Планета Pandora - ваша творчість, ваші мрії, ваш вибір

  1. Браслети
  2. Класичні срібні і золоті браслети
  3. Кліпси-стопери (clips)
  4. Сполучні ланцюжки (safety chain)
  5. Шкіряні браслети (leather bracelet)
  6. текстильні браслети
  7. Як визначити довжину браслета Pandora
  8. Намистини-роздільники (spacers)
  9. Дизайн браслета
  10. де купувати
  11. Знижки та акції
  12. Pandora в соціальних мережах

Про бренд Pandora чули, напевно, все

Про бренд Pandora чули, напевно, все. Їх браслети та інші прикраси, які збираються за модульним принципом, мало кого залишають байдужими. Деякі зверхньо називають їх дорослими іграшками, але популярність цих ювелірних конструкторів з кожним роком стає все більше. Ця стаття - свого роду посібник з вибору та купівлі продукції Pandora в зарубіжних інтернет-магазинах, тим більше актуальна, що ціни на неї в Росії одні з найвищих в світі, і різниця у вартості деяких позицій у порівнянні з іншими країнами іноді наближається до ста відсоткам.

Основний принцип прикрас Pandora в індивідуальному підборі намистин або Шарм (вони ж beads) і комбінуванні їх шляхом нанизування на основу - браслет або ланцюжок. У процесі створення кожна дівчина стає сама собі дизайнером і ювеліром: можна носити одну-єдину намистину на срібному, золотом, або шкіряному браслеті, можна заповнити його максимально щільно або підібрати свій варіант з кількістю Шарм. Хтось періодично змінює намистини, але деякі при цьому завжди носить на собі в пам'ять про минулі події, запали в душу місцях і людей. Кожен зібраний браслет - це творчість в чистому вигляді, символізм і емоції людини, який його створив. Саме тому люди приходять до beads-прикрасам і залишаються їм вірними довгі роки.

Pandora - датська марка, заснована в Копенгагені в 1982 році. Вони не були першопрохідцями в створенні прикрас-конструкторів, і спочатку це був всього лише невеликий ювелірний дім. Сама концепція браслета Пандора була представлена ​​на датському ювелірному ринку в 2000 році і дуже швидко завоювала популярність у всьому світі. Зараз назву цього бренду майже що власна назва, у нього величезна кількість прихильниць, в тому числі і в Росії.

Крім браслетів, фірма також пропонує кільця, кольє, сережки і годинник. У марки Pandora є постійна колекція намистин-підвісок, також випускаються лімітовані серії, Шарм з яких з роками стають більш рідкісними і відповідно ростуть в ціні. Намистини виготовляються вручну з золота, срібла, муранського скла, є прості і графічні для цінителів мінімалізму, деякі інкрустовані дорогоцінним та напівдорогоцінним камінням, перлами, прикрашені емаллю.

Намистини виготовляються вручну з золота, срібла, муранського скла, є прості і графічні для цінителів мінімалізму, деякі інкрустовані дорогоцінним та напівдорогоцінним камінням, перлами, прикрашені емаллю

Якщо зайти на офіційний російський сайт Pandora , То спочатку може здатися, що розібратися у всіх цих браслетах, роздільниках, стопери, ланцюжках і підвісках дуже складно. Але тут, як і в будь-якій справі, важлива систематизація - якщо розкласти все по поличках, покупниці дістанеться тільки задоволення від передчуття, покупки, володіння та колекціонування.

Мабуть, з цього і почнемо. Перше, що потрібно запам'ятати - у всіх виробів Pandora є ідентифікатор, за яким можна знайти його фотографії в інтернеті і іноді відео на Youtube.com. Це відмінно допомагає при дистанційних покупках, коли важливо заздалегідь отримати найбільш повне уявлення про купується речі.

Браслети

Основою для всіх майбутніх Шарм починаючої шанувальниці Pandora є браслет. У марки є і самодостатні золоті з діамантами і срібні з цирконіями браслети, які не призначені для використання їх з Шарм і кліпсами-стопером. Вони не мають відношення до прикрас-конструкторам, тому в цій статті ми залишимо їх за кадром.

Браслети-основи Pandora виробляє зі срібла 925 проби, золота 585 проби, шкіри та тканини (текстильні шнури).

Класичні срібні і золоті браслети

Класичні срібні і золоті являють собою змієподібну ланцюжок з фірмовим замком (відкривається нігтем, карткою або спеціальним ключем) або з замком-карабіном, більш звичним для багатьох, проте, в чем-то не настільки своєрідним та чарівним. До речі, саме срібні браслети з цим замком дарують в магазинах Pandora при проведенні акцій «При купівлі трьох підвісок-Шарм - срібний браслет в подарунок».

