Патентну системи податків розширять на сільське господарство

Фото: Геннадій Міхєєв / ПГ

Рослинництво і тваринництво включать до переліку видів підприємницької діяльності, що підпадають під патентну систему оподаткування (ПСН). Відповідний законопроект Держдума планує розглянути в першому читанні на пленарному засіданні 25 вересня.

Автором законодавчої ініціативи виступила група депутатів Державної Думи на чолі з віце-спікером палати, головою фракції «Єдина Росія» Сергієм Неверова .

Документ доповнює існуючий сьогодні перелік видів підприємницької діяльності, щодо яких може застосовуватися ПСН. Так пропонується доповнити такі види діяльності, як тваринництво і рослинництво.

Крім того, регіонам надаються повноваження щодо об'єднання видів підприємницької діяльності в сфері сільського господарства. У тому числі послуги, щодо яких може застосовуватися ПСН, в єдиний патент з встановленням єдиного потенційно можливого до отримання індивідуальним підприємцем річного доходу.

Автори новели підкреслюють, що метою документа є податкове стимулювання розвитку малого бізнесу шляхом розширення видів підприємницької діяльності, щодо яких дозволено застосовувати патентну систему оподаткування.

«Пропоновані розширення підвищать привабливість патентної системи оподаткування для малого бізнесу на сільських територіях, зроблять її більш гнучкою і доступною, а також сприятимуть мотивації малого бізнесу до збільшення обсягів», - наголошується в пояснювальній записці.

Патентна система оподаткування в Росії дозволяє сплачувати спрощений податок за допомогою авансу. На підтвердження факту сплати податків податкова інспекція видає документ, який називається патент.

Новости