Pioneer PDP-607XD - плазмовий шістдесятник

Незважаючи на розмір свого екрану, Pioneer PDP-607XD позиціонується виробником як телевізор формату HD-Ready, а флагманом 7-го покоління так і залишається 50-дюймова панель Pioneer PDP-5000EX, володіє здатністю Full HD. Таким чином, 607 -я модель є не що інше, як розвиток телевізійної лінійки, початком якої є знайомий нам Pioneer PDP-507XA . головна відмінність Pioneer PDP-607XD від інших телевізорів - величезний розмір екрану, а для засобів візуалізації розмір дійсно має значення.

Таблиця порівняння з попередньою моделлю

параметри Pioneer PDP-61MXE1 Pioneer PDP-607XD

Діагональ, дюйм 61 60 здатність матриці, пікселів одна тисяча триста шістьдесят шість x 768 тисяча триста шістьдесят п'ять х 768 Контрастність 4000: 1 4000: 1 Ціна, рублів 260 000 220 000

Дизайн

оформлення плазми Pioneer покликане не відволікати глядача від того, що відбувається на екрані, тому - традиційний чорний лак і нічого більше. Органи управління і мала коннектная майданчик розташовані з боків від екрану. Основна коннектная майданчик знаходиться на задній стінці, роз'єми орієнтовані одночасно і перпендикулярно основної площини апарату і уздовж неї, тому комутація після установки телевізора на підставку або кріплення на стіну може виявитися скрутною.

Дизайн Pioneer PDP-607XD - це данина східної традиції лаконізму

Вбудованої акустичної системи біля телевізора немає, зате є можливість підключення зовнішньої акустики, активного сабвуфера, а також підсилювача або ресивера. Дизайн Pioneer PDP-607XD , Безсумнівно, традиційний, але виглядає, як завжди, стильно, серйозно, солідно, а головне, вписується в будь-який інтер'єр.

Лінійка плазмових телевізорів Pioneer сьомого покоління

управління

Пульти дистанційного керування виконані в єдиному стилі, але різноманітність всіляких модифікацій не перестає дивувати. Якщо пульт плазмової панелі Pioneer PDP-5000EX, відрізнявся мінімалізмом, то пульт від телевізора Pioneer PDP-607XD , Навпаки, нагадує приладову панель космічного корабля. У деякому роді так і є, оскільки він дозволяє управляти не тільки телевізором, але ще і різноманітними програвачами, рекордерами і ресиверами. Великі розміри пульта дозволили уникнути ефекту перевантаженості кнопками, хоча кількість їх велике.

У Pioneer PDP-607XD дуже зручний пульт дистанційного керування

Працювати в будь-якій робочій зоні дуже зручно - кнопки знаходяться на достатній відстані один від одного. Балансування цілком задовільна, нижня частина пульта завбачливо залишена вільною, а найбільш використовувані кнопки знаходяться в середній частині. Корпус пульта покритий алюмінієвою накладкою, а кнопки виконані з теплою на дотик гуми, що в сумі дає вельми цікавий контраст відчуттів. Вага пульта, як і розміри, вельми значний. Зовнішній вигляд його говорить про те, що він належить техніці високого класу.

Зовнішній вигляд його говорить про те, що він належить техніці високого класу

Меню телевізора також не викликає ускладнень - все просто і зрозуміло

Меню телевізора абсолютно збігається з попередніми моделями сьомого покоління. На мій погляд, управління телевізорами Pioneer можна назвати еталонним. Навігація дуже проста і інтуїтивно зрозуміла. Велика кількість налаштувань розумно розподілено за розділами і рівнями меню. На пульті є гарячі клавіші для всіх найбільш затребуваних функцій. Відгук телевізора на команди пульта швидкий і чіткий. Якщо спробувати знайти недоліки, то причепитися можна хіба що до порівняно великій вазі пульта. В іншому, на мій погляд, управління бездоганно.

зображення

Однією з фірмових рис телевізорів і плазмових панелей від Pioneer є приголомшлива реалістичність зображення, а Pioneer PDP-607XD дозволяє відчути цей ефект в повній мірі. По-справжньому великий екран додає зображенні ще більше життя, і будь-який видовище стає захоплюючим на всі 100%. Навіть при перегляді звичайного DVD тривимірність, природні кольори і відмінна опрацювання текстур дають настільки вражаюче зображення, що мимоволі ловиш себе на думці про реальність того, що відбувається на екрані. Особливо це дивно тому, що по окремим своїми характеристиками телевізор не є ідеальним. Наприклад, глибина чорного відображається не на 100%. Хоча неозброєним поглядом помітити це важко. Контраст, як і яскравість, знаходиться на гідному рівні. Обидва параметра мають великий запас регулювання.

