перший переліт

Спогад свого першого польоту, реєстрації викликає вже тільки посмішку від того, як було страшно і незрозуміло!)

«Як не заблукати в аеропорту, яка послідовність?»

«Я не встигну, мене не пропустять, знайдуть у валізі заборонені речі» ...

Ось я б не відмовилася від такого Інфолиста і вам не раджу) Розберемося з Вами «від» і «до»!

Як дістатися до аеропорту «Бориспіль» Як дістатися до аеропорту «Бориспіль»?

Рекомендую два способи:

- Таксі (від 150-250 грн)

- Sky Bus (З міжнародного аеропорту «Бориспіль» до Києва (через станцію метро «Харківська» до Південного вокзалу залізничної станції Київ-Пасажирський) можна дістатися на автобусах SkyBus. Автобуси йдуть від терміналу D за розкладом. І з точністю навпаки.

Вартість проїзду: 50-80 грн. Квитки можна придбати безпосередньо у водія автобуса або в касах терміналу D . Інформацію щодо відправлення та прибуття автобусів SkyBus Ви можете отримати за номером +380 95 431-07-17 (цілодобово).

Реєстрація

Час початку і закінчення реєстрації визначається авіакомпанією. Зазвичай реєстрація на рейс починається за 2 години до вильоту і закінчується за 40 хвилин до вильоту рейсу за розкладом. Відповідно дістатися до аеропорту потрібно за 2 години до вильоту бо має бути час пройти всі контролі і опинитися на посадці більше ніж за 40 хвилин, якщо Ви приїдете на посадку після її закінчення - залишитеся вдома!

Потрапивши в аеропорт, насамперед ви повинні пройти реєстрацію на рейс (Англ. Check-in). При вході в аеропорт Вас зустрічає інформаційний дисплей з розкладом вильотів. Варто пошукати свій щоб дізнатися номер стійки реєстрації до якої необхідно підійти. Над стійкою реєстрації висить табло з логотипом авіакомпанії, номером рейсу і містом прибуття (ці дані вказані у вас у квитку, уточніть заздалегідь у свого улюбленого турагента). Обов'язково перевірте не тільки місто на табло, але і сам номер рейсу, так як одночасно можуть вилітати, наприклад, два різних рейсу в Шарм Ель Шейх і Ви тільки втратите час в черзі.

Для проходження реєстрації необхідно мати авіаквиток і закордонний паспорт. Краще це проконтролювати до того, як ви виїхали з дому! Мило посміхнутися і попросити місце біля вікна поруч зі своєю компанією, якщо ви летите не один! Багаж ви повинні покласти на транспортну стрічку, де його зважать (вага не повинна перевищувати 20-23 кг в залежності від правил авіакомпанії та взагалі якщо він у Вас оплачений), на нього повісять спеціальну бирку, щоб вантажники знали в який літак його перенаправити, а ви змогли його потім отримати). Також Вас попросять пред'явити ручну поклажу (Речі, які ви хочете взяти з собою в салон літака), на неї теж можуть повісити бирку! Вага ручної поклажі не повинен перевищувати 7-10 кг.

Після, Вам видадуть посадковий талон (анг.boarding pass) і багажні бирки (наклейки, які клеять на паспорт або посадковий талон, вони допоможуть вам знайти ваш чемодан якщо він загубиться по в дорозі).

Посадковий талон складається з 2-х частин Посадковий талон складається з 2-х частин. Ліву побільше у Вас заберуть під час посадки, права поменше - назавжди залишиться з Вами) Якраз на ній вказана вся необхідна інформація:
FLIGHT - номер рейсу, SEAT - Ваші місця, BOARDING till / time - час закінчення посадки (зазвичай за пів години до зльоту). Тобто після цього часу, швидше за все, буде досить складно потрапити на борт!

контроль безпеки

Ви пройшли реєстрацію і отримали посадковий талон. Відмінно! Далі проходимо на контроль безпеки. Тут показуємо тільки паспорт і посадочний талон, все інше можуть запросити окремо, якщо буде потрібно. Необхідно викласти все з кишень, зняти ремінь, годинник, все металеве, верхній одяг і просвітити сумку. (Дівчатка, все пилочки, ножиці, духи відразу ховаємо в багаж, в ручній поклажі цього бути не повинно!) Якщо з Вами дитина, то можуть пропустити і з водою, якщо немає - там же відразу викинете! Взуття потрібно знімати тільки в разі, якщо у вас каблук або підошва перевищує 2 см, але Вам про це повідомлять додатково. І не забудьте забрати всі речі 😉

Паспортний контроль Паспортний контроль

Майже відразу після контролю безпеки знаходиться паспортний контроль. До віконця можна підходити сім'ями або по одному якщо Ви подорожуєте на самоті. Після нього у Вас є вільний час до посадки. Швидше за все. Загляньте в посадковий талон)

Тепер нам потрібно знайти наш Gate (вихід) для посадки. Дотримуйтесь вказівниками в аеропорту.

Все, тепер Ви в зоні посадки і зони дьюті-фрі Все, тепер Ви в зоні посадки і зони дьюті-фрі. Радимо спочатку знайти свій Gate, переконатися що він Ваш, (ще раз перевіривши не тільки місто напрямки але і номер рейсу) і запам'ятати його місцезнаходження, а вже знаючи це і відстань до нього, спокійно досліджувати кафе, перекусити або зайнятися шопінгом в DUTY FREE ...

Після оголошення посадки Вас направлять до виходу на автобус або прохід по рукаву в літак і Ви опинитеся в літаку) Це означає що скоро настане перший Ваш політ Після оголошення посадки Вас направлять до виходу на автобус або прохід по рукаву в літак і Ви опинитеся в літаку) Це означає що скоро настане перший Ваш політ !!!

Отримуйте задоволення - не забудьте насолодитися моментом зльоту, когдатело м'яко вдавлюється в крісло) адже це перший раз і більше в точності такого не буде ...

«Як не заблукати в аеропорту, яка послідовність?
Як дістатися до аеропорту «Бориспіль»?

Новости