Переваги використання сонячних панелей в Казахстані

  1. Особливості обслуговування технологічних сонячних батарей
  2. аналіз околиць
  3. Інсоляція - умова першорядної важливості
  4. Як розраховується зона покриття сонячної установки
  5. Вартість сонячної системи
  6. Як здійснюється утилізація системи
  7. Де можна купити сонячні панелі в Казахстані

Сонячні батареї, як джерело енергозабезпечення, стають все більш популярні і затребувані у всьому світі, в тому числі і Казахстані. Сьогодні вже не рідкість приватні будинки, виробничі споруди, на дахах яких встановлені панелі нового стандарту. Технологія використання сонячної енергії з метою перетворення її в електричну, розроблена кілька десятиліть тому. Відомо, що в США, ще за часів Другої світової війни вже можна було побачити пасивні опалювальні системи, що використовують енергію сонця. Трохи пізніше сонячними батареями були оснащені супутники космонавтів.

Сонячні панелі в Казахстані активного типу поступово стають продукцією широкого вжитку. На це є кілька причин. Перехід до сонячного способу енергопостачання і великий попит на модулі обумовлений незаперечними перевагами останніх:

  • Екологічна чистота енергії сонця.

  • Можливість безмежного використання. За прогнозами фахівців перетворена сонячна енергія буде доступна кілька мільярдів років.

  • Відсутність викидів, таких як парникові гази.

  • Нескладне обслуговування і установка.

Вартість сонячних батарей окупається тривалим терміном використання, високою продуктивністю систем. Але, як і будь-який спосіб інвестування, цей також вимагає попереднього аналізу нюансів, особливостей установки і подальшої експлуатації. Найбільш важливими з усіх - умови, про які не повинен забувати споживач, який вирішив перейти до нового способу виробництва електроенергії.

Особливості обслуговування технологічних сонячних батарей

Якщо ви вирішили купити сонячні панелі , Єдине, що вам слід знати про догляд за ними - дотримання чистоти. У сонячних модулях відсутні рухомі частинки, які з часом виходять з ладу, стаючи причиною поломки або витратного ремонту. Від таких форс-мажорів власники батарей повністю застраховані. Стежити за чистотою необхідно, якщо не хочете, щоб обсяг що надходить сонячного світла скорочувався і система працювала менш ефективно. З цією метою в зимовий сезон слід, при необхідності, очищати поверхні від снігу, влітку - від пилу і пташиного посліду.


Обслуговування сонячних панелей не вимагає частого проведення робіт. Досить 3-4 рази на рік поливати шлангом з насадкою, що не є складною і виснажливою завданням (навіть немає потреби забиратися на дах). Час від часу потрібно перевірка робочого стану панелей.

аналіз околиць

Сонячна енергоефективність багато в чому залежить від розташування будинку або об'єкта. Проблемою може стати, якщо будівля оточена високими спорудами, деревами. В таких умовах продуктивність системи безпосередньо залежить від типу батарей. Наприклад, якщо у виробництві сонячних батарей використані полікрісталли кремнію, тіні стають причиною скорочення виходу електроенергії. Робота монокристалічних панелей при наявності блокуючих світло об'єктів може повністю припинитися. Облаштовуючи будинок сонячною системою, заздалегідь потрібно подбати про відсутність перешкод, що знижують ефективність і високу швидкість роботи пристрою в денні години. Потужність виробленої енергії безпосередньо залежить від тривалості освітлення панелей сонячним світлом: чим довше зігріваються батареї, тим ефективніше робота і більше виробляється електроенергії.

Інсоляція - умова першорядної важливості

Ключовою ланкою в системі енергозабезпечення нового формату є сонячне світло. Дуже важливо перед тим, як встановити систему мати приблизне уявлення, яка частка сонячного світла дістанеться вашому будинку. Не секрет, що не всі регіони в цьому відношенні знаходяться в рівних умовах. Подання про рівень радіації району розташування будинку дає показник інсоляції, вимірюваний в кВт / м2 / дні. Аналіз даних дозволить визначити, скільки світла батареї зможуть витрачати для перетворення її енергії в електричну. Високі значення інсоляції в регіоні показують, що робота панелей буде максимально продуктивною.


