Пішов з життя Чарльз Гарретт, творець легендарної аськи

Вчора, вранці 3 квітня помер засновник фірми Garrett Чарльз Гарретт Вчора, вранці 3 квітня помер засновник фірми Garrett Чарльз Гарретт. Геніальний інженер, творець легендарної аськи і інших приладів. Людина, яка зі свого хобі зумів зробити світового виробника металошукачів, що втілив безліч революційних ідей в своїх приладах. Саме він і його прилади поклали початок багатьом копателями по всьому світу.

Невелика біографія дідуся Гаррета:

Charles L. Garrett - винахідник, підприємець, мисливець за скарбами, патріот, чоловік, і батько - помер 3 квітня 2015. Уродженець Техас і житель Garland, Доктор Гарретт і його дружина Елеонора в 1964 році заснували компанію Garrett Electronics, яка стала найбільшим в світі виробником обладнання виявлення металу.
Детектори Garrett виявили одні з найцінніших скарбів світу, його охоронне устаткування захистили мільйони мандрівників і простих громадян, в тому числі Олімпійських спортсменів та глядачів на іграх з 1984 року. Доктор Гарретт народився в Х'юстоні 1 квітня 1932 року, і виріс в сільській місцевості. Після чотирьох років служби в ВМФ США під час корейського конфлікту на борту американського лінкора Bottineau (APA-235), закінчив Університет Ламар в Бомон зі ступенем в області електротехніки. Шукач скарбів по життю, ін. Гаррет спочатку розробив детектор металу для власного вживання, але вийшло настільки добре, що він і його дружина заснували компанію по їх виробництву.
Він є піонером у розвитку сучасного металошукача, продемонстрував його можливості в пошуках скарбів по всьому світу і присвячував себе навчанню інших, як використовувати детектори. Він виявив скарби з металошукачами власної конструкції на всіх континентах, крім Антарктиди, а також шукав їх під водою - в озерах, морях і океанах світу. Багато скарби і реліквії, які він виявив виставлені в музеї Гарретт на заводі компанії в Garland. У 1984 році компанія також почала виробництво доглядових і ручних охоронних детекторів, в тому числі знаменитий Super Scanner®, найпопулярнішою в світі ручної детектор. Як американський патріот, Доктор Гаррет щедро жертвував обладнання своєї компанії для численних проектів де потрібно виявлення металу, включаючи безліч Олімпійських ігор.
Він є автором близько 20 книг і написав десятки статей про металошукачі, пошук скарбів на суші і під водою і безпеки. Багато його книги досі перевидаються. Сьогодні ім'я Гаррет стало синонімом металошукача у всьому світі. Чарльз сам був названий Гранд-Майстер Шукач. Попутно він також став визнаний в якості неофіційного прес-аташе металопошуку, виступаючи від імені всіх, хто займається пошуками скарбів через довгий список нагород, особистих виступів, книг і статей. Член Палау Представників Сем Джонсон відвідав Гаррет завод в лютому 2010 і вручив доктору Гаррет копію звіту Конгресу США, в якому визнається якість продукції Гарретт як американського виробника. Чарльз і Елеонора Гарретт були щедрими спонсорами університету Ламар і її альма-матер, Державного Університету Сем Хьюстон. Обидва мають почесні докторські ступені від цих шкіл. Чарльзу Гарретту було присвоєно ступінь почесного Доктора Гуманітарних наук. У квітні 2012 в університеті Ламар був відкритий інженерний центр ім. Чарльз і Елеонори Гарретт.

Доктор Гаррет був членом суспільства Скаутів і Eta Kappa Nu, почесного суспільства національної електроніки та комп'ютерної інженерії. У 2004 році губернатор Рік Перрі присвоїв Чарльзу Гарретту звання почесного Адмірала ВМС Техасу. Він був також членом організації Сини Республіки Техас і почесним випускником середньої школи Lufkin і Університету Ламар.

Новости