Підвісні, настільні та підлогові електронні торгові ваги

  1. Чи можна чимось замінити торгові ваги?
  2. Як вибрати ваги для торгівлі
  3. Технічні характеристики приладів
  4. функціональність
  5. Тип торгових ваг
  6. Марка торгових ваг
  7. Популярні моделі торгових ваг
  8. Штрих М III

Основоположником створення вагового обладнання є торгівля. З плином часу, вона набирала обертів, і древні ринки перетворилися в сучасні торговельні майданчики. Одне залишилося незмінним - наявність ваг за прилавком.

Вимірювальні прилади теж пережили безліч змін і поліпшень. Так, примітивний механізм важеля для порівняння ваги перетворився в сучасний високоточний прилад, званий ваги.

Чи можна чимось замінити торгові ваги?

Торговельні ваги застосовуються на торгових майданчиках усього світу для продажу вагових товарів. Це можуть бути продукти харчування, будівельні, кріпильні матеріали і будь-яка інша продукція.

Це можуть бути продукти харчування, будівельні, кріпильні матеріали і будь-яка інша продукція

торговельні ваги

На перший погляд ваги - це звичайний вимірювальний прилад, який легко можна замінити якимось іншим.

Однак, якщо розібратися, то вага - це одна з найпоширеніших заходів твердих, рідких і сипучих матеріалів.

Вага товару дуже легко поєднується з грошовим еквівалентом - можна швидко і точно розрахувати вартість кожного грама товару, тому при наявності точного вимірювального приладу покупець не переплатить, а продавець не втратить прибуток.

Сучасні торгові ваги заслужено є незамінним інструментом для торгівлі, адже їх точність і швидкість вимірювань в поєднанні з безліччю додаткових функцій можуть змагатися з повноцінним комп'ютером.

Як вибрати ваги для торгівлі

Неточні торгові ваги можуть стати причиною створення незручної ситуації між продавцем і покупцем. Щоб уникнути подібних ситуацій і не втрачати постійних клієнтів, потрібно бути впевненим у правильності вимірювань механізму. Тому необхідно серйозно підійти до вибору даного приладу.

Технічні характеристики приладів

Діапазон зважування визначається найбільшим і меншим межею зважування (НПВ і МПВ). Іншими словами, ваги не зможуть зробити виміри, якщо вага вантажу виходить за зазначені рамки. Тому необхідно заздалегідь визначитися з областю застосування ваг.

Ціна поділки - це значення, що дорівнює одному поділу на шкалі механічних вагів торгівельних . Ціна поділки електронних ваг називається дискретність. Це найменше значення, на яке здатні змінитися показання ваг.

Наприклад, дискретність ваг дорівнює 10 г. Вага вантажу становить 15,33 кг. Результатом зважування вантажу буде значення рівне 15,3 кг. Якщо на цих же вагах зважити гирю вагою 15,36 кг, то прилад вкаже, що вага становить 15,4 кг.

Похибка - це ймовірна неточність, яку можуть допустити ваги при вимірюванні ваги.

Клас точності - це оцінка надійності ваг, визначається ГОСТом. Вона присвоюється ваг за результатами випробувань, які проводяться незалежними державними організаціями перед введенням обладнання в експлуатацію.
Існує 3 класу точності: 1 (спеціальний), 2 (високоточний) і 3 (середньої точності).

Умови експлуатації - це дуже важливий фактор для надійної і тривалої роботи ваг. Оптимальні умови встановлюються виробником вимірювального обладнання (температура і вологість навколишнього повітря, вібрація, запиленість, можливість експлуатації поза приміщенням та ін.).

функціональність

Нефункціональні ваги - це, як правило, примітивні механічні прилади, з важільним або пружинним механізмом зважування. Однак, незважаючи на свою малу функціональність, ці прилади можуть виявитися незамінними помічниками, адже вони не залежать від електроенергії, мають найпростішу конструкцію, а значить, менш схильні до поломок і легко чиняться.

Механічні ваги менш вимогливі до створення оптимальних умов і дешевше електронних аналогів.
Механічні ваги менш вимогливі до створення оптимальних умов і дешевше електронних аналогів

Механічні торгові ваги

Ваги середньої функціональності можуть поєднувати в собі додаткові можливості: відображення поточної дати, індикація заряду батареї, можливість перемикання одиниць виміру і т.п.

багатофункціональні електронні торгові ваги мають кілька режимів зважування, здатні виробляти обчислювальні операції, здійснюють збереження історії операцій, фіксацію ціни товарів, автоматичний розрахунок здачі, можлива роздруківка даних і їх синхронізація з комп'ютером.

Робота з вагами виробляється через програмне забезпечення, що дозволяє реєструвати кілька окремих користувачів, а також встановлювати пароль від несанкціонованого доступу.

Тип торгових ваг

Підвісні торгові ваги

Настільні торгові ваги з платформою для зважування призначені для вимірювання ваги твердих, рідких і сипучих матеріалів. Зазвичай діапазон зважування настільних ваг варіюється в межах 0-20 кг.

Підлогові торгові ваги є аналогом настільних апаратів, але з великим діапазоном зважування - від декількох кг до декількох тонн.

підвісні торгові ваги відрізняються від платформних аналогів тим, що вантаж не вкладається на ваги, а підвішується за спеціальний гак.

Подібний метод зважування дозволяє проводити вимірювання ваги негабаритних вантажів.

Марка торгових ваг

Щоб не заплутатися в розмаїтті асортименту моделей і марок вагового обладнання, можна обмежити свій вибір наступним чином:

  1. Скласти список з декількох відомих і добре зарекомендували себе виробників. Ось деякі з них: Инкотекс, Масса-К, Штрих, Меркурій, CAS.
  2. Вибрати кілька моделей відповідних ваг у кожного з виробників.
  3. Порівняти технічні характеристики і ціну кожної моделі, потім вибрати апарат з найкращим поєднанням ціна-якість. Якість, звичайно, доведеться оцінювати за основними параметрами і зовнішньому вигляду обладнання.

Популярні моделі торгових ваг

CAS LP II-06/15/30

CAS LP II-06/15/30 - це електронні ваги для торгівлі виробництва Південної Кореї. Апарат застосовується для здійснення торгівлі та ручної фасування.

Основні функції: наявність принтера для друку етикеток, можливість запрограмувати дані про товар, функція підведення підсумків продажів, синхронізація з іншими вагами і ПК, можливість управління вагами з комп'ютера, функція зважування в двох діапазонах.

Ваги торговельні CAS LP II-06/15/30

Технічні характеристики:

  • НПВ - 6 кг;
  • МПВ - 0,4 кг;
  • дискретність - 2 г;
  • похибка - 3 м

Штрих М III

Штрих М III - це торгові ваги російського виробництва, призначені для торговельних майданчиків.

Основні функції ваг: можливість зв'язку ваг з касою або ПК, функція обліку тари, автоматичне обчислення вартості товарів за вагою, визначення сумарної вартості декількох товарів, обчислення здачі, запам'ятовування ціни на 18 різновидів товарів, можливість самодіагностики ваг.

Торговельні ваги Штрих М III

Технічні характеристики:

  • НПВ-15 кг, МПВ-40г;
  • живлення від акумулятора;
  • 2 дисплея.

Як би не розвивалися ринки і технології, вагове обладнання завжди буде незамінним інструментом для здійснення торгівлі. Сучасні моделі поєднують в собі безліч корисних функцій і можливостей.

Конкуренція створює широкий асортимент, а значить, проблем з відсутністю потрібної моделі не буде.

Чи можна чимось замінити торгові ваги?
Чи можна чимось замінити торгові ваги?

Новости