Пало-санто і рожева вода: кращі аромати цієї осені

  1. Dōjima, Mona di Orio
  2. Outrageous, Editions de Parfums Frédéric Malle
  3. Noir Anthracite, Tom Ford
  4. Paris-Mascate, Carven
  5. Santo Incienso, The Different Company
  6. Wonder Bouquet, Mugler
  7. Tuberose Le Soir, Aerin
  8. Nuit de Bakelite, Naomi Goodsir

П арфюмерний критик Ксенія Голованова - про кращих ароматах на осінь: візьміть на замітку!

Dōjima, Mona di Orio

Dōjima, Mona di Orio

Додзіма - район Осаки, де на початку XVII століття була заснована найбільша рисова біржа країни. Рис становив основу раціону будь-якого японця, їм забезпечували великі позики і видавали пайки самураям, які підтримують порядок в країні - словом, не було злаку важливіше. Але Dōjima - щось більш ліричне, ніж розписка в важливості сільськогосподарської культури. Це рісинки, побачена японським живописцем епохи Едо: зелена свіжість, яка в ньому ховається до весни, молочне тепло з туескі з готовою крупою і тонка пудра від рисового лушпиння на руках ринкових «обдіральщіков», лущівшіх зерно перед продажем.

Outrageous, Editions de Parfums Frédéric Malle

Outrageous, Editions de Parfums Frédéric Malle

До недавнього часу Outrageous продавався тільки в нью-йоркському універмазі Barneys, але тепер є у всіх корнера Frédéric Malle - і викликає обережний інтерес у любителів марки. Чимало написано про те, що Малль займається, по суті, складанням парфумерного гардеробу на всі випадки життя: Cologne Bigarade - свіжа сорочка, Eau de Magnolia - шовкове плаття з запáхом, елегантне, але розслаблене, а Portrait of a Lady - суботній латекс для тих , хто спускає пар в клубах з червоним підсвічуванням. Останній випуск, альдегідний Superstitious, ліг на прилавки розкішної штучної шубою в хмарі статичної електрики, а приїхав слідом Outrageous - свіжий зріз зеленого яблука, м'ятний холодок зубної пасти, легка аромат прального порошку - не що інше, як ідеальна біла футболка: можна і в спортзал , і в Большой театр.

Noir Anthracite, Tom Ford

Noir Anthracite, Tom Ford

За тембром - матовому, теплому, глибокому - Noir Anthracite найближче до колекції Private Blend, але, на щастя, входить в менш дорогу Signature. Що це таке: прекрасний зелений шипр з гострою заправкою з різних сортів перцю, викладений на красивою і пахучої тарілці з темного дерева. Тим, хто не любить гальбанум - ароматну смолу з гіркуватим запахом зеленого листя, краще обходити Noir Anthracite стороною.

Paris-Mascate, Carven

Paris-Mascate, Carven

В останні роки марка Carven переживає новий розквіт: в 2013 був перевипущена класичний аромат 1946 року - Ma Griffe, в тому ж році вийшов Le Parfum авторства Франсіса Кюркджяна - чисті, злегка мильні весняні квіти, роком пізніше - оновлений Vétiver. На початку осені марка і зовсім випустила цілу колекцію абсолютно нових ароматів, присвячених подорожам засновниці бренду мадам Карвен - від Бразилії до Індії. До слова, Paris-Sao Paulo і Paris-Bangalore дуже привабливі, але особливе враження справляє Paris-Mascate, чітко вінтажний купаж дорогоцінних східних бальзамів. Міг би осісти на рецепторах темної, липкою смолою - але ось їх уже омиває свіжістю рожевої води з фонтану під старою смоківницею.

Santo Incienso, The Different Company

Santo Incienso, The Different Company

Насправді новий Santo Incienso - це Le 15, аромат, випущений невеликим тиражем до ювілею The Different Company в 2015 році. «П'ятнашки», як її тоді любовно називала парфумерна громадськість, швидко розкупили: дійсно дуже хороша і до того ж вірна оригінального стилю марки - є в Le 15 і повітря, і світло, і відчуття простору, як в перших, авторства Жан-Клода Еллена і його доньки, композиціях бренду. Тепер аромат зветься Santo Incienso і відразу видає головного героя - впала-санто, американське дерево, з чиєї деревини добувають ефірну олію з потужним, злегка копченим ароматом. Парфумер Олександра Моне робить дивовижне - піднімає цього «слона» над землею і змушує його танцювати в висхідних потоках ладану і мірри.

Wonder Bouquet, Mugler

Wonder Bouquet, Mugler

Wonder Bouquet - дев'ятий аромат Les Exceptions, дорожчий колекції будинку Mugler. Але якщо з першими композиціями все більш-менш зрозуміло: ось фужер, ось шипр, ось шкіра, а ось Схід - переосмислення і тим не менш впізнавані парфумерні жанри, то нова - незвичайна химера. Здебільшого своїх генів вона зобов'язана білим кольорами - жасмину і флердоранжу, але те, що робить Wonder Bouquet справжнім «Вандером», - дивна нота дріжджовий закваски: пахне так, ніби в шовковисте, еластичне тісто замішали екзотичні квіти.

Tuberose Le Soir, Aerin

Tuberose Le Soir, Aerin

Aerin - марка парфумерії для жінок сангвінічного темпераменту і бездоганних манер: жоден волосинка не виб'ється з Evening Rose або Iris Meadow. На тлі цих ідеальних стрижок і гладких чубків нова Tuberose Le Soir здається трохи розпатланою, ніби провела кілька годин в ліжку - c кимось цікавим: все, чим багата головна героїня - ментолові зелень, кокосові вершки, дурманячої нічний марево білих квітів - тут зігріте вологим, м'ясоїдних диханням мускусом.

Nuit de Bakelite, Naomi Goodsir

Nuit de Bakelite, Naomi Goodsir

І ще одна тубероза в нашій добірці - зелена і отруйна, точно випаровування підземного джерела. Жюльєн Раскін, улюблений парфумер Наомі Гудсір, приєднався до великої компанії, і марці, яка принципово працює тільки з незалежними «носами», довелося шукати нового учасника. Їм - нею - виявилася Ізабель Дуайен, давня знайома Гудсір, колишня парфумером бренду Annick Goutal протягом багатьох років. Дуйен завжди добре вдавалися зелені аромати (згадайте Un Matin d'Orage або Nuit d'Hadrien), але в Nuit de Bakelite вона перевершила себе: ця тубероза випромінює радіацію, як смарагдовий криптоніт.

Схожі матеріали з рубрики огляд

Новости