При регулюванні смуга прокрутки розташовується по краю кадру і не заважає налаштувань

Тестові таблиці показали невеликі градієнтні заливки на всіх основних кольорах. Здавалося б, відчутний брак, але, суб'єктивно, кольоровість дуже хороша. Кольори соковиті, глибокі, добре опрацьовані. Невеликі порушення кольору можна вистежити на найскладніших епізодах, по суті, намальованих півтонами і дрібними відтінками.

Справедливості заради мушу зазначити: що згадуються тестові епізоди настільки складні, що жодного разу не відтворювалися ідеально ні на одному екрані плазмового дисплея, а більшість телевізорів перетворюють їх на суцільні градієнтні заливки. Чіткість хороша, але окремі деталі не привертають уваги, зображення подається дуже цілісно, ​​разом, тому іноді здається, що картинка трохи розмита. Однак варто переключити увагу з загального враження на деталі - відразу видно що промальовування зображення знаходиться на дуже високому рівні. Артефакти у вигляді пикселизации і шумів не прибираються повністю, але при цьому абсолютно не заважають перегляду і видно лише, коли цілеспрямовано вишукуєш їх на екрані. HD-контент відмінно вписується процесором в дозвіл матриці телевізора і подається дуже ефектно. Не менш цікаво спостерігати, наскільки добре обробляється контент низької якості. Файл MPEG4 з невисоким дозволом і низькою якістю кодування виглядав цілком пристойно. На подив непогано виявилися промальовані текстури, хоча сама наявність їх на такому низькому якості контенту було сумнівно.

Pioneer PDP-607XD має кілька технологій поліпшення зображення і звуку

На мій погляд, плазмова техніка від Pioneer продовжує залишатися на вершині технології. Аргумент простий: забезпечити високу якість окремих параметрів зображення може практично будь-який виробник - технологій оптимізації та підвищення якості розроблено чимало, але коли одного погляду на екран досить, щоб забути про всі технології та критерії оцінки, це означає лише одне: телевізор не просто відображає картинку, він передає її суть. Повірте, це не просто красиві слова. Перебуваючи поруч з екраном і цілком усвідомлюючи, що на екрані просто фільм «Володар кілець», все одно чисто інстинктивно починаєш ухилятися від летять стріл. Так обдурити органи чуття людини дуже складно, але фахівцям компанії Pioneer це вдалося.

звук

Як я вже згадував на початку огляду, вбудованої акустики біля телевізора немає, але аудіопідготовка при цьому проведена досить серйозна, а пристібається до корпусу акустика вище всяких похвал. Телевізор оснащений вбудованим стереопідсилювачем і регульованим виходом для активного сабвуфера. Системи обробки звуку Focus, SRS і TruBass відмінно зарекомендували себе, так що є можливість отримати відмінний звук за допомогою малих коштів. А для бажаючих підключити більш серйозну техніку є аналоговий і цифровий виходи. Останній варіант, безсумнівно, потребує менше часу. Великого телевізора потрібен великий звук.

роз'єми

Набір роз'ємів у плазмового телевізора Pioneer PDP-607XD широкий і дозволяє підключити достатню кількість різноманітної техніки. На основний коннектной майданчику знаходяться два роз'єми HDMI, три SCART, один компонентний і один D-Sub. Аудіочасть представлена ​​аналоговим 2.1 і цифровим оптичним виходами, а також клемами для підключення акустичних систем. Як доповнення для роз'єму D-Sub є аудіовхід, реалізований на роз'ємі Jack 3.5 мм.

5 мм

Найбільша коннектная майданчик телевізора розташована вертикально на корпусі, а це незручно, так як через роз'ємів телевізор можна поставити впритул до стіни

На бічній майданчику розташувалися композитний і S-Video входи, 2.0 аудіовхід і вихід для навушників. Ну і оскільки ми маємо справу з просунутим телевізійним приймачем, в його арсеналі є стандартний 75-омний вхід для аналогової антени, вхід і вихід для цифрової антени і слот для карт оплати платного телебачення. На сьогодні вже стало нормою наявність як мінімум двох HDMI-роз'ємів, і при цьому з набору роз'ємів поступово зникають S-Video і композитний роз'єми.

підсумок

По суті, Pioneer PDP-607XD - це збільшена копія 507 -й моделі. Однак «зайві» 10 дюймів екрану виявилися насправді зовсім не зайвими і забезпечили ще більший ефект присутності. Якість, як завжди, на висоті. Єдине, що хотілося б додати до цієї моделі, - дозволу Full HD.

плюси

  • відмінна картинка
  • зручне управління
  • Багаті комутаційні можливості

мінуси

  • Дозвіл екрану не відповідає стандарту Full HD

Наумов Максим

Висловлюємо подяку за сприяння компанії FosterGroup і особисто Тетяні Бєляєвої

Новости