Паркувальний лікнеп: поліція, ГИБДД і мерія розповіли, як позбутися від нелегальної стоянки

Позбутися від незаконного паркування можна абсолютно законними способами.

після публікації карти нелегальних парковок Єкатеринбурга , Яку E1.RU зібрав завдяки читачам, ми обіцяли розповісти, як можна законним способом позбутися від нелегалів-здирників і убезпечити себе від нападів. Що робити і як, нам розповіли в ДАІ і МВС Свердловської області і адміністрації Єкатеринбурга. Всі три сторони висловили свою зацікавленість у вирішенні поточної проблеми.

У поліції називають цю проблему актуальною, хоча статистику як таку не ведуть, і пообіцяли перевірити всі адреси, про які ми вчора написали. У Державтоінспекції взагалі впевнені, що в кожному дворі або є, або потенційно може відкритися такий "нелегальний пункт збору 50-рублевих купюр". У прес-службі мерії зауважили, що при загальному валі невдоволень є водії, які вітають такі парковки: там прибирають сніг, і водіям здається, що машини захищені.

Тим часом городяни вже самі почали шукати господарів парковок і розслідувати, чому поліція не може з ними впоратися. Пошта редакції завалена не тільки листами з адресами нелегальних парковок, а й фотографіями господарів парковок і посиланнями на їхні сторінки в соціальних мережах.

Як відрізнити легальну парковку від нелегальної?

МВС class = "_">: Керуюча компанія повинна зібрати мешканців будинку по питанню "хто згоден і хто не згоден" на організацію паркування. Якщо у вас у дворі стоїть будка, а в ній заробітчанин, при цьому ніхто не погоджував нічого, то це нелегальна парковка. У будь-якому випадку, з вами повинен бути укладений договір надання послуг, в якому прописані терміни і відповідальність охороняють. Якщо ви просто віддаєте 50 рублів, то ніякого попиту з них немає. З'ясувати, чи є парковка легальної, можна у дільничного району або по телефону довіри УМВС.

ГИБДД class = "_">: У компанії, що надає послуги з охорони парковки, повинен бути договір з балансоутримувачем або з муніципалітетом, юридична адреса, гарантії, які на себе бере організація. У місті є такі парковки, вони стоять автовласникам близько 5 000 рублів на місяць. Що стосується нелегальних стоянок - якщо, не дай бог, у вас "зникне" автомобіль з парковки, то вранці ви вже ніякої будки не побачите. Якщо ТСЖ або керуюча компанія, або інший власник землі вважатиме, що парковка необхідна, то в цьому випадку укладається договір з ПОП, який буде ці послуги здійснювати. Тоді охоронне підприємство має право працювати.

Що робити, якщо ви хочете припинити діяльність нелегальної парковки? class = "_">

МВС class = "_">: Якщо відносно вас відбуваються протиправні дії, в тому числі пов'язані з нелегальними парковками, вам потрібно звернутися до дільничного вашого району, або звернутися в поліцію по телефону довіри УМВС. Також необхідно писати заяви і задавати питання керуючим компаніям, на якій підставі паркувальники зайняли це місце. МВС відповідає за залучення до адміністративної відповідальності за нелегальне зайняття земельної ділянки та нелегальну охоронну діяльність. Якщо це не громадянин РФ, ми перевіряємо легальність його перебування в Росії.

ГИБДД class = "_">: Дійсно, нелегальними парковками займаються співробітники МВС. Але якщо вона організована, як в Академічному на Рябініна, уздовж дороги і заважає руху транспорту, то тут потрібно підключати дорожню поліцію, так як це є прямим порушенням прав водіїв і ризик для їхнього життя і здоров'я. Поліція приїде і запросить документи, хто дав дозвіл на парковку. Потім пишеться лист балансоутримувачу дороги або в адміністрацію району.

Мерія class = "_">: Контроль за нелегальними парковками - це прерогатива дільничних, квартальних і районної адміністрації. Найпростіший спосіб розібратися, на нашу думку, - звернутися до квартального, щоб він поінформував адміністрацію району, і далі процес запуститься сам по собі. Крім того, можна особисто прийти в саму адміністрацію і залишити заяву про нелегальну стоянці. Зробити це також можна на сайті муніципального освіти. Другий спосіб - залишити своє звернення по телефону цілодобового прийому громадян в адміністрації Єкатеринбурга. Ви отримаєте відповідь, а керівництво міста отримає поштовх до дії і вирішення проблеми. Звернення береться в роботу, створюється група з дільничного і районної адміністрації, які виїжджають за вказаною адресою і розбираються в незаконності парковки, шукають власників. На жаль, часто їх виявити не вдається, проте обладнання (будки) вивозяться з території. На жаль, будки там з'являються знову, доводиться вивозити за два-три рази. Тому закликаємо громадян бути більш активними і не закривати очі на цю проблему.

Що загрожує нелегальним охоронцям за вимагання?

МВС class = "_">: нелегали загрожує депортація, а якщо це росіянин, то в його чекає штраф від 1 000 до 2 000 рублів за 20.16 КоАП РФ. Якщо це юридична особа, то штраф організатору парковки по п.7.1 КоАП РФ від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також організаторам парковки загрожує набагато більш серйозний штраф - за незаконне підприємництво. Якщо на додаток ваш автомобіль зіпсують ці самі паркувальники і цей факт буде доведений, то вони отримають покарання за псування майна.

Куди дзвонити і де знайти інформацію: class = "_">

1. Список сайтів служб квартальних по районам .
2. Список сайтів адміністрації районів Єкатеринбурга .
3. Телефон довіри поліції: +7 (343) 222-00-02. class = "_">
4. Телефон цілодобового прийому громадян в адміністрації Єкатеринбурга: +7 (343) 253-88-44. class = "_">

У будь-якому випадку, незалежно від реакції мерії і поліцейських відомств, просимо інформацію про нелегальні парковках повідомляти нам на [email protected] class = "_">.

Текст: Борис Юзефпольська
Фото: E1.RU
Інфографіка: Ілля ДАВИДОВ / E1.RU

Як відрізнити легальну парковку від нелегальної?
Що робити, якщо ви хочете припинити діяльність нелегальної парковки?
Що загрожує нелегальним охоронцям за вимагання?

Новости