Плеєр-браслет Creative: улюблена музика на руці >>> (comp.hard.mobile.newswebpanelru): Розсилка: Subscribe.Ru

  1. 9 квітня 2012 р

9 квітня 2012 р

Коли любиш слухати музику на ходу, неодмінно виникає питання про те, як і де тримати плеєр, або вишукувати вільний кишеню, розташований в зручному місці, або підшукувати плеєр з кліпсою і сподіватися на те, що «прищіпка» не підведе. Бразильський дизайнер на ім'я Дінард та Мата (Dinard da Mata) пропонує вчинити набагато розумніше, тобто носити плеєр на руці.

збільшити
збільшити

Автор концепту не став скромничати і прикрасив свою художню роботу маркою Creative, логотип компанії красується на корпусі пристрою. Згідно із задумом Дінарда, вся зовнішня поверхня плеєра покрита яскравим і контрастним OLED-дисплеєм, звичайно ж, з сенсорною панеллю. На верхній частині браслета знаходяться віртуальні кнопки, що керують відтворенням, а ближче до периферії плеєр Creative відображає оформлення альбомів, які слухає власник.

збільшити
збільшити

Як і належить, в комплекті з футуристичним плеєром-браслетом Creative поставляються бездротові навушники. На відміну від традиційних навушників, вони взагалі позбавлені будь-яких проводів, два маленьких динаміка, дві маленькі «затички», які не обмежують власника гаджета в рухах. На жаль, плеєр-браслет Creative є всього лише дизайнерським концептом, ні про які плани на випуск подібного пристрою не повідомляється.

збільшити   збільшити   збільшити   збільшити
збільшити


збільшити


збільшити


збільшити

Компанія Samsung, очевидно, продовжує свою роботу над технологією гнучких AMOLED-панелей і навіть дала дисплеям ім'я. Тепер вони називаються Youm і, швидше за все, вже близькі до офіційного запуску. Гнучкі дисплеї виготовляються з тонкоплівкових транзисторів, при їх виробництві не буде використовуватися скло. Таке рішення дозволяє не тільки згинати і складати такі дисплеї, але робить їх досить міцними і значно більш тонкими і легкими, в порівнянні з панелями, які використовують скло.

збільшити
збільшити

Компанія Samsung почне масове виробництво таких дисплеїв цієї весни, не виключено, що продукти, які використовують гнучкі панелі AMOLED, з'являться до кінця 2012 року. Швидше за все, першими девайсами з такими дисплеями стануть смартфони з вигнутим дисплеєм або пристрою у вигляді наручного годинника. Свій намір приступити до створення пристроїв з гнучкими дисплеями Samsung продемонструвала ще в червні 2011 року, коли підтвердила, що розпочне серійне виробництво OLED-панелей в 2012 році. Самі ж концепти гаджетів з такими панелями були показані ще в 2010 році - саме тоді на одному з виставкових стендів корейської компанії з'явився пристрій, що складається разом з гнучким дисплеєм подібно раковині молюска.

Як показує статистика, користувачі продуктів Apple частіше за інших купують до своїх смартфонів, плеєрів і планшетів різного роду аксесуари. Саме тому зараз на ринку існує безмірне кількість всяких штуковин для власників «яблучних» пристроїв. При цьому кожна компанія, розробляючи новий девайс, намагається завжди чимось виділитися, чимось здивувати всіх. У японської фірми Macotakara, наприклад, це вийшло.


збільшити

Днями компанія Macotakara анонсувала новий аксесуар для планшетного комп'ютера iPad 2, який перетворюється його в такий собі Mini MacBook Pro. Новинка від японського розробника являє собою підключається клавіатуру з безліччю додаткових переваг. Так, в цьому пристрої є вбудований літій-полімерний акумулятор, від якого планшет, при підключенні до клавіатури, може заряджатися. Про те, що з даним аксесуаром iPad 2 схожий на Mini MacBook Pro, ми заговорили не дарма: з боків у клавіатури є вбудований порти USB і miniUSB, а також модуль Bluetooth . Придбати новинку, на жаль, можуть поки тільки мешканці Японії, яким вона обійдеться приблизно в 75 доларів. Про міжнародний релізі пристрою говорити можна, оскільки на сайті Macotakara чітко вказано, що даний аксесуар має інструкцію на декількох мовах.

