Пенсіонери, чи готові ви до оновлення водійських прав?

Безпечне водіння і все про це

Так, ми всі потихеньку старіємо, втрачається гострота зору, знижується реакція і здатність швидко приймати правильне рішення. Всі ці фактори, безумовно, негативно впливають на безпеку дорожнього руху, і, відповідно, пенсіонери-водії досить часто провокують аварійні ситуації на дорозі.


Однак це не означає, що тепер пенсіонери не повинні сідати за кермо. Просто треба розуміти, що вікові зміни (фізичні і ментальні) - це реальність, з якою всі ми стикаємося рано чи пізно, і, звичайно, потрібно вжити відповідних заходів для того, щоб продовжувати водити машину і залишатися безпечними водіями.

Це особливо актуально для водіїв Онтаріо, так як в Онтаріо прийнятий новий закон (21/04/2014) , За яким водії-пенсіонери старше 80 років зможуть оновити права тільки після проходження додаткового тестування .

Після досягнення 80 років людина отримує від уряду Онтаріо лист зі спеціальною формою та інструкцією, яка пояснює все етапи поновлення водійських прав. Процес оновлення прав включає в себе проходження спеціальної сесії, на якій буде проведена перевірка зору, пам'яті, рухової моторики і записів у картці водія. Після цієї сесії вас можуть зобов'язати пройти тест на техніку водіння з інструктором.

Новий закон дискутувалося дуже довго. Його завдання в першу чергу дбати про безпеку літніх водіїв і безпеку дорожнього руху. Газета "Globe and Mail" опублікувала ряд статей про причини, які викликали прийняття нового закону від 21/04/2014 .

Кращий спосіб підготуватися до цього іспиту - це, звичайно, курс підвищення кваліфікації у вашій місцевій автошколі. Це допоможе вам виявити всі слабкі місця, над якими треба попрацювати до того, як вас запросять на тест. Швидше за все, вам потрібно буде освіжити теорію і практику водіння - пам'ятайте, якщо ви хочете продовжувати водити машину, вам необхідно бути впевненим і безпечним водієм на дорозі, повної інших учасників дорожнього руху.

Навички безпечної руху часто забуваються, що може привести до плачевних подій. Я закликаю всіх водіїв, незалежно від віку, дивитися на речі реально і звертатися за допомогою до професіоналів для того, щоб попрацювати над відновленням забутого або виправити недоліки вашого водіння, адже ми з вами з усіма, по суті, в одному човні: ми їздимо по одним і тим же дорогах і разом повинні думати про їхню безпеку.

На сайті HelpGuide.org опублікована дуже корисна інформація та деякі важливі моменти, на які треба звернути особливу увагу, так як вони можуть сигналізувати, що ваші водійські навички небезпечні. Даються корисні поради та рекомендації для своєчасного виявлення і усунення проблем, а так само відновлення навичок безпечного водіння.

Удачі вам на дорогах!

Ігор Ісаєв,

Sprint Driving School North York

(647) 430-1925

http://www.sprint-driving.com

Поділитися / Share:

останні статті

10 Самих поширених помилок на тесті з водіння, або вчіться на помилках інших


Хвилюєтеся перед тестом з водіння? Не треба. Грунтуючись на моєму багаторічному досвіді, я приготував для вас 10 практичних порад для успішної здачі іспиту з водіння автомобіля, які допоможу ...

Грунтуючись на моєму багаторічному досвіді, я приготував для вас 10 практичних порад для успішної здачі іспиту з водіння автомобіля, які допоможу

Як побороти страх перед здачею іспиту з водіння

Дуже часто водії відчувають страх при водінні автомобіля, а вже коли справа доходить до тесту, то деякі новачки перестають спати нормально за тиждень до цього. Але і навіть найдосвідченіші і ...

Але і навіть найдосвідченіші і

Батьки, підлітки і безпечний рух

Досягнення віку водіння - це важлива життєва планка для багатьох дітей, а також їх батьків. У цей період їм особливо важливо отримати якомога більше інформації про безпечне водіння для підріс ...

У цей період їм особливо важливо отримати якомога більше інформації про безпечне водіння для підріс

Як запобігти водіння в нетверезому стані або під впливом наркотиків?

Проблема водіння під дією алкоголю або наркотиків особливо гостро стоїть перед молодими водіями.

Проблема водіння під дією алкоголю або наркотиків особливо гостро стоїть перед молодими водіями

Віддати дитину в школу водіння або навчати самостійно?

Всі батьки починають, м'яко кажучи, трохи нервувати, коли їх синові або дочці виповнюється 16 років, і у "дитини" виникає нав'язливе бажання отримати водійські права.

Як запобігти водіння в нетверезому стані або під впливом наркотиків?
Віддати дитину в школу водіння або навчати самостійно?

Новости