Перший триместр і одяг вагітної жінки

Не дивно, якщо в перший триместр вагітності ти раптом захочеш поміняти весь свій гардероб від і до, особливо - якщо це твоя перша вагітність. Ти можеш піддатися цьому пориву, проте варто пам'ятати, що накупивши одягу в цьому періоді, ти ризикуєш даремно витратити гроші, т. К. Поки що у тебе животик невеликий, а груди збільшилася незначно. А це значить, що в найближчий час шопінг доведеться повторити.

А тому, навчені життєвим досвідом жінки навіть не починають ходити по магазинах одягу, поки не настане довгоочікуваний другий триместр.

Ближче до закінчення перших трьох місяців вагітності ти, можливо, побачиш, що твої штанці вже серйозно тиснуть на живіт або що ти просто в них не влазить. Тоді доведеться або обходитися спортивними брюками зі вільно регульованою талією, або діставати з-за засіків колись придбані штани більшого розміру.

Чесно зізнаюся, коли у мене таке сталося і навіть спортивні, що тягнуться штани стали мені тиснути на живіт, я просто взяла і розпорола у них внутрішню гумку в двох місцях і за допомогою завязочек комфортно регулювала саме ту товщину талії, яка мені самій і подобалася. Так я в цих штанцях і проходила весь термін :) Ну, і не тільки в них, звичайно ...

Однак, якщо Ви ходите на роботу кожен день, в будь-якому випадку доведеться зшити або купити спеціальні брюки для вагітних . Їх просто необхідно мати в своєму гардеробі хоча б пару штук, т. К. Вони і складають основу будь-якого гардероба жінки в положенні.

І, до речі кажучи, після пологів цей одяг теж тобі знадобиться, т. К. Якщо ти думаєш, що після народження малюка твій животик стане струнким, як і 9 місяців тому, ти серйозно помиляєшся - у багатьох матерів живіт ще кілька тижнів залишається таким же великим, як і під час вагітності. Тоді-то на виручку і прийдуть вже набридлі, але такі зручні вбрання.

Крім того, що тобі доведеться купувати штани зі спеціальною вставочка для зростаючого животика, тобі доведеться витратитися і на нові бюстгалтери - адже груди-то може вирости аж на цілих 2 розміри! І швидше за все ти помітиш, що звичайні бра не здатні підтримувати твій бюст так добре, як би тобі хотілося.

Доведеться йти в магазин і купувати ліфчики більшого розміру. Однак в перший триместр вагітній жінці не варто накупати вагон і візок нижньої білизни - все одно буквально через пару місяців твої груди швидше за все ще підросте і тобі знову доведеться купувати одяг для своїх «дівчат». Тому для початку просто купи кілька недорогих бюстгалтеров, а потім все одно доведеться розширювати свій гардероб.

Приділи особливу увагу взуття - лікарі рекомендують купувати туфлі на невеликому каблучку 2-5 см. Проте, якщо ти вже стала надто незграбною і тобі важко тримати рівновагу, то краще все таки віддати перевагу зовсім плоскому взутті - в загальному, вибирай те, що зручно саме для тебе. Але пам'ятай, що великі каблуки - понад 5 см категорично заборонені, т. К. Можуть стати причиною викидня або внутрішньоутробного аборту. Ти тепер не одна, пам'ятай про це, бережи малюка.

Для того, щоб урізноманітнити свої наряди, перетруси свої старі маєчки, топіки, кофтинки, светри та залиш в шафі під рукою тільки великі і просторі моделі - адже твоя збільшені груди і живіт вже не влізуть в понад-облягаючі моделі. Прикупивши до існуючих варіантів кілька майок, светрики і блузок трохи більш просторого розміру, на «виріст», і комбінуючи їх з брюками, аксесуарами - сумками, біжутерією, шарфами, ти можеш створювати безліч неповторних образів.

Зі старими маєчками може виникнути проблема - твій живіт збільшується в розмірах, а якщо топік не дуже довгий, у тебе на пузике виникатиме щілину - будеш світити голим позиками, що в принципі, прийнятно влітку, хоча все одно це негігієнічно - твій пупок буде відкритий для пилу і бруду. Восени і в інші ж прохолодні пори року це взагалі неприпустимо, т. К. Ти можеш простягнути поперек, а значить - застудити дитинку.

Як варіант, під такі топи можна пододевать довгі сорочки, однак, тут вже доведеться орієнтуватися на місці, щоб це не виглядало смішно і підходило один друг по стилю.

Для літньої погоди пошукай в своєму гардеробі вільні в талії та грудей сукні - вони тобі знадобляться. Якщо справа відбувається взимку і твоя верхній одяг для тебе вагітної вже категорично не підходить (занадто вузька), доведеться вибрати більш вільну куртку, пальто або шубу.

При цьому враховуй, що якщо з першим триместром осінь-зима не закінчуються, то купувати куртку, орієнтуючись тільки на поточні параметри твого тіла не варто - воно ще буде рости, так що купуй одяг з невеликим, але запасіком, щоб твій животик і груди відчували себе комфортно.

При цьому уникай одяг з гудзиками, що застібаються на грудях, - вона може тебе обмежувати. Якщо тобі стає важко дихати, а на тобі саме такі блузи, не соромся розстібати вірні гудзики - дитині потрібна достатня кількість кисню, а значить, ти повинна добре дихати.

Пам'ятай найголовніше: в перший триместр одяг вагітної жінки повинна бути зручним і не утрудняти її ні в животі, ні в грудях, ні в рухах. Вона не повинна ніде натирати або викликати почуття дискомфорту. Адже всі твої відчуття відчуває і твій малюк - якщо ти нервуєш, якщо одяг не зручна або натирає, то він теж хвилюється і переживає цю неприємність разом з тобою.

Такий одяг ти вже можеш вибирати в спеціальних Інтернет-магазинах або звичайних магазинах для майбутніх мам, але сильно не захоплюйся процесом, т. К. Ти ще будеш рости з малюком і рости.

Автор: Zolushka

Статті по темі

Додати коментар

Новости