Панкреатит лікування, симптоми і профілактика

  1. Причини виникнення панкреатиту
  2. симптоми панкреатиту
  3. лікування панкреатиту

Рекомендоване лікування: Каліріс (краплі ЕДАС-114 ) Або Гастропан (гранули ЕДАС-954 )

зміст:

Це захворювання може бути нещадним і підступним, якщо воно протікає в гострій формі. У цьому випадку воно починається раптово і проявляється різкою оперізує болем на рівні області шлунка. Підступно воно тим, що лікується довго і жорстко, з урахуванням необхідності дотримуватися довічно сувору дієту. І це в разі благополучного результату! Але іноді гострий панкреатит може закінчитися і летальним результатом, якщо вчасно не буде вжито термінових заходів.

Запалення підшлункової залози в наш час досить часто, причому хвороба з огляду на безліч причин сильно помолодшала. Від неї страждають і гинуть навіть зовсім молоді, повні життєвих сил люди. Тому не варто нехтувати основними правилами здорового харчування, щоб уникнути зустрічі з панкреатитом.

Причини виникнення панкреатиту

Рекомендоване лікування: Каліріс (краплі   ЕДАС-114   ) Або Гастропан (гранули   ЕДАС-954   )   зміст:   Це захворювання може бути нещадним і підступним, якщо воно протікає в гострій формі

Особливістю роботи підшлункової залози є необхідність подавати точно в необхідний час і в потрібній кількості в дванадцятипалу кишку дуже агресивні і націлені на швидке розщеплення жирів, білків і вуглеводів ферменти. Також ця залоза виробляє ферменти, які здатні миттєво нейтралізувати соляну кислоту, яку виробляє шлунок на етапі початкового перетравлення їжі. Для стінок шлунка вона не представляє небезпеки, а ось в тонкий кишечник кислота потрапити вже не повинна.

І, звичайно, однією з найважливіших функцій підшлункової залози є вироблення інсуліну - гормону, за допомогою якого відкриваються мембрани всіх клітин в організмі для отримання необхідної дози універсального палива - глюкози, в яку перетворюється основна частина надходить їжі.

Важливість правильної роботи підшлункової залози важко переоцінити. Але механізм її роботи настільки тонкий і розрахований до секунд, що найменша затримка або неправильна оцінка обсягу виділення необхідних ферментів може привести до того, що вони будуть затримуватися в протоках підшлункової залози і навіть почнуть активуватися безпосередньо в ній.

Такий стан речей вкрай небезпечно, так як спочатку агресивні ферменти зберігаються в підшлунковій залозі в інгібувати (неактивному) стані. Тобто, вони не можуть почати виконувати свої функції з розщеплення їжі до певного моменту. Але якщо ферменти, будучи активованими, затримуються або повертаються в депо залози, то вона сама стає об'єктом травлення, тому що складається з тих же білків, жирів і вуглеводів. Розуміючи, що підшлункова залоза може припинити своє існування, мозок віддає команду зливати ферменти в кровотік, що призводить до зниження їх концентрації в тканини підшлункової залози, але вони, будучи рознесені по всьому тілу, нехай в меншій мірі, але все ж завдають шкоди кровоносних судинах , нервовим клітинам і інших тканин, просто розчиняючи їх.

Основними причинами виникнення панкреатиту вважаються наступні:

  • Наслідки дитячого епідемічного паротиту (свинка) - захворювання, що вражає залози внутрішньої секреції;
  • Надмірне вживання алкоголю, і тим більше сурогатних спиртних напоїв;
  • Захворювання печінки та жовчного міхура;
  • Виразкова хвороба шлунка, так само як і інші його захворювання;
  • Травми шлунково-кишкового тракту і наслідки хірургічних втручань з приводу вправляння гриж, резекції шлунка і т.п .;
  • Розвиток пухлин, в тому числі, злоякісних;
  • Паразитарна інвазія;
  • Прийом лікарських препаратів, що впливають на роботу підшлункової залози, що змінюють роботу печінки, дратівливих слизові оболонки шлунка і кишечника.

При тому, що всі перераховані вище причини виникнення панкреатиту теоретично рівнозначні, все-таки головними причинами є вживання алкоголю і неправильне харчування. Особливо небезпечним є поєднання прийому сурогатного алкоголю з важкої жирною їжею.

симптоми панкреатиту

Приступ панкреатиту може початися несподівано. Він нього ніхто не застрахований. Особливо, якщо мають місце збіг декількох факторів ризику. Стан хворого може погіршуватися швидко. При цьому в більшості випадків самостійні дії сприятимуть лише подальшого обтяження положення пацієнта. Тому дуже важливо знати симптоми панкреатиту, щоб мати можливість вчасно викликати швидку допомогу і госпіталізувати хворого.

Основні симптоми панкреатиту:

Фахівці розрізняють три форми панкреатиту: гострий, хронічний і реактивний. Гострий панкреатит виникає на тлі рясного прийому жирної їжі в поєднанні зі значними дозами алкоголю. Після того як напад буде куповані, якщо хворий не буде дотримуватися суворої дієти і призначень лікаря, панкреатит може перейти в хронічну форму, яка відрізняється високою ймовірністю повторних рецидивів в разі навіть незначних відхилень від дієти. Реактивна форма панкреатиту виникає як наслідок захворювання інших органів травлення, а також внаслідок частих інфекційних респіраторних захворювань у дітей.

лікування панкреатиту

Якщо у вас почався напад панкреатиту, то важливо якомога швидше розпочати заходи по його купірування. Умови для цього є виключно в стаціонарі. Три кити, на які спирається лікування панкреатиту - відмова від прийому їжі в перші три доби від початку захворювання, рясне пиття і строгий постільний режим.

Так як звичайні анальгетики не можуть знімати больовий синдром при панкреатиті, то уникнути загрози настання больового шоку і наступного за ним летального результату можна тільки з знеболенням за допомогою наркотичних засобів, які призначають тільки після встановлення точного діагнозу лікарем, що неможливо в умовах лікування вдома.

Однак якщо ви страждаєте хронічними формами панкреатиту, то в якості підтримуючої терапії та для попередження рецидивів показаний прийом гомеопатичних засобів. При цьому необхідно дотримуватися призначення лікаря і дієту.

Каліріс ЕДАС-114 краплі мають протизапальну і протинабрякову дію при панкреатиті, особливо якщо він протікає на тлі загострення гастриту або гастродуоденіту, а також виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки.

ЕДАС-954 гранули успішно застосовуються при реактивному і хронічному панкреатиті, що супроводжується гострим і хронічним гастритом, виразковою болезньюі шлунка і 12-палої кишки, в т.ч. спровокованих Helicobacter pylori.

спровокованих Helicobacter pylori

Рекомендоване лікування: Каліріс (краплі ЕДАС-114 ) Або Гастропан (гранули ЕДАС-954 )

Новости