Пізнавальна передача «Красія, град Петров!» На каналі «Культура», Хабаровськ

  1. Зодчий Карл Россі Одного разу на початку свого царювання імператор Микола I, відвідавши засідання...
  2. тривалість

Зодчий Карл Россі

Одного разу на початку свого царювання імператор Микола I, відвідавши засідання Сенату, вирішив, що вищому урядовому установі Росії потрібно приміщення більш представницьке, більш гідне великої імперії. При міркуванні про майбутнє будівництво, у імператора виникла нова містобудівна ідея: поставити поруч і будівля для Синоду. Головний церковний орган до цього часу тулився в одному з будинків 12 колегій. І Микола I негайно наказує оголосити конкурс на кращий проект. Насправді конкурс був формальністю. Імператор заздалегідь знав, що краще за всіх впорається з поставленим завданням один єдиний архітектор - Карл Россі ... Беруть участь: мистецтвознавець Юрій Соколов, науковий співробітник РГИА Микита Крилов.

Культура

Помилка в розкладі

Одного разу на початку свого царювання імператор Микола I, відвідавши засідання Сенату, вирішив, що вищому урядовому установі Росії потрібно приміщення більш представницьке, більш гідне великої імперії. При міркуванні про майбутнє будівництво, у імператора виникла нова містобудівна ідея: поставити поруч і будівля для Синоду. Головний церковний орган до цього часу тулився в одному з будинків 12 колегій. І Микола I негайно наказує оголосити конкурс на кращий проект. Насправді конкурс був формальністю.

Імператор заздалегідь знав, що краще за всіх впорається з поставленим завданням один єдиний архітектор - Карл Россі ... Беруть участь: мистецтвознавець Юрій Соколов, науковий співробітник РГИА Микита Крилов.

тривалість

30 хвилин

Новости