Початок роботи з Windows Media Center

  1. Налаштування медіацентру Windows
  2. Оптимізація зовнішнього вигляду медіацентру Windows
  3. Налаштування динаміків
  4. Налаштування медіатек
  5. Налаштування тюнерів, ТВ-сигналу і передач
  6. Сідайте зручніше і насолоджуйтеся

Якщо використовувати медіацентр Windows в повному обсязі, він здатний перетворити комп'ютер в потужний центр домашніх розваг.

Щоб вивільнити повну потужність медіацентру, підключіть комп'ютер до телевізора високої чіткості і управляти медиацентром, не встаючи з дивана, за допомогою пульта дистанційного керування.

Комп'ютер можна підключити до стандартного монітора , Клавіатурі і мише. У тому чи іншому випадку медіацентр стане вашим центром розваг, адже він дозволяє:

  • Переглядати, призупиняти та записувати телепрограми наживо.
  • переглядати фотографії в режимі слайд-шоу .
  • Відтворювати аудіозаписи з музичної бібліотеки або компакт-і DVD-диски.

Налаштування медіацентру Windows

При першому використанні медіацентру відображається сторінка параметрів з даними про різні функції і двома варіантами настройки.

Найшвидший спосіб, як випливає з його назви - це параметр «Швидка настройка». Цей параметр слід використовувати, якщо потрібно відразу перейти до використання медіацентру.

Однак, щоб краще зрозуміти можливості медіацентру, розглянемо докладно параметри вибіркової налаштування:

  1. На пульті дистанційного керування медіацентру натисніть зелену кнопку «Пуск».
  2. При першому використанні медіацентру на сторінці параметрів натисніть кнопку Далі, виберіть пункт Вибіркова настройки.
  3. Коли з'явиться сторінка з заголовком Використовуйте всі можливості Windows Media Center, виберіть Так, щоб підтвердити свою згоду медіацентру завантажувати обкладинки альбомів і DVD-дисків, програми передач, відомості з онлайнових медіа-службою та іншу корисну інформацію.

Поради:

  • Відкрити медіацентр можна також за допомогою миші. Натисніть кнопку Пуск, розділ Програми, а потім - Медіацентр Windows.
  • Якщо вибрати швидке налаштування, до вибіркової налаштування можна повернутися пізніше, виконавши такі дії на екрані запуску медіацентру Windows: перейдіть до меню Завдання, послідовно виберіть пункти НалаштуванняЗагальніНалагодження медіацентру Windows і Перевстановлення каналів.

Це все обов'язкові параметри налаштування. Інші параметри необов'язкові, але на сторінці «Необов'язкові настройки» можна знайти кілька цікавих елементів.

Оптимізація зовнішнього вигляду медіацентру Windows

Майстер конфігурації дисплея допоможе досягти найкращої якості зображення на екрані