Підготовка до ОГЕ

  1. Підготовка до ОГЕ Відкритий банк завдань ОГЕ
  2. Онлайн-сервіси підготовки до ДПА
  3. Що таке ДПА (державна підсумкова атестація)

Підготовка до ОГЕ

Підготовка до ОГЕ

Відкритий банк завдань ОГЕ

Увага! На сайті ФІПІ опублікована демоверсія контрольно-вимірювальних матеріалів 2018 року по математиці і російській мові для 9 класів. Дана інформація може бути цікава і дуже корисна восьмикласникам, яким треба буде здавати іспит в наступному навчальному році. З демоверсією можете ознайомитися на сайті ФІПІ .

Демоверсії ДПА 2019 року

План підготовки до проведення державної підсумкової атестації в 9-х класах МОУ СШ №7 імені адмірала Ф. Ф. Ушакова в 2017-2018 навчальному році

Розклад проведення єдиного державного іспиту, основного державного іспиту та державного випускного іспиту в 2018 годум

Шкала переведення балів ДПА-2018

Пам'ятка для учасника ДПА-9

Онлайн-сервіси підготовки до ДПА

1) Онлайн-сервіс тестів від Яндекса .

2) тести ДПА - обов'язкові для здачі предмети (російська та математика - кілька варіантів) і кілька варіантів предметів за вибором.

Що таке ДПА (державна підсумкова атестація)

У 2009 році було все просто - випускники 9 класів здавали ДПА, випускника 11 класів, училищ і технікумів - ЄДІ.

З прийняттям нового Закону "Про освіту в Російській Федерації" все ускладнилося і перемішалося, тому що введені нові поняття - ОГЕ, ГВЕ і інші.

Отже, згідно з пунктом 1 статті 59 Федерального закону від 29 грудня 2012 року № 273-ФЗ "Про освіту в Російській Федерації" (далі - Закон про освіту) підсумкова атестація є формою оцінки ступеня і рівня освоєння учнями освітньої програми. Таку оцінку проходять всі випускники всіх шкіл.

Далі, згідно з пунктом 4 статті 59 Закону про освіту підсумкова атестація, завершальна освоєння мають державну акредитацію основних освітніх програм, є державною підсумковою атестацією (далі - ДПА), тобто ДПА здають і випускники 9 і випускники 11 класів, а також особи, які завершили навчання за основними професійними освітніми програм.

Форма ДПА залежить від виду тієї освітньої програми, яку пройшли навчаються:

  • випускники 9 класів проходять підсумкову атестацію (здають іспити) за програмами основної загальної освіти (пункт 5 статті 59 Закону про освіту);

  • випускники 11 класів та особи, які завершили навчання за основними професійними освітніми програм, проходять підсумкову атестацію (здають іспити) за програмами середньої загальної освіти (пункт 13 статті 59 Закону про освіту).

Згідно з Наказом Міністерства освіти та науки Росії від 25.12.2013 № 1394 "Про затвердження Порядку проведення державної підсумкової атестації за освітніми програмами основної загальної освіти" та Наказу Міністерства освіти та науки Росії від 26.12.2013 № 1400 "Про затвердження Порядку проведення державної підсумкової атестації за освітніми програмами середньої загальної освіти" (в редакції Наказу Міністерства освіти та науки Росії від 05.08.2014 № 923):

  • випускники 9 класів проходять атестацію за освітніми програмами основної загальної освіти в наступних формах:

    • основний державний іспит (ОГЕ) з використанням комплексів завдань стандартизованої форми (КІМ);

    • державний випускний іспит (ГВЕ) в формі письмових та усних іспитів з використанням текстів, тим, завдань, квитків (для окремих груп учнів);

    • в формі, яка встановлюється регіональною владою, - для учнів, які вивчали рідну мову і національну літературу і вибрали іспит з цих предметів для проходження атестації;

  • випускники 11 класів та особи, які завершили навчання за основними професійними освітніми програм, проходять атестацію за освітніми програмами середньої загальної освіти проводиться в формах:

    • єдиний державний іспит (ЄДІ) з використанням комплексів завдань стандартизованої форми (КІМ);
    • державний випускний іспит (ГВЕ) в формі письмових та усних іспитів з використанням текстів, тим, завдань, квитків (для окремих груп учнів);
    • в формі, яка встановлюється регіональною владою, - для учнів, які вивчали рідну мову і національну літературу і вибрали іспит з цих предметів для проходження атестації.

Новости