Мобільні консолі класу Nintendo 3DS і PlayStation Vita показують сьогодні на ринку дуже непогані результати, ці іграшки подобаються і дітям, і дорослим, асортимент найменувань постійно розширюються, і кожен може знайти собі щось підходяще. Культура портативних консолей бере початок ще з вісімдесятих років минулого століття, коли Nintendo почала випускати пристрої такого роду.


збільшити

А зараз, після десятиліть, виникає питання про те, як би виглядали сучасні гри на старих системах тридцятирічної давності. На це питання спробував відповісти шведський художник Джорджіо Канту (Giorgio Cantu), він зобразив Angry Birds в стилі мобільної гри серії Nintendo Game & Watch, ці ігри в свій час випускалися і в СРСР, це була знаменита «Ну, постривай!» І т. д.

збільшити
збільшити

Автор підійшов до вирішення завдання фундаментально, портативна консоль виконана з двома дисплеями, він складається в шкіряній обкладинці. Рогатка з птахами Angry Birds розташовується на лівому екрані, а свині зі своїми будівлями знаходяться на екрані справа. Виглядає дуже переконливо, стиль ретро надає грі елегантності, шкода тільки, що на подібній консолі можливості гри були б набагато скромніше.

збільшити   збільшити
збільшити


збільшити

Пропонуємо вашій увазі огляд десяти найцікавіших і перспективних технологій минулого місяця. Нові програмні та електронні рішення, системи і конструкції. Навіть те, у що іноді важко повірити. Чим же нас порадував перший місяць весни?

збільшити
збільшити

Однією з найдивовижніших технологій березня став безконтактний сенсорний екран на новому смартфоні Sony Xperia sola . Інтерфейс отримав назву « floating touch ». Виготовлений за особливою технологією сенсорний екран поверхнево-ємнісного типу. Але його поверхні проходить струм досить великий величини, щоб виявляти присутність пальців користувача з відстані до 20 мм. Проблема сенсорної панелі цього типу полягає в тому, що вона здатна виявляти введення тільки з однієї точки, функція мультитач на цьому дисплеї не підтримується.

Дивну розробку представили двоє японських інженерів, машина отримала назву SpeechJammer , Вона призначена для того, щоб змусити людину, яка швидко замовкнути. Машина складається з направленого мікрофона і масиву спрямованих динаміків. SpeechJammer проводить запис промови людини, після чого відтворює її з затримкою 0,2 секунди. Як виявилося, цього достатньо, щоб в мозку виник дисонанс, пов'язаний зі збоєм зворотного зв'язку, оскільки мовець не чує власний голос в реальному часі.

Інженери відділу Microsoft Research побудували мобільну інтерактивну систему доповненої реальності на базі пікопроектора. Система отримала назву Wearable Multitouch Projector , За допомогою проектора вона перетворює в сенсорний дисплей практично будь-яку поверхню, вертикальну, горизонтальну або похилу. Торкнувшись пальцем синьої точки, користувач викликає на екран інтерфейс, що нагадує Windows Phone, доступний набіратель номера, програма для малювання, а також навігаційні функції. Коли-небудь такі пристрої обов'язково надійдуть у серійне виробництво.

збільшити
збільшити

Мобільними інтерфейсами цікавиться і компанія Google, яка подала патентну заявку на просторовий жестова контролер для мобільних пристроїв. Це означає, що власники смартфонів і планшетних комп'ютерів зможуть управляти ними за допомогою простих помахів рук перед дисплеєм, всі рухи система виявляє за допомогою стандартної фронтальної камери, призначеної для відеозв'язку. Крім власне інтерфейсу, Google перерахувала в документі деякі конкретні команди: одиночне та подвійне торкання, наведення, утримання та ковзання. Жестова введення може використовуватися для управління телефонними дзвінками (прийняття або самостійного виклику), навігації по меню і мультимедійних функцій

Щось настільки ж цікаве задумала компанія Apple, яка теж оформила відповідну патентну заявку. На цей раз компанія веде мову про функції автоспуска для камери . Зазвичай момент автоспуска задається за допомогою таймера, однак Apple вирішила зробити цю функцію інтелектуальної, прив'язавши її до системи розпізнавання особи. Власник камери (iPad / iPhone / iPad touch) при реєстрації на пристрої фотографується на камеру, і пристрій запам'ятовує його обличчя. Після цього функція автоспуску затвора може бути прив'язана до факту його появи в кадрі, камера робить знімок, як тільки бачить свого власника.

