Перевірити на штрафи водійське посвідчення

  1. Перевірити на штрафи водійське посвідчення на сайті ГИБДД
  2. Отримання даних по штрафам ГИБДД за допомогою SMS
  3. Перевірка посвідчення водія на штрафи на сайті держпослуг
  4. Наслідки несплати штрафів за порушення ПДР

У наше століття технологій за допомогою Інтернету можна швидко з'ясувати майже будь-яку інформацію, наприклад, перевірити на штрафи водійське посвідчення. Це особливо важливо через економію часу, тому що несплата штрафу протягом певного періоду може спровокувати ще один штраф або адміністративний арешт на 15 діб.

А потрібно для такої перевірки зовсім мало - доступ до інтернету, а також відомості про конкретний водійському посвідченні і свідоцтві про реєстрацію автомобіля або іншого транспортного засобу. Є три основних способи перевірки посвідчення на штрафи, і ми ознайомимося з кожним з них.

Перевірити на штрафи водійське посвідчення на сайті ГИБДД

Для того, щоб здійснити перевірку неоплачених штрафів на офіційному сайті ГИБДД, потрібно набрати в адресному рядку браузера його адресу gibdd Для того, щоб здійснити перевірку неоплачених штрафів на офіційному сайті ГИБДД, потрібно набрати в адресному рядку браузера його адресу gibdd.ru і зайти на сайт.

Далі робимо наступні дії:

  1. Знаходимо на головній сторінці сайту блок «Онлайн-сервіси ГИБДД» і натискаємо на посилання "Перевірка штрафів»;
  2. На сторінці, заповнюємо форму з необхідними даними: «Державний реєстраційний знак», «Серія та номер свідоцтва про реєстрацію ТЗ»;
  3. Потім вводимо перевірочні цифри (каптча), щоб підтвердити, що ви не робот, натискаємо на кнопку «Запросити», і перед нами з'являється список штрафів ГИБДД, або повідомлення, що штрафів на даний автомобіль немає.

Пряма перевірка наявності штрафів і їх розмірів здійснюється за реквізитами транспортного засобу. Основне її зручність полягає в тому, що маючи ці дані, перевірку може провести будь-яка зацікавлена ​​особа, так як персональні дані водія сервіс не запитує. Крім того, сервіс дає можливість перевірити водійське посвідчення на позбавлення на прізвище людини.

Отримання даних по штрафам ГИБДД за допомогою SMS

Протягом вже декількох років на сайті державних послуг є можливість отримання даних про штрафи ГИБДД за допомогою SMS. Як свідчить статистика дорожньої інспекції, цей сервіс користується широкою популярністю в Росії, бо кожен автовласник може за номером посвідчення водія перевірити штрафи ГИБДД. Головне мати на руках офіційно отримане посвідчення водія .

Щоб постійно бути в курсі штрафів за скоєні порушення ПДР, за допомогою SMS-інформування, ви повинні пройти реєстрацію на Єдиному порталі державних і муніципальних послуг gosuslugi.ru . Такий спосіб повідомлення про штрафи в значній мірі економить ваш час. Адже ще не так давно отримати детальну інформацію про виписаний штраф можна було тільки при особистому відвідуванні відділення ГИБДД. Якщо ж штрафи виписувалися поліцейськими різних відділень, то і відвідувати потрібно було кожне з них.

Перевірка посвідчення водія на штрафи на сайті держпослуг

Для того, щоб перевірити штрафи, накладені ГИБДД, по водійському посвідченню, потрібно крок за кроком здійснити наступні дії:

Набираємо на пошуковику адресу сайту державних послуг gosuslugi.ru і заходимо на нього;

  1. Для реєстрації на порталі держпослуг вводимо своє ім'я та прізвище, а також номер телефону (або E-mail адреса);
  2. Успішно завершивши процедуру реєстрації, входимо в свій особистий кабінет на порталі і переходимо в розділ «Державні послуги»;
  3. У вікні вибираємо пункт «Штрафи ГИБДД», а потім пункт «Отримати послуги». Відкривається нове вікно, в якому заповнюємо форму запиту про штраф за порушення ПДР. Необхідні дані для заповнення форми залежать від того, який спосіб перевірки грошового стягнення ви вибрали. Це може бути номер посвідчення водія або реквізити транспортного засобу.

Вельми привабливим є те, що запитує система особисті дані вводяться автоматично, так як вони були збережені при реєстрації на порталі. І найголовніше, тут же на порталі державних послуг ви можете оплатити штраф за порушення ПДР.

Наслідки несплати штрафів за порушення ПДР

У разі несплати штрафу в певні терміни до вас можуть бути застосовані наступні санкції:

  • якщо заборгованість становить 10 тисяч рублів і більше, вам може бути заборонено залишати межі Російської Федерації;
  • також може бути застосований додатковий штраф в сумі попереднього штрафу (але не менше 1 тисячі рублів), помноженої на два;
  • може бути застосований арешт на 15 діб або 50-годинні громадські роботи;
  • тому що інформація про штрафи доступна для потенційних роботодавців, то таке порушення може стати приводом для відмови в прийомі на роботу.

Тому не забувайте, що перевірити на штрафи водійське посвідчення досить просто. Для власного спокою не відкладайте цю процедуру на майбутнє.

Новости