Перегородки геть: інтер'єр в стилі мінімалізм

Кухня-вітальня. Фото: Олександр Камачкін

Житло, власниці якого знадобилася допомога в його перебудові, розташовується в центрі столиці, в старому будинку, побудованому в кінці 50-х років минулого століття. Крім розташування серед плюсів трикімнатної квартири - високі стелі (більше 3 м), а також всього одна капітальна стіна. Всі інші перегородки були ненесучими , Що істотно спростило перерозподіл обсягів.

Передпокій. Фото: Олександр Камачкін

Господині, успішній жінці, великий шанувальниці живопису і подорожей, потрібно сучасне, по максимуму відкритий простір, з ізольованими спальнею та майстерні.

Вітальня. Фото: Олександр Камачкін

Для початку архітектор «позбулася» від старих перегородок - все дозволене до зносу було демонтовано. Спочатку ізольовані і «сполучені» за допомогою вузького коридору вітальня, кухня і передпокій архітектор перетворила в єдину студію. Від раніше наявної ненесучої стіни в цьому обсязі залишилася тільки стельова балка, прикрашена ліпним фризом.

Взагалі, обрану для оформлення (на прохання власниці) стриману естетику мінімалізму по можливості доповнювали класичними елементами - ліпним декором, світильниками, малими предметами меблів. Таким чином архітектор демонструвала зв'язок між історією і сьогоднішнім днем, старої і нової життям будинку.

Майстерня-кабінет. Фото: Олександр Камачкін

Вхідна зона номінально відділена за допомогою перегородки , Яка здається менше, ніж є насправді. Вона не дістає до стелі, що сприяє інсоляції передпокої. Висвітлення останньої сприяє також світильник, вбудований в цю перегородку.

Кухня. Фото: Олександр Камачкін

Дві кімнати, ізольовані від основного обсягу капітальною стіною, теж зазнали значного «переосмислення». Тут, на віддалі від репрезентативною частини квартири влаштовані кабінет і спальня, розділені вбиральні .

Санвузол. Фото: Олександр Камачкін

В об'єднаній ванній кімнаті «поставлений» експеримент - для обробки приміщення з підвищеною вологістю не застосовувалася настінна плитка. Замість звичного матеріалу використовували не боїться води декоративну фарбу.

Новости