Вчені університету Південної Кароліни розробили систему, яка забезпечує найнадійніший зв'язок у будь-яких умовах, сигнал може пройти між двома будь-якими точками, навіть крізь Землю. Вся справа в тому, що для зв'язку між двома точками використовуються не радіохвилі, а потік надлегких частинок нейтрино , Що забезпечують неймовірно високу проникаючу здатність. Проблема системи в тому, що вона надто громіздка, необхідна величезна прискорювач частинок і багатотонний їх детектор, тому використовувати нейтрино на мобільних телефонах і планшетах ми не зможемо ще дуже довгі роки.

Вчені Массачусетського технологічного інституту побудували систему , Що дозволяє бачити приховані об'єкти, які розташовуються за стіною. Для цього використовується імпульсна лазерна установка, чутлива камера, а також комп'ютер з системою тривимірного моделювання. Одного разу іспущенний лазерний імпульс багаторазово відбивається від стін і всіх об'єктів, розташованих в кімнаті, після чого окремі фотони потрапляють в об'єктив надчутливої ​​камери. Обчисливши час прибуття фотона і напрямок його руху, можна визначити розташування точки, від якої він відбився а, значить, і відновити вихідний об'єкт.

Інженер Девід Едвардс, який спеціалізується на технологіях біомедицини, розробив їстівну упаковку для різних об'єктів харчування, причому один і той же матеріал підходить для різних товарів. Контейнери виготовлені з мембран на основі біорозкладаних полімерів і частинок харчових продуктів. Ці продукти надають упаковці смак, тому втручання хімії, тобто синтетичних харчових ароматизаторів не потрібно. Уже розроблені прототипи для апельсинового соку, овочевого супу гаспачо і вина, упаковка має смак відповідно апельсина, помідори і винограду. Продукт легко утилізується і не забруднює навколишнє середовище.

Компанія AT & T зацікавилася автомобільними рішеннями. Спільно з фахівцями університету Карнегі-Меллона інженери AT & T розробляють систему віброприводів на рульовому колесі машини. Масив моторчиков повідомляє водієві різну інформацію, наприклад, передає інструкції з навігатора. Серія вібрацій за годинниковою стрілкою означає поворот направо, серія вібрацій зворотному напрямі - поворот наліво. За допомогою інших сигналів система зможе повідомляти водія, наприклад, про відстань до об'єктів при парковці або про присутність машин в сліпій зоні.

Компанія Boston Dynamics за підтримки агентства побудувала новий прототип робота Cheetah як найшвидшої в світі крокує машини. Виявляється, рекорд в цьому заліку залишався непобитим ще з 1989 року, коли вдалося розвинути швидкість в 21 км / ч. Cheetah, тобто «гепард» розігнався до 28,8 км / год. Як можна здогадатися з назви, це біологічно інспірований механізм, повністю «змальовані» з анатомічної будови і руху справжнього гепарда.

Кожному, кому довелося втрачати смартфон, знайома паніка, яка, коли усвідомлюєш весь обсяг особистих даних, які містилися на пристрої і пропали. І їх може отримати якийсь сторонній чоловік. Компанія Symantec як світовий експерт в сфері цифрової безпеки змоделювала цю ситуацію і провела досвід, який моделює долю загубленого смартфона.


збільшити

Співробітники компанії взяли 50 смартфонів , Наповнили їх повними наборами підроблених персональних даних і «втратили» їх у великих американських містах: в Нью-Йорку, Вашингтоні, Лос-Анджелесі, Сан-Франциско і в канадській Оттаві. На смартфонах було також встановлено, що стежить «шпигунське» ПО, яке працює у фоновому режимі. Програма ніяк себе не проявляла, але записувала, зберігала і відправляла законному власнику дані про те, яку інформацію відкривав на смартфоні знайшов його людина.

Як з'ясувалося, смартфон «відкривали» в 96% випадків. У 89% випадків знайшли відкривали на смартфоні персональні дані і додатки, в яких ці дані містилися. 83% людей відкривали корпоративні дані, а 70% відкривали і персональну, і корпоративну інформацію. І тільки в 50% випадків в законослухняною Америці зв'язалися з господарем смартфона і повернули йому мобільник.

