【Перспективи шекеля】 - Медіа новини - Новини - Калита Фінанс

Незважаючи на всі негаразди і конфлікти Близького Сходу ізраїльський шекель продовжує залишатися однією з найстабільніших валют світу. Ні криза доткомів [1] кінця 90-х, ні іпотечний крах західних банків кінця 2000-х не змогли похитнути курс шекеля до долара США і євро. Так, на перше січня 99-го року за один американський долар давали 4.1 шекеля. Якщо ми подивимося, як ізраїльська валюта закінчила важкий 2008-й рік, то побачимо, що долар коштував 3,758 шекеля, тобто майже за ціле десятиліття з усіма його економічними пертурбаціями і хаосом зміна курсу склало незначні 9%! Для порівняння, курс рубля до долара США всього за один місяць (травень 2012 року) впав більше ніж на 13% (з 29.75 до 33.70). Варто нагадати, що угоди з ізраїльською валютою в даний момент відносяться до розряду вільно конвертованих. У світі налічується приблизно 20 вільно конвертованих валют і близько 60 - частково конвертованих (рубль серед них). Ще в 2008-му році банк CLS, який діє під егідою Федерального резерву США і є центром міжнародних міжвалютний розрахунків, прийняв рішення про включення шекеля в список повністю конвертованих валют.

На сьогоднішній день за один долар дають всі ті ж 3.8 шекеля, що і в 98-му р Одне євро коштує близько 5.08 шекелів. Згідно з консенсус-прогнозом провідних світових банків, ізраїльська валюта в 4-му кварталі цього року і в 2013-му має всі шанси залишитися на колишніх рівнях.

За інформацією агентства Bloomberg

Так, середній медіанний прогноз на 4-й квартал - 3.9 шекеля за долар, 1-й квартал 13-го року - 3.89, з подальшим зміцненням до 3-го кварталу до рівнів 3.75.

Подібна історична стабільність і передбачуваність ізраїльської валюти створює хороші можливості для спекулятивного заробітку. Якщо поглянути на графік пари шекель / рубль, угоди по якій минулого тижня почалися в торгово-інформаційному терміналі ITrader 8 компанії Каліта-Фінанс, то ми побачимо, що дана пара, точно також як і долар / шекель, знаходиться в довгостроковому бічному діапазоні 8.03 на 8.16 рублів за один шекель.
Подібна історична стабільність і передбачуваність ізраїльської валюти створює хороші можливості для спекулятивного заробітку

Відповідно, правильна торгова стратегія при операціях з шекелем - покупка від рівня 8.03 зі стоп-наказом в районі 8.00, або, при низхідному русі, продаж від 8.16 з тейк-профітом на рівнях 8.03. Причому подібні операції всередині каналу можна доручити трендследящему роботу , Вбудованому в торговельну платформу ITrader8, і безкоштовна алгоритмічна програма буде сама, в автоматичному режимі, заробляти вам гроші на коливаннях курсу пари шекель / рубль.

А. В'язівський, "Калита-Фінанс"

Відкрий безкоштовний демо-рахунок
дивись всі котирування в режимі онлайн
і вчися заробляти
При відкритті рахунку - бонус 3000 рублів!

Відкрий Демо-рахунок і дивись всі котирування онлайн! При відкритті рахунку - бонус 3000 рублів!

Оцінка статті: Перспективи шекеля 5 Оцінили людина: 2

Коментарі відвідувачів:

Новости