Класичний срібний браслет з фірмовим замком

Класичний золотий браслет з фірмовим замком

Класичний срібний браслет з фірмовим золотим замком

Ключ від фірмового замку браслета

Класичний срібний браслет з замком-карабіном

Такі браслети з торцями, виконаними у вигляді гвинтової нарізки, призначені саме для нанизування на них намистин Pandora, у яких всередині є різьблення. Крім того, на браслеті є потовщення у вигляді різьблення меншого діаметру, навколо яких замикаються спеціальні кліпси-стопери. Зазвичай таким чином браслет ділять на ділянки, щоб уникнути ковзання намистин по всій його довжині, якщо Шарм поки небагато або в принципі ідея прикраси така, що їх повинно бути всього кілька. Якщо намистини й обмежити такими ось стопером, в процесі носіння вони будуть з'їжджати до замку, що підійде і сподобається не кожному.

Кліпси-стопери (clips)

Кліпси-стопери (clips)

У разі повністю заповненого Шарм браслета стопери грають роль роздільників їх на групи, при цьому зовні можуть мало чим відрізнятися від інших намистин, або ж, навпаки, контрастувати з ними. А ось за якою ознакою належить об'єднувати шарм в своєрідні блоки, залежить тільки від господині прикраси і її фантазії.

Конструкція кліпс-стопперів відрізняється від звичайних намистин. Ті або накручуються на різьблення на початку браслета, або просто надягають на нього в разі її відсутності. Кліпси ж складаються з двох замикаються половинок, з'єднаних шарніром. Конструкція закриває механізму схожа з фірмовим замком Pandora на браслеті і відкривається тим же способом.

Крім того, стопери в застебнутому вигляді не проходять через різьбу на початку браслета. Тому їх часто закріплюють саме в цьому місці, щоб, якщо браслет випадково впаде в момент його знімання або надягання, намистини без різьблення (скляні і опенворкі) НЕ зіскочили, не загубилися і не розбилися.

Сполучні ланцюжки (safety chain)

Сполучні ланцюжки (safety chain)

Для подібних цілей використовуються з'єднувальні ланцюжки, призначені для того, щоб браслет не міг впасти з руки, коли ви, наприклад, застібаєте замок.

У Pandora вони бувають нагвинчують і з кліпсами-стопером. Перший варіант зараз зустрічається досить рідко, але якщо у вас такий, то спочатку потрібно надіти один кінець ланцюжка (він зроблений у вигляді намистини), після цього все шарм і потім другий. Ланцюжок з кліпсами-стопером можна закріпити в будь-який момент складання браслета.

Для того, щоб ланцюжок не порвалася від перекручування, з одного боку вона кріпиться до кліпсі (або до намистині) таким чином, що може вільно обертатися навколо своєї осі.

Класичні браслети також виробляються з оксидованого срібла, з ними використовується тільки класичний замок Pandora.

Класичні браслети також виробляються з оксидованого срібла, з ними використовується тільки класичний замок Pandora

У російській варіанті сайту Pandora oxidized sterling silver перевели як чорнене срібло, що, строго кажучи, є помилкою. Оксидоване срібло покривається не чорний (сплавом сірчистих оксидів срібла, міді і свинцю), а оксидом срібла. Такий браслет не потрібно чистити, він не темніє з часом, але оксидна плівка через кілька років неминуче почне стиратися. Його можна відреставрувати, а можна продовжувати носити таким злегка затертим, комбінуючи вінтажний вид з філігранно виконаними мереживними Шарм.

Жорсткі браслети (bangle) з'явилися у Пандори відносно недавно, в 2013 році. Вони є в трьох розмірах: 17, 19 і 21 см.

У Бенгл відразу з'явилися шанувальниці, хоча ті, хто звик до класичних браслетів, розділеним стопером на три секції, спочатку були здивовані. Якщо на такому чарівність браслети не фіксувати спеціальними з-образними гумовими підкладками, то вони будуть вільно пересуватися по всій його довжині. Завдяки такій особливості жорсткий браслет змушує більш продумано підходити до вибору підвісок. Його зазвичай вибирають дівчата, яким імпонує мінімалістичний в прикрасах.

У Pandora також є браслети, які можна комбінувати тільки з кліпсами-стопером, від однієї до п'яти. Рідко хто вибирає подібні в якості першого і єдиного, але вони цікаво і нетривіально виглядають в поєднанні з іншими браслетами.