Але що робити споживачам, які проживають в менш сонячних районах? Низький рівень інсоляції не означає, що ви не можете встановити батареї. В даному випадку оптимальна потужність досягається за рахунок збільшення кількості панелей в системі. У сонячних регіонах для виробництва електроенергії оптимальної вихідної потужності достатньо мінімального числа панелей. У менш теплих, північно-західних районах, енергія тієї ж потужності виробляється за рахунок збільшення кількості батарей.

Як розраховується зона покриття сонячної установки

Серед непосвячених споживачів побутує думка, що розмір будинку і сонячної системи ніяк не пов'язані. Для підрахунку розмірів обладнання враховуються два параметри - рівень радіації або інсоляція, про яку говорилося вище, і витрата енергії, обумовлений вашими потребами і площею будівлі. Для проведення грубого розрахунку можна скористатися оплаченими рахунками за електрику і визначити денну витрату.


Якщо керуватися середніми показниками, то будинок невеликій площі в місяць споживає 900 кВт / год, відповідно в день - 30 кВт / год. Помноживши цей показник на 0, 25, ви дізнаєтеся скільки приблизно вам необхідно енергії, тобто 7,5 кВт.

Денний витрата типовою сонячної батареї досягає до 0, 12 кВт або 1200 Вт. Щоб отримати місячний запас електроенергії сонячна установка повинна складатися з 62 панелей, які б виробляли 7,5 кВт електрики. З огляду на розміри однієї батареї (64 х 142 см), 64 панелям потрібно 65 м2 площі даху.

Для більш точного визначення зони покриття важливе значення має облік інсоляції, кількість пік-годин сильного випромінювання. Ще одним нюансом може стати додаткове обладнання (наприклад, акумуляторні батареї), яке застосовується з панелями. У будь-якому випадку, тільки досвідчені фахівці зможуть провести гранично точний витрата і визначити не тільки зону покриття, але і кінцеву вартість системи разом з облаштуванням.

Вартість сонячної системи

До середини минулого століття, коли про нові системах тільки заговорили, їх установку могли собі дозволити одиниці. Сьогодні, прості за конструкцією, зручні у використанні батареї, поступово стають повноцінною альтернативою традиційним джерелам енергозабезпечення. Якщо ви хочете дізнатися, скільки коштує сонячна батарея в Казахстані , Фахівці нашої компанії дадуть відповідь вам після проведення необхідного розрахунку. Можете бути впевнені, що вартість сонячної системи окупиться протягом експлуатаційного строку.

Ціна сонячної панелі - величина не фіксована і розраховується індивідуально, в залежності від ваших витрат. Вартість системи в 5 кВт значно нижче установки, що виробляє до 7,5 кВт електрики.

Як здійснюється утилізація системи

Сонячні батареї розраховані на 45-50 років використання, контролер та інвертор - до 20 років. Експлуатаційний термін акумуляторів обумовлений типом, характером використання і не перевищує 10-річний термін. Якщо вас цікавить, що можна зробити з відпрацьованими батареями, не сумнівайтеся, знайдуться компанії, які готові викупити їх у вас. Сонячні панелі, які відпрацювали свій термін, користуються великим попитом: вони переробляються для подальшого, повторного використання. З огляду на високу вартість природного кремнію, вкладати кошти в переробку набагато вигідніше, ніж купувати сировину або добувати рідкісні метали.

Відпрацьовані сонячні модулі затребувані на вторинному ринку вітро- і фотоелектричних установок, де вони знаходять не менше ефективне застосування. Так, в країнах з високою інсоляцією були у використанні батареї виробляють більше електроенергії.

Так, в країнах з високою інсоляцією були у використанні батареї виробляють більше електроенергії

Де можна купити сонячні панелі в Казахстані

Якщо ви зацікавлені в економії на вартості електроенергії, то наш інтернет-магазин готовий запропонувати вам придбати сонячні батареї Solar компанії Ubiquiti , Також всі комплектуючі та аксесуари до них за найкращою ціною в Казахстані. Доставка здійснюється по всій території РК, самовивезення доступний в Алмати і в Астані.

Коментарі

Але що робити споживачам, які проживають в менш сонячних районах?

Новости