзики на комірі сорочки, що стало яскравою особливістю бренду. Пізніше його нововведення було перейнято іншими.

2. Теніска (поло)

Fred Perry - багаторазовий чемпіон турнірів з великого тенісу, після завершення спортивної кар'єри заснував однойменний бренд. Величезну славу здобула теніска (поло) - незвичайна для тих часів трикотажна сорочка з коротким рукавом і розрізом на кнопках. Також, Фред Перрі брав участь в розробці першої протівопотной наручної пов'язки. Логотип бренду Fred Perry - лаврова гілка - заснований на емблемі Вімблдону і завойовує все більшу популярність у всьому світі.

3. Тренч і клітина Nova

Тренч і клітина Nova

У 1880 році Томас Барберрі створює неймовірно міцний, практичний, теплий і зручний матеріал, названий габардин. Завдяки своєму плетіння і спеціальному просоченню, тканину набувала зносостійкі і водовідштовхувальні властивості. У Першу Світову війну будинок Burberry отримав урядове замовлення на виготовлення півмільйона тренчкотов, адаптованих під військову уніформу. Це замовлення і приніс Томасу популярність.

Зараз тренчі від Burberry користуються величезною популярністю. Їх виготовлення включає в себе більше 100 окремих процесів, найскладнішим з яких є пошиття коміра. Навчання цьому мистецтву займає більше року.

Але повернемося в минуле. У 1924 році з'являється знаменита клітка Burberry - Nova - з тонких смужок червоного, чорного, білого і пісочного кольору. Вперше вона з'явилася на підкладці дощовика. У подібних дощовиках Хемфрі Богарт та Інгрід Бергман знімалися у фільмі «Касабланка», а Одрі Хепберн в плащі від Burberry знялася в одній зі сцен фільму «Сніданок у Тіффані».

З середини минулого століття Burberry шиє не тільки для британської армії і цивільної авіації, але і є компанією-постачальником її Величності Королеви і його Високості Принца Уельського.

4. Вітровка Харрінгтон і фіштейл-парку

Вітровка Харрінгтон і фіштейл-парку

Знаменита модель вітровки, що випускається Merc з моменту свого заснування. Класичний Харрінгтон Merc виготовляється з цупкої бавовняної тканини з еластичними трикотажними манжетами і низом, а також підкладкою з орнаментом «Тартан» (шотландська клітка). Такі куртки носили в молодості Елвіс Преслі і Френк Сінатра. Merc ввели моду на фіштейл-парку. Істинний символ mod-look, подовжена куртка з капюшоном і задником за формою риб'ячого хвоста, зручна і непромокаючий.

5. Одяг квітів військово-повітряних сил Великобританії

Lambretta. Назва бренду походить від однойменної назви скутера, який був на піку популярності в шістдесятих роках минулого століття. Історія бренду, як випускає одяг, почалася в 1997 з презентації лінії чоловічого одягу. Всі предмети відрізнялися стильністю, кожен чоловік міг придбати куртки, сорочки, поло, светри, нижню одяг і аксесуари. Великою популярністю у англійців бренд став користуватися завдяки використанню кольорів королівських військово-повітряних сил Великобританії.

Незважаючи на незмінність і витриманість класичного англійського стилю, мода навіть в консервативному Королівстві не стоїть на місці. Вулична культура внесла величезний внесок у розвиток англійської моди в цілому і стилю casual - зокрема.

Використано фотографії з сайтів: img-fotki.yandex.ru, merc.com, bensherman.com, fredperry.com

Новости