Шкіряні браслети (leather bracelet)

Шкіряні браслети (leather bracelet)

Шкіряні браслети, на відміну від срібних і золотих, не настільки універсальні, мають певний термін життя, після закінчення якого їх зазвичай замінюють. Шкіра з часом тріскається, розтягується, ну і в цілому боїться агресивного впливу поту, води, кремів, духів. Тому про таке браслеті потрібно більше дбати, не забуваючи знімати на пляжі, в спортзалі і під час різних господарських заходів.

Тому про таке браслеті потрібно більше дбати, не забуваючи знімати на пляжі, в спортзалі і під час різних господарських заходів

Незважаючи на недовговічність, шкіряні браслети дуже улюблені прихильницями Пандори за ефектність і безтурботне витонченість. Вони є відмінним аксесуаром в теплу пору року, коли від прикрас хочеться більшої легкості. Базові кольори браслетів (чорний, сірий, коричневий) кожен сезон доповнюються новими (білим, синім, червоним, рожевим, пурпуровим, бірюзовим), деякі з них потім вводяться в постійну колекцію. Спочатку все шкіряні браслети були плетеними (одинарні, подвійні і потрійні) з срібним або золотим класичним замком Пандора, але в 2013 році були представлені гладкі браслети, з срібним замком і в різних кольорах.

Спочатку все шкіряні браслети були плетеними (одинарні, подвійні і потрійні) з срібним або золотим класичним замком Пандора, але в 2013 році були представлені гладкі браслети, з срібним замком і в різних кольорах

При бажанні носити саме шкіряний браслет потрібно буде врахувати кілька моментів.

Перше - кількість Шарм: їх не повинно бути більше п'яти, максимум сім - дев'ять, але це якщо намистини легкі, ажурні, так звані опенворкі.

Для їх закріплення на браслеті використовуються такі ж гумові підкладки, як і у випадку з жорстким браслетом (фірмові silicone stoppers, вони ж c-shaped rubber inserts - при онлайн-замовлення в коментарі можна попросити кілька штук).

Для їх закріплення на браслеті використовуються такі ж гумові підкладки, як і у випадку з жорстким браслетом (фірмові silicone stoppers, вони ж c-shaped rubber inserts - при онлайн-замовлення в коментарі можна попросити кілька штук)

Фото з сайту Pandoramystory.blogspot.ru

Альтернативою фірмовим можуть стати так звані силіконові кільця (silicone o-rings), які надягають під кліпси-стопери і іноді під шарм і запобігають ковзанню. Їх можна купити на eBay.com (Продавці в основному з Китаю), Amazon.com або в китайському AliExpress.com , Використовуючи для пошуку слова «rubber silicone clip stopper bead rings».

Фото з сайту Amazon.com

текстильні браслети

текстильні браслети

Текстильні браслети бувають як з гладкого шнура, так і плетіння макраме з нього ж. Використовується 100% бавовна з воскової просоченням або синтетичне волокно, наконечники срібні або золоті. Раніше текстильні браслети Pandora можна було зав'язувати різним чином, використовуючи для закріплення їх на руці спеціальний замок hook & eye. Зараз подібний спосіб зустрічається все рідше, і більшість браслетів закривається класичним фірмовим замком.

Зараз подібний спосіб зустрічається все рідше, і більшість браслетів закривається класичним фірмовим замком

Текстильний браслет з фірмовим срібним замком

Текстильний браслет з фірмовим срібним замком

Браслет з текстильного шнура плетіння макраме з срібними наконечниками

Браслет з текстильного шнура плетіння макраме з срібними наконечниками

Текстильний браслет із золотою застібкою hook & eye і золотими наконечниками

При виборі браслета з плетіння макраме потрібно враховувати, що з ним можна носити тільки одну кліпсу-стоппер, в той час як на ті, що з гладкого шнура, є можливість нанизати кілька намистин.
Для продовження терміну життя текстильних браслетів потрібно дотримуватися тих самих правил, що і у випадку з шкіряними: не бруднити їх і не дозволяти їм намокати.

Як визначити довжину браслета Pandora

Тепер зупинимося на тому, як визначити відповідну вам довжину браслета.

Для того щоб це зробити, потрібно, по-перше, виміряти сантиметровою стрічкою зап'ясті в найвужчому місці і кисть в найширшому, злегка притиснувши при цьому великий палець до долоні. Розмір браслета буде між двома отриманими числами.

Після цього потрібно прийняти рішення, скільки і яких Шарм ви будете на ньому носити. Скляні намистини вимагають більше місця, ніж срібні або золоті. Правильніше визначитися з цим заздалегідь.

