Парфуми з ароматом кави

Запах кави - це один з найбільш улюблених і відомих ароматів, адже часто саме він протягом дня оточує людину. Він бадьорить, пробуджує і одночасно заспокоює, тонізує, а головне, нікого не залишить байдужим. Сам кави далеко не всім дозволено вживати за рекомендаціями лікарів, однак запахом може насолоджуватися кожна людина.

Сам кави далеко не всім дозволено вживати за рекомендаціями лікарів, однак запахом може насолоджуватися кожна людина

На відміну від тонізуючого напою, його аромат не має абсолютно ніяких побічних ефектів або протипоказань, що підтверджено всебічними експериментами і науковими дослідженнями. Встановлено, що запах кави підвищує рівень стресостійкості, оскільки під його впливом в організмі виділяється особливий антиоксидант, який захищає від руйнування нервові клітини. В одному з досліджень брало участь декількох груп добровольців, яким протягом тривалого часу доводилося відмовлятися від сну. При цьому люди, які вдихали кавовий аромат, відчували себе істотно активніше і бадьоріше, що підтвердило стимулюючий і збудливий ефект не тільки самої кави, а й його аромату.

При цьому люди, які вдихали кавовий аромат, відчували себе істотно активніше і бадьоріше, що підтвердило стимулюючий і збудливий ефект не тільки самої кави, а й його аромату

Аромат кави має дуже насичений, впізнаваний характер і при цьому відрізняється широкою гамою найрізноманітніших відтінків. Багато сортів кави мають найнесподіванішими акцентами, проте всі вони позитивно впливають на нюховий механізм людини. З огляду на все перераховане вище, цілком природно, що цей аромат не обійшли увагою виробники парфумів. Аромат кави є однією з найбільш популярних гурманських нот і охоче використовується парфумерами при створенні пряних, орієнтальних, деревних, гурманських і інших композицій, в букетах яких кави відмінно поєднується з фруктовими і квітковими нотами.

Багато з лідерів світу парфумерії звертають свою увагу на каву. Наприклад, бренд Givenchy розробив кілька композицій, серед яких виділяється Cafe Black Label 2010 року. Цей парфум присвячується тим, хто цінує і любить смак елітної кави і асоціює його хвилюючий, тонкий аромат з затишком, теплом і комфортом. Композиція доповнюється нотами яблука, апельсина, кедра, амбри, лакричника.

Крім того, слід виділити аромати, що вже стали сучасною класикою: By Gabbana від DOLCE & GABBANA; Chance Eau Tendre від CHANEL; Attitude від GIORGIO ARMANI, серію ароматів на кавову тематику від COFINLUXE.

Крім того, слід виділити аромати, що вже стали сучасною класикою: By Gabbana від DOLCE & GABBANA;   Chance Eau Tendre   від CHANEL;   Attitude   від GIORGIO ARMANI, серію ароматів на кавову тематику від COFINLUXE

Справжньою коштовністю світу парфумерії є східний жіночий орієнтальний аромат Al Khanza Gold , Випущений парфумерним брендом Asgharali (Бахрейн). У складі цього екзотичного орієнтального парфюма арабська кава поєднується зі східними маслами уда, евкаліпта, мірри, нотами імпальской лілії. При розробці букета використані найцінніші і дорогі парфумерні компоненти, серед яких не остання роль відведена кави, завдяки якому в парфумах відчувається неприборкана і непереборна сила зваблювання і спокуси, прихована в розкішно оформленому флаконі чудових арабських духів.

Ще один східний нішевий аромат Atelier d'Artist від Nez a Nez химерно поєднує в собі ноти кави, коньяку, рому, кореня ветівера, пачулі, тютюну, малини, ванілі. Букет переносить володаря в неординарну атмосферу художніх майстерень, наповнених польотом фантазії, духом творчості та уяви.

Слід зазначити також енергійний і аромат, що бадьорить, створений британською компанією Jo Malone . Композиція Black Vetyver Cafe наповнена м'яким і чарівним звучанням і складена з акордів кави, рясту, мускатного горіха, ванілі, сандалу, коріандру, перцю, бавовни, ладану, секвої, ветівера. В ароматі відчувається справжній англійський стиль, що не так вже й просто, оскільки англійці більше відомі любов'ю до чаю.

Новости