Перезавантаження по конмарі. День 2. Панчішно-шкарпеткові вироби, нижню білизну, домашній одяг, спеціальні предмети

Всім привіт! Сподіваюся, ваша перезавантаження вже почалася. Хоча для початку справ вчора у вас було чимало. Чи жарт - розібрати всю свою одяг за один присід! Тому щоб ви могли спокійно все закінчити, а також встигли відзначити сьогоднішнє свято, на цей раз завдань у мене для вас буде не так багато.

Продовжуємо расхламляться за планом Марі Кондо і сьогодні ми займемося своїми панчішно-шкарпетковими виробами, до яких відносяться шкарпетки, гольфи, колготки, панчохи, а також нижньою білизною, домашньої одягом і спецодягом (купальники, форма, спорядження та ін.).

Перш ніж ми почнемо, згадайте, як ви ставитеся до своїх шкарпеток? Як правило, їм ми не приділяємо належної уваги, часом просто кидаючи на підлогу після того, як знімемо їх з своїх втомлених ніг, а, виправши, пов'язуємо або скручуємо в «картоплі» по парам, щоб потім їх було простіше знайти. Але, на думку Марі Кондо, наші шкарпетки так само, як і колготки з панчохами, виконують для нас найважчу роботу, і тому ми теж повинні про них як слід подбати, як мінімум для того, щоб продовжити термін їх служби. Протягом усього дня вони «сплющуються між вашою стопою і устілкою взуття, витримують тиск і тертя, захищаючи ваші дорогоцінні ніжки», і якщо після цього «їх перекладають, скачують в кульку або пов'язують, вони постійно перебувають у стані напруги, їх тканина деформується, а еластичні нитки розтягуються ». Звучить невесело, правда?

Отже, загляньте в свій ящик для шкарпеток і колготок і в першу чергу звільніть ці вироби від вузлів і з кульок, а також від магазинних упаковок, якщо вони у вас збереглися. Далі скрупульозно переберіть все своє багатство, відібравши на викид ті речі, які вже розтягнулися, порвалися, вкрилися зачіпками або катишкамі або просто вам не подобаються. Далі залишилися панчішно-шкарпеткові вироби потрібно правильним чином скласти на зберігання.

- Короткі шкарпетки і следки складіть навпіл, попередньо поклавши їх один на одного по парам.

- Шкарпетки до щиколотки складаються в три шари, знову ж по парам.

- Гольфи можуть мати від чотирьох до шести шарів або їх можна згорнути в рол.

- Колготки слід спочатку покласти носочками один на одного, розгладити від зморшок, потім скласти навпіл в довжину один раз, потім другий. При цьому носочки повинні залишатися всередині, а поясок злегка виступати зверху. Після цього колготки потрібно скачати в циліндрик у напрямку до паску.

- З панчохами поступайте так само, як з колготками.

- Вовняні колготки слід скласти удвічі і потім теж згорнути ролом.

Складені таким чином речі - циліндрики і прямокутники, вертикально розставте по звичайних коробок з-під взуття: следки, шкарпетки, гольфи в одну, панчохи і колготки - в іншу, аранжував їх за колірною гамою, які потім поставте в ящик комода або на полицю шафи . Завдяки такому способи зберігання ви завжди відразу будете бачити, скільки пар шкарпеток і колготок у вас зараз є, захистіть їх від додаткового ушкодження і збережіть в гладкому стані, що спростить вам їх надягання. Непогано, так?

Непогано, так

Що стосується вашого нижньої білизни і домашнього одягу, на відміну від шкарпеток і колготок, зазвичай ці предмети приховані від сторонніх очей і тому по їх станом і зовнішнім виглядом ви багато в чому можете судити про те, як насправді ставитеся самі до себе. І особливо ця категорія речей пов'язана з самооцінкою жінок. Так що розбір таких предметів одягу як труси, бюстгальтера, майки, халати, пеньюари, сорочки може відверто розповісти про вас не мало. Варто тільки прислухатися до себе в цей момент і бути чесним з собою.

Технологія расхламленія тут все та ж: викладіть на диван все свою нижню білизну і домашній одяг і по черзі розберіть всі речі, оцінюючи їх зовнішній вигляд і зручність, орієнтуючись при цьому на свої відчуття. Навіть якщо якась річ здасться вам цілком ще нічого, але вона вас абсолютно не радує - не роздумуючи, відправляйте її в сміттєвий бак або в утиль.

У всіх відібраних речей зріжте ярлички, а також позбавте їх від заводських упаковок, якщо ви зберігаєте нові речі таким чином. Після цього візьміть ще парочку коробок з-під взуття і розставте в них свою нижню білизну, попередньо склавши його по конмарі. Трусики і майки перетворите в невеликі прямокутники або роли, орієнтуючись на висоту вашої коробки, а бюстгальтери складіть чашечка в чашечку, бретельками всередину, або, застогнав застібку, розташуйте їх по всій довжині.

Складання чоловічих трусів:

Складання жіночих трусів, бюстгальтерів, шкарпеток і колготок:

Халати, якими ви не користуєтеся в даний час, складіть в тугий прямокутник як плаття, попередньо застогнав його на гудзики, і поставте в ящик до решти одязі або біля коробок з нижньою білизною. Те ж виконайте з пеньюарами, сорочками і майками, для яких можна виділити окрему коробку.

Спеціальні предмети це ваші речі для купання, робоча форма, якесь спортивне спорядження та інвентар, якщо вони у вас є. Розберіть всі ці предмети, керуючись тим же принципом радості, оцінюючи також їх зовнішній вигляд, легкість використання і ступінь функціональності і потім все решта речі розставте по спеціально виділених для них місцях.

Нагадую вам, що ті речі, від яких ви вирішите сьогодні позбутися, за порадою Марі Кондо слід подякувати за службу і попрощатися з ними. Так вам буде простіше їх «відпустити».

На сьогодні завдань досить. Приступимо?

Після того, як розберетеся зі своїми шкарпетками, колготками, нижньою білизною, домашньої одягом та спеціальними предметами, зробіть фото, розмістіть його в Instagram з тегом # жі_конмарі, і киньте посилання на фото в коментарі під сьогоднішнім завданням. Ви можете залишити питання і повідомлення про враження і відкриття!

саморозвиток # Мінімалізм

Перш ніж ми почнемо, згадайте, як ви ставитеся до своїх шкарпеток?
Звучить невесело, правда?
Непогано, так?
Приступимо?

Новости