Пізнавальна передача «Будь готовий!» На каналі «Радість Моя», Владивосток

  1. Радість моя
  2. тривалість

Девіз "Будь готовий!" в пам'яті багатьох людей нерозривно пов'язаний з піонерським дитинством, червоними краватками на грудях, маршами та виступами. Але мало кому відомо, що цей девіз з'явився за 10 років до встановлення радянської влади - тоді, коли ще ні про які піонерів нічого не було навіть чути. Виявляється, девіз був запозичений у скаутського руху і спочатку звучав як "Будь готовий служити Богу і країні!". "Скаут" - в перекладі з англійської означає "розвідник, слідопит, дослідник". Скаутські методики і зараз викликають жвавий інтерес у дітей - "пошуковою спеціальності" охоплюють всі сторони життя підлітка.

+12

Радість моя

Помилка в розкладі

Девіз "Будь готовий!" в пам'яті багатьох людей нерозривно пов'язаний з піонерським дитинством, червоними краватками на грудях, маршами та виступами. Але мало кому відомо, що цей девіз з'явився за 10 років до встановлення радянської влади - тоді, коли ще ні про які піонерів нічого не було навіть чути. Виявляється, девіз був запозичений у скаутського руху і спочатку звучав як "Будь готовий служити Богу і країні!". "Скаут" - в перекладі з англійської означає "розвідник, слідопит, дослідник".

Скаутські методики і зараз викликають жвавий інтерес у дітей - "пошуковою спеціальності" охоплюють всі сторони життя підлітка.

тривалість

30 хвилин

Новости