Panasonic HC-X900 і HC-X800

Panasonic HC-X900   - 37 990 руб

Panasonic HC-X900 - 37 990 руб.
Panasonic HC-X800 - 27 990 руб.

Panasonic HC-X900 і HC-X800 - дві нові відеокамери, здатні вести FullHD-відеозйомку (в тому числі, в форматі 3D). Камери ділять між собою однакову систему з трьох MOS-матриць і об'єктив Leica Dicomar, але розрізняються в безлічі інших аспектів, про що ми розповімо докладніше.

Система трьох матриць, яка використовується Panasonic вже дуже тривалий час, в основному застосовується компанією тільки в найкращих продуктах. Замість кольорового фільтра використовується система дихроїчних дзеркал, яка розбиває промінь світла на три основні складові: червоний, синій і зелений колір. Це значно скорочує загальні світлові втрати і забезпечує високу різкість зображення. У нових камерах застосовується технологія Pixel Shift: сенсор, який відповідає за зелений колір, трохи зсунутий відносно інших (на половину пікселя). За заявою компанії, це дозволяє вчетверо збільшити дозвіл (по числу ефективних пікселів), в порівнянні зі звичайною FullHD матрицею.

Обробкою інформації в обох камерах займається потужний процесор Crystal Engine Pro II. Згідно з даними Panasonic, нові алгоритми обробки дозволили на 40% знизити видимий шум. Навіть при поганому освітленні зображення записується максимально чисто. Процесор також досить швидкий для зйомки з частотою 60 кадрів в секунду (при покадровой розгортці), а максимальний бітрейт відеозапису (28 Мб / с) швидше може обмежувати сучасних карт пам'яті (SDHC і SDXC), які є єдиним сховищем даних для цих відеокамер (карти пам'яті на 32 Гб вистачить приблизно на 2.5 години зйомки з максимальною якістю). Можна також робити фотографії з дозволом до 14.7 Мп., Не зупиняючи зйомку, або вести фотозйомку зі швидкістю 60 кадрів в секунду (дозвіл кадру - 2 Мп.)

)

Об'єктив Leica Dicomar, також загальний для обох камер, має відмінну світлосилою (F 1.5 - F 2.8), широким кутом (29.8 мм в 35-мм еквіваленті) і хорошим оптичним збільшенням - 12х. За допомогою технології «інтелектуальний цифровий зум» можливо застосовувати збільшення до 23х без втрати якості. Вбудований оптичний стабілізатор нового покоління компенсує коливання відразу по 5 осях (механічне переміщення вгору-вниз, вправо-вліво, а також нахили і обертання). На практиці це дозволяє вести зйомку із значним збільшенням без появи тремтіння, а також знімати в русі. Як і в попередніх моделях, ефект стабілізатора можна додатково підсилити, утримуючи відповідну іконку на екрані (для особливо складних випадків). Об'єктив має різьблення для установки ширококутного конвертера, 3D-адаптера або різних світлофільтрів.

Обидві камери можуть знімати фото і відео в 3D, використовуючи спеціальний конвертер VW-CLT2. Крім того, камери можуть штучно створювати 3D-зображення зі звичайного 2D-відео автоматично за умови підключення до потрібного телевізору.

Дисплей HC-X900 відрізняється від екрану молодшої моделі і за розміром (3.5 дюйма проти 3), і з дозволу (1.15 млн. Точок проти 0.46 млн.). Обидва дисплеї за традицією сенсорні, що забезпечує просте і безшумне управління камерою під час запису (функції Touch Zoom, Touch Focus). Камери також розрізняються за можливостями звукозапису: HC-X900 має вбудований 5-канальний мікрофон (Dolby Digital 5.1), в той час як HC-X800 записує в звичайному стерео. Мікрофон HC-X900 може записувати об'ємний звук або працювати в направленому режимі, віддаючи пріоритет об'єктам в кадрі. Крім того, до цієї камери можна підключити зовнішній мікрофон (і навушники), що підніме якість звукозапису на ще більш високий рівень. Обидві камери вміють придушувати шум вітру, не перемикаючись при цьому в монорежим.

Обидві камери вміють придушувати шум вітру, не перемикаючись при цьому в монорежим


Чим ще HC-X900 відрізняється від HC-X800? В першу чергу, зручним ручним керуванням. Об'єктив HC-X900 має спеціальне кільце, що обертається (Manual Ring), який може бути призначено для управління трансфокатором, фокусуванням, балансом білого, витримкою, або діафрагмою. Забезпечуючи прямий і швидкий доступ до однієї з найважливіших функцій (на вибір користувача), HC-X900 робить процес зйомки більш комфортним. При зйомці на HC-X800 доведеться користуватися екранним меню.

HC-X900, як флагманська модель, володіє окремим ЖК-видошукачем з роздільною здатністю приблизно 263.5 тис. Точок для використання, наприклад, при яскравому сонячному світлі. Використання видошукача при закритому екрані також дозволяє продовжити час зйомки на одному заряді акумулятора. До речі, в комплекті йде невеликий акумулятор ємністю 1250 mAh. Його вистачить приблизно на 1 годину роботи HC-X800 або HC-X900 (з електронним видошукачем). Через більшої діагоналі час запису HC-X900 з використанням сенсорного дисплея виходить коротше - близько 45 хвилин. Тривалість зйомки можна збільшити вдвічі, використовуючи акумулятор VW-VBN260.

Нарешті, останнім відмінністю є комплектність поставки. Дорожчий HC-X900 належаться додатково інфрачервоний пульт дистанційного керування і кронштейн для зовнішнього світу (наприклад, для лампи VW-LDC103) або для мікрофона.

Отже, до переваг HC-X900 відносяться: великий екран з високою роздільною здатністю, окремий електронний видошукач, кільце (Manual Ring) для більш зручного управління рядом важливих функцій, 5-канальний вбудований мікрофон, з можливістю підключення зовнішнього мікрофона і навушників, і розширена комплектація. Що стосується якості зображення, обидві камери демонструють схожі результати (на дуже високому рівні). Найсучасніша електронна начинка і відмінна оптика дозволяють їм записувати деталізоване, чисте зображення, в тому числі при складних умовах зйомки. Яку з камер вибрати? Для користувачів, яким дійсно важливий звук, а також для тих, кому важливо мати найкраще, можна порекомендувати HC-X900. Якщо це не так важливо, можна зупинитися на простіші моделі, на HC-X800.

Чим ще HC-X900 відрізняється від HC-X800?
Яку з камер вибрати?

Новости