Ну і стиль носіння браслета - щільно на зап'ясті або більш вільно і трохи нижче, або взагалі сильно звисає на кисть, теж має значення.

Зазвичай додають не більш трьох сантиметрів до обсягу зап'ястя, якщо планують носити браслет заповненим приблизно наполовину. Звичайно, можливі крайності - коли додається 1-2 см при мінімумі Шарм і щільній посадці на найвужчому місці зап'ястя і 4-6 см, коли браслет заповнюється повністю, в тому числі намистинами мурано, або ж коли господиня віддає перевагу дуже вільну посадку.

Також слід пам'ятати, що в процесі носіння розтягуються не тільки шкіряні і текстильні браслети, а й класичні змієподібні: приблизно на 1 см за 3-5 років.

Звичайно, ідеальним варіантом буде піти в салон Pandora і підібрати хоча б у першому наближенні бажаний браслет на місці. Таким чином крім довжини ви визначитеся і з дизайном, так як нерідко ті комбінації, що подобаються на фотографіях, можуть виявитися незручними або просто не такими привабливими в життя.

З концепцією браслетів системи Pandora можна ознайомитися на офіційному сайті . там ж по кожному типу браслетів вказані доступні для вибору розміри, і є докладні роз'яснення. Кільця і ​​кольє в size guides теж не обійдені увагою.

Кільця і ​​кольє в size guides теж не обійдені увагою

Намистини-роздільники (spacers)

Намистини-роздільники (spacers)

Ці вузькі намистини відмінно відтіняють великі, об'ємні і більш ефектні шарм в дизайні браслетів Pandora. Використовувати їх чи ні - кожна вирішує сама. Іноді вони купуються, щоб заповнити місце, в якому не міститься звичайна намистина, якщо ідея браслета вимагає щільного прилягання всіх Шарм без вільних просторів.

Дизайн браслета

Ну а після того, як загальна ідея браслета більш-менш оформилася в думках, настає черга підбору і покупки Шарм. Звичайно, не можна скидати з рахунків певну спонтанність, якої не позбавлені всі представниці прекрасної статі, але якусь схему браслета скласти заздалегідь має сенс.

При виборі класичного браслета, розділеного на три секції місцями для стопперів, правильно буде почати з покупки саме цих самих кліпс і розміщення в центральній частині першій (можливо, спочатку єдиною) намистини. Згодом можна зробити свого роду обрамлення по краях від неї однаковими Шарм або роздільниками. Ну а ще через деякий час в бічні секції браслета помістити нові намистини, намагаючись досягти певної періодичності в їх розмірі, тоновом вирішенні і формі при переході від одного сегмента браслета до іншого. Таким чином досягається динамічність в дизайні прикраси, а елемент самоповторенні дозволяє досягти гармонії.

Що стосується подальших дій по збірці браслета, то тут поради можуть тільки зашкодити. Будь-яка примха, кожна примха і ідея можуть бути втілені в подібному прикрасі, якщо не лінуватися і підбирати відповідні образи, закарбовані в Шарм. Браслет може бути раціональним і осмисленим або надзвичайно несерйозним і безтурботним, строгим і лаконічним або ж максимально насиченим і масивним. Творчість тут переплітається з миттєвими бажаннями, логіка з жіночими примхами, прикраси збираються як під впливом емоцій, так і максимально раціональним шляхом.

Помічником для попереднього конструювання може стати так званий дизайнер браслетів на офіційному російському сайті Pandora.

де купувати

Ну а потім, звичайно, постає питання про те, де купувати нові шарм і інші компоненти прикрас. Найпростіший спосіб - офлайн, в традиційних магазинах, але для Росії він далеко не найекономічніший. Ціноутворення в кожній країні проводиться компанією на основі їх досліджень ринку, і вартість будь-якої позиції у нас на порядок вище, ніж де б то не було. У цьому можна переконатися, якщо поміняти країну на офіційному сайті (кнопка знаходиться внизу сторінки). Тому шанувальниці цього бренду часто роблять покупки за кордоном під час подорожей: в Європі, Азії і особливо США. Саме в Штатах ціни на Pandora найнижчі.

Влаштуємо невеличкий екскурс в концепцію офіційних рітейлерів Пандори. Для магазинів, що продають прикраси цієї марки, існує п'ять форматів: Pandora Concept Stores, Pandora Shop-in-Shop, Gold Partners, Silver Partners і White Partners. У них різний асортимент і різна підтримка бренду.

Concept Store - це повномасштабний магазин марки, в ньому представлений найбільш широкий вибір продукції, є вивіска Pandora на фасаді, і саме там починають першими продаватися новинки. Concept Stores можуть бути авторизованими онлайн-дилерами Pandora.

Shop-in-Shop - це майже concept store, але всередині великого магазину або універмагу. Асортимент дуже широкий (чотири - п'ять дизайнерських ліній), основна відмінність - відсутність вивіски Pandora на фасаді.

Gold Partners - це мультибрендові рітейлери, марка Pandora в яких представлена найбільш широко (чотири дизайнерські лінії).

У Silver Partners зазвичай тільки три лінії, а у White Partners всього лише одна або дві (у більшості випадків це колекція Moments).

Щоб бути впевненим у справжності купуються онлайн прикрас Pandora, їх краще купувати у офіційних рітейлерів в обраній країні.

Для США цей список виглядає так .

З перевірених магазинів найвідоміший - це Shop.nordstrom.com , Але він досить своєрідний, так як зараз для неамериканських IP сайт відкривається тільки через анонімайзер, російські карти приймаються вибірково, іноді магазин відмовляється відправляти замовлення на деяких мейлфорвардеров .

Elisailana.com в цьому сенсі набагато зручніше - наші карти приймає і на посередників відправляє без проблем. Правда, доставка по США в цьому магазині платна, але в мережі періодично зустрічаються коди на «free shipping».

Pandoratowson.com - теж досить відомий магазин, доставка по США безкоштовна для будь-яких замовлень з промо-кодом SpringShipping (він діє вже багато років), а для замовлень вартістю більше $ 150 безкоштовна і без нього.

Список британських офіційних онлайн-ритейлерів можна побачити по цієї засланні. Не всі з них готові відправляти замовлення з продукцією Pandora за межі Євросоюзу, але є кілька винятків.

Найвідоміший і зарекомендував себе - це Thejewelhut.co.uk . Він приймає оплату PayPal, стандартна міжнародна доставка безкоштовна, експрес варто 5,95 £. VAT (ПДВ) магазин повертає за запитом. є розділ My First Bracelet , В якому стартові браслети з першими Шарм продаються зі знижкою.

Steffans.co .uk відправляє в Росію за 7,95 £, приймає PayPal. VAT повертає без нагадувань після відправки замовлення.

Зі списком офіційних німецьких онлайн-ритейлерів можна ознайомитися на цієї странице. Більшість з них не дозволяє завершити чекаут, якщо в замовленні є позиції Pandora, а країна доставки Росія. Але в деяких немає вбудованого заборони, тому можна спробувати зробити замовлення:

Деякі з них віднімають VAT при чекауте, з іншими з приводу його повернення потрібно зв'язуватися додатково. Вартість доставки в Росію різниться від 9 до 35 €.

Звичайно, багато продукції Pandora продається на eBay, але там чимало і фейк. Дистанційно зрозуміти, справжня на фотографії намистина або якісна підробка, дуже складно, а іноді неможливо, питання довіри тут першорядний. Вирішальними факторами, як зазвичай, стають відгуки та рейтинг.

Серед наших співвітчизників дуже популярний продавець, який, судячи з інформації з російськомовних форумів і співтовариств прихильниць Пандора, багато років торгує на майданчику оригінальними виробами - Collectabead . Замовлення до $ 100 відправляються в Росію за $ 4 без номера для відстеження, вартістю вище $ 100 - ЕМС за $ 38,95 з трекінг номером і страховкою.

Також має сенс звернути увагу на продавців Charming-Moments-Charms , coolmmb и thekrystalkastle .

Знижки та акції

Pandora постійно влаштовує різні акції з подарунками, але в Росії чомусь пороги для їх отримання значно вище, ніж в інших країнах світу. У США це $ 100-150, в Європі - 60-100 €, в Росії - 10 000 рублів, іноді 4 000-6 000. Даруються браслети і шарм, шкатулки для зберігання прикрас, парасолі, брелоки і різні сувеніри.

Коли якісь серії або окремі позиції знімаються з виробництва, магазини розпродають їх зі знижкою до 40%. Знову ж російських магазинів це стосується не завжди.

Pandora в соціальних мережах

За новинами та акціями офлайн-магазинів Росії зручно стежити на сторінці Pandora в Фейсбуці .

Величезна кількість красивих фотографій жінок в фірмових прикрасах є в Інстаграме и Пінтересте .

Існує також офіційний канал Pandora на Youtube.com , Де можна знайти багато цікавого, починаючи з відео, які роз'яснюють систему прикрас-конструкторів, а також показують технологію виготовлення різних Шарм, і закінчуючи ефектними презентаціями нових колекцій.

Новости