Компанія Origin PC анонсувала два нових ігрових лептопа, моделі EON15-S і EON17-S, вартість яких починається з 1525 і +1576 доларів відповідно. Оскільки вартість базових комплектацій нових лептопів майже в два рази нижче, ніж у їхніх попередників, що з'явилися в минулому році, особливих нововведень не спостерігається. Обидві новинки працюють на базі чіпсетів Intel HM77 Ivy Bridge і оснащені графікою NVIDIA GeForce GTX 660M, 670M або 675M і реалізують технологію енергозбереження Optimus.

збільшити
збільшити

Обидві моделі, EON15-S і EON17-S, мають унікальний дизайн корпусу червоного, чорного або сріблястого кольору і красиве підсвічування клавіатури. Характеристики нових ігрових ноутбуків від Origin PC виглядають наступним чином:

- ексклюзивний дизайн ORIGIN PC;

- клавіатура з настроюваної підсвічуванням і трьома світловими зонами;

- чіпсети Intel HM77;

- технологія Intel Rapid Start;

- графічний чіпсет NVIDIA GeForce GTX 660M, 670M і 675M;

- технологія NVIDIA Optimus Technology;

- час автономної роботи до 6,5 годин;

- ORIGIN PC CPU + GPU Overclocking: функція підвищення продуктивності, тільки для EON17-S;

- безкоштовна цілодобова підтримка компанії-виробника.

Як повідомляє техноблог Techcrunch.com, в доступному для огляду майбутньому компанія Amazon збирається оснащувати свої фірмові електронні книги з дисплеями на електронному чорнилі системами підсвічування екрану. Проект готувався компанією давно, як і її конкурентами, вже не перший рік розглядається питання про оснащення електронних книг Kindle і Nook такими елементами.

збільшити
збільшити

Одному з журналістів видання вдалося побачити прототип нової електронної книги Amazon Kindle, його корпус був прикритий картонним камуфляжем, а екран залишався на поверхні. При тестуванні пристрою один з інженерів компанії. За дотику до екрану, на ньому з'явився слайдер, який користувач протягнув в праву сторону, і екран раптово почав світитися. Тепер власники фірмових електронних книг Kindle зможуть читати улюблені романи в повній темряві, не відволікаючи домочадців і не турбуючись про те, що очі втомляться. Електронна книга виробляє набагато м'якший і спокійний світло, ніж TFT-дисплеї.

Інших подробиць щодо нової електронної книжки Amazon Kindle поки не наводиться, невідомий ні дизайн пристрою, тому що прототип був в камуфляжі, технічні характеристики теж не вказуються. Але, швидше за все, компанія випустить Kindle вже при найближчому оновленні модельного ряду.

Смартфони LG так і не здобули гідної їхньої популярності, хоча компанія зробила все абсолютно правильно: були і передові по продуктивності продукти, і інноваційні рішення з 3D-дисплеями, і асортимент смартфонів в бюджетному сегменті. Корейський виробник не впадає у відчай і готує черговий прорив, яким стане перший в світі «думаючий смартфон».

збільшити
збільшити

Керуючий директор LG Mobile Communications Квон Бон-сак (Kwon Bong-suk) розповів про плани компанії і проект з розробки «думаючого смартфона ». На відміну від більшості пристроїв в передовому сегменті, тут виробник сконцентрується нема на потужній апаратній частині, а на інтелектуальній складовій програми смартфона. Пристрій на рівні ОС адаптується до потреб свого власника.

Наприклад, власник встановлює будильник на 6 годину ранку, проте рано вранці смартфон виявив, що по дорозі на роботу очікуються серйозні пробки, тому дзвінок пролунав в 5 ч. 30 хв., Щоб можна було встигнути на роботу. І як постскриптум керуючий менеджер LG Mobile додав, що компанія розглядає можливість випустити смартфон за 100 доларів без шкоди продуктивності для користувача. Тому чекаємо мінімум двох сюрпризів: думаючого смартфона і смартфона за 100 доларів.


[ ]
[
архів новин ]

Чим же нас порадував перший місяць весни?

Новости