Перевезення будівельних вантажів

Відповідно до ДБН Д.1.1-1-2000 «Правила визначення вартості будівництва», розд. 3, п.3.2.5.1, витрати по транспортуванню матеріальних ресурсів розраховуються на підставі їх нормативної кількості, відстані перевезень та діючих тарифів. Відповідно до ДБН ДПеревезення будівельних вантажів.

Якщо перевезення здійснюється власними транспортними засобами претендента (підрядника) - на підставі розрахунків вартості перевезень за 1 тонно-кілометр відповідними транспортними засобами.
При цьому найбільш достовірні результати по визначенню вартості транспортування будівельних вантажів дають усереднені за видами транспортних засобів і способів транспортування показники вартості перевезень за 1 тонно-кілометр, надані Госстроем.1. Провізна плата враховує витрати на транспортування будівельних вантажів, вантажні роботи, витрати на тару, упаковку і реквізит, податок на власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів.
2. Провізна плата розрахована для усереднених умов перевезення вантажів бортовими автомобілями, тягачами з причепами та напівпричепами, автомобілями-самоскидами і спеціальним транспортом і враховує усереднену вантажопідйомність рухомого складу за видами і класами вантажів, незалежно від класу доріг, по яких здійснюється рух.
3. Провізна плата розрахована за 1 т за п'ятьма класами вантажів в залежності від відстані перевезення на 10, 20, 30, 40, 50 км. Вартість перевезень на відстань понад 50 км визначається додаванням поправки на кожні наступні 10 км. Плата за перевезення на проміжні відстані визначається шляхом інтерполяції.
4. Клас вантажів визначається відповідно до наведеної в таблиці 7 номенклатурою і класифікацією.
За перевезення вантажів, не передбачених номенклатурою і класифікацією, провізна плата приймається за класом вантажу, який відповідає фактичного ступеня використання вантажопідйомності автомобіля (автопоїзда) зі стандартним кузовом, виходячи з даних таблиці 110.По вантажам, які забезпечують коефіцієнт використання вантажопідйомності автомобіля нижче 0,31 при повному завантаженні автомобіля по габариту (або об'ємом) із застосуванням нарощених бортів, провізна плата визначається шляхом розподілу тарифу, встановленого для 1-го класу вантажів , На фактичний коефіцієнт використання вантажопідйомності автомобіля.
5. Провізна плата за перевезення вантажів враховує витрати, пов'язані з простоєм автомобільного транспорту в пунктах навантаження і розвантаження, в межах встановлених норм.
Холостий пробіг автомобілів між пунктами розвантаження і навантаження при проходженні за вантажем, а також від місця розташування автотранспортного підприємства до пункту першої навантаження і від пункту останньої розвантаження до автотранспортного підприємства (крім перерахованих в п. 11 випадків) врахований в провізної плати та додатково не оплачується.

Ключові слова:

  • витрати

  • У рубриці: Ремонтні роботи

    Новости