Перший день Google I / O: тези дещо розчарували

На конференції розробників Google I / O вперше за багато років компанія «уклалася» в один день своїми виступами-анонсами На конференції розробників Google I / O вперше за багато років компанія «уклалася» в один день своїми виступами-анонсами. У цій 3-х годинний сесії Google утримався про згадці, може бути, багато про що, чого від нього очікували. А основні тези торкнулися Android, Chrome, Google-сервісах і про все, що передбачається між цими продуктами.

Як і в минулому році, очікували, що в цьому, 2013 році Google оновить ОС Android, але замість цього видали поновлення сервісів, на зразок Google Play для девелоперів, а також додатків, які працюють на Android і на iOS.

І поки Android 4.3 все ще десь на обрії, який швидко наближається, тим не менш, це не було головним анонсом компанії-гіганта, по крайней мере, зараз.

Це відношення Google до конференції говорить куди красномовніше всіх слів, що вони не якесь там «приймальне відділення» за новими розробками від деволоперов, і що вони не компанія, що залежить від оновлень, а що їх ПО - поновлення та додатки заслуговують окремих анонсів і релізів .

Глава Googlе, Ларрі Пейдж сказав: «У кожної новини, що я читаю про Google, завжди йде зв'язка - ми проти якоїсь компанії або щось в такому дусі, і я не знаходжу це цікавим. Ми повинні створювати такі круті речі, яких ще не існує. З негативом немає прогресу ».

Ці слова Пейджа варто розуміти, що пошуковий гігант хоче випустити повністю опрацьований продукт, щоб гідно зустріти оновлення iOS 7, яку, за чутками, щосили готують купертіновци.

У 2012 році Google видала Samsung Galaxy Nexus смартфон і планшет Google Nexus 7, а також Chromebox, за рік до цього вони показали мобільну точку доступу Verizon і планшет Galaxy Tab 10.1. Цього року розробникам видадуть Chromebook Pixel.

Google розраховує випустити і Nexus 4 від LG, планшет Nexus 10 і інші продукти, але про них нічого поки не конкретизували. Цим кроком Google дає знати, що найважливіші сервіси, анонсовані вчора, будуть на девайсах учасників конференції або існувати на ОС Chrome.

Платформа Chrome стала центром майбутнього Google, і як операційна система, і як веб-браузер.

Зрозуміло, не бракувало інформації про Google Glass в центрі Moscone, і цей девайс отримав кожен з учасників конференції, який заздалегідь оформив заявку на нього. Але незважаючи на масову демонстрацію очок на двох рівнях- для розробників і ПО від Google, сервісів випливають вікон, тим не менш, в тезах не було згадки про конкретний розвиток цього продукту.

З веб-сервісів, анонсованих на конференції, відзначити можна Game Center для Android - ігрову платформу, подібну сервісу, наявного у Apple. Буде оновлений сервіс карт Google Maps - поліпшений пошук маршрутів, підбір рейсів. Також сервіс тепер шукає рейтинги користувачів, не тільки напрямки і місця.

З чуток, може бути, компанія представить і музичний сервіс, а також єдину комунікаційну платформу Babel - це сервіс дозволить об'єднати сервіси Talk і Messenger, Google Voice для відеоконференцій.

На превеликий розчарування багатьох, був оголошений царський, що Samsung Galaxy S4 отримає тільки версію Google Edition, а ОС буде колишня, Android 4.2.

Читайте також

Новости