Перевірити штрафи ГИБДД онлайн за номером автомобіля, посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію ТЗ

  1. ГИБДД
  2. Яндекс-сервіс
  3. Перевірка через Ощадбанк
  4. держпослуги
  5. через додатки
  6. Інтернет-сервіс
  7. за постановою

Будь-який автовласник може перевірити неоплачені штрафи ГИБДД, не виходячи з дому. Розроблено безліч сервісів, що дозволяють отримати потрібні відомості, маючи обмежену кількість інформації.

ГИБДД

На офіційному сайті інспекції доступна ця послуга - https: //xn--90adear.xn--p1ai/check/fines . Вона повністю безкоштовна. Щоб перевірити штрафи ГИБДД по номеру машини, водій заповнює спеціальну форму. Вона має на увазі введення номерного знака, серію і номер свідоцтва та капчу.

Можливі три варіанти:

  1. Якщо будь-які відомості внесені неправильно, система сповістить про помилку попередженням.
  2. При відсутності інформації про порушення виводиться відповідний напис.
  3. Якщо за автомобілістом числиться несплачене стягнення, він побачить табличку, в якій буде вказана дата вчинення правопорушення, стаття, за якою його оштрафували, підрозділ, співробітник якого склав протокол, номер постанови і сума до оплати.

Мінус даного способу полягає в наступному:

  • якщо автомобілем користується кілька водіїв, то дізнатися хто з них порушив ПДР таким способом неможливо;
  • потрібен номер свідоцтва;
  • дані доступні третім особам.

Але є і безперечні плюси: відсутність реєстрації на сайті, детальна інформація про санкції і постанові про її накладення, повний список порушень, в яких була помічена машина.

Яндекс-сервіс

Пошукова система Яндекс розширює перелік пропонованих послуг - тепер там можна дізнатися штрафи ДАІ і навіть оплатити їх.

Для отримання інформації потрібно внести в віконце реквізити посвідчення та свідоцтва, і система видасть потрібні відомості. Також можна підписатися на отримання повідомлень про накладені стягнення. Вони будуть надходити на пошту.

Якщо будуть виявлені неоплачені стягнення, їх можна буде оплатити через сайт. Адреса для перевірки та оплати - https://money.yandex.ru/debts/?_openstat=catalogue;popular;debts

Перевірка через Ощадбанк

Спосіб зручний тим, хто користується послугами банку і підключив сервіс «Сбербанк онлайн». Вкладка платежі і переклади містить рядок «ГИБДД», клікнувши на неї можна оплатити штраф ГИБДД. Доступна послуга для всіх суб'єктів країни.

Для здійснення оплати потрібно вибрати карту, на якій достатньо коштів, заповнити номер посвідчення та свідоцтва. При наявності несплачених штрафів система видасть відомості про суму, яку потрібно сплатити і номер документа.

Відомості, отримані при використанні цього способу обмежені - краще застосовувати його для оплати, а не перевірки.

держпослуги

Тим, хто зареєстрований і користується цим порталом, буде зручно отримати перевірити нарахування там.

В особистому кабінеті в розділі «Популярні послуги» будуть «штрафи ГИБДД» онлайн. При натисканні на цю кнопку користувач буде спрямований на сторінку МВС, інформує про наявність адміністративних порушень. Там буде запропоновано внести в поле номерний знак автомобіля та водійських прав.

До переваг порталу відносяться те, що з його допомогою можна перевірити всі порушення конкретного водія, навіть якщо вони були вчинені на авто, яким він вже не володіє.

через додатки

Штрафи ГИБДД 2018 тепер є і в мобільному телефоні. Досить встановити на нього спеціальний додаток. Зручність цих програм полягає в тому, що вони дозволяють не тільки знайти, а й відразу оплатити стягнення.

Додатки офіційні. Вони були розроблені для власників телефонів з різною операційною системою: iOS і Android (основні).

Вони були розроблені для власників телефонів з різною операційною системою: iOS і Android (основні)

Інтернет-сервіс

Крім офіційних порталів і додатків, існують сервіс, які пропонують автовласникам перевірити наявність у них адміністративних стягнень. Пропонуємо водіям отримати потрібну інформацію, використовуючи різні дані: номер машини, документів, постанов. Автовласник отримає відомості про порушення ПДР і накладених санкцій.

Можете перевірити штрафи ГИБДД по держ номером автомобіля і іншими даними в сервісі нижче, дані з офіційного сайту ДАІ.

за постановою

Дізнатися про штрафи ГИБДД можна і за постановою. Цей документ може бути складений відразу на місці порушення, якщо водій згоден з порушенням, а санкція передбачає накладення штрафу або попередження. Інспектор складає постанову і віддає його копію автовласникові. У всіх інших випадках складається протокол, і призначається дата розгляду матеріалів адміністративного порушення.

На даний момент використовується паперова форма, проте все частіше виносяться електронні документи з посиленою підписом. Маються на увазі постанови, які формуються на підставі даних камер спостереження.

Щоб перевірити розмір штрафу, потрібно знати номер постанови. Відсутність інформації може означати, що документ не внесли в базу, або він несправжній. Щоб перевірити його, потрібно зателефонувати у відділ дорожньої інспекції, відповідальний за формування документа, і уточнити факт його винесення.

Перевірка і оплата штрафів ГИБДД можлива різними способами: по держномер, номеру посвідчення або постанови. На більшості ресурсів можна оплачувати нараховані штрафи. Зроблено це для зручності відстеження та своєчасного перерахування коштів до бюджету. Досить вибрати найбільш зручний ресурс. Більше не потрібно стояти в чергах - все можна зробити швидко, використовуючи тільки мобільний телефон.

Ru/debts/?

Новости