Планшет для «Газпрому» стоїть 114 млн. Руб

Інформаційне агентство ІТАР-ТАСС повідомило про створення спеціального планшета для глави «Газпрому» Олексія Міллера. Вартість ексклюзивного планшета склала 114 млн руб. Оплата здійснюється частинами. Інформація надійшла з двох неофіційних джерел на IT-ринку. Розробником стала якась компанія Saprun. Презентація новинки відбудеться після 20 серпня, більш точна дата невідома.

Презентація новинки відбудеться після 20 серпня, більш точна дата невідома

Повідомляється, що «Газпром» оголосив тендер на створення планшета для свого керівника влітку 2013 року. Для вибору розробника був проведений тендер. Тепер, за чутками, «розробка проекту завершена», і «презентація відбудеться протягом одного-двох місяців». «Газпром» ще не отримав планшетний комп'ютер, уточнив ІТАР-ТАСС джерело в газовому холдингу.

Згідно з технічним завданням, гаджет повинен бути створений на платформі iOS (операційна система Apple). Замовник хотів отримати програмно-апаратний комплекс, що надає розширену аналітику за ключовими показниками ефективності компанії, «включаючи обробку інформації, що становить комерційну таємницю, та іншої конфіденційної інформації« Газпрому ».

Пристрій повинен мати підтримку в мережах 3G, GPRS і Wi-Fi. Максимальний строк відновлення працездатності системи у разі апаратного збою не повинно перевищувати 4 годин. Ніякої іншої інформації отримати не вдалося - сторони підписали договір про нерозголошення.

Що стосується розробника, то на сайті компанії говориться, що «САПРАН спеціалізується на впровадженні автоматизованих систем управління на платформі SAP і розробки мобільних рішень в корпоративному сегменті».

За інформацією ІТАР-ТАСС, Saprun зареєстрована в Москві в 2008 році. За підсумками 2012 року чистий прибуток по РСБО склав 700 тис. Руб., Виручка - 502,6 млн руб.

Залишається тільки здогадуватися, як настільки некрупное підприємство отримало настільки дороге замовлення для провідного підприємства країни. Але впевнено можна віднести загадкове пристрій до найдорожчим планшетів світу.

Читайте також: Російський планшет Shturmann Life 7000 3G вийшов на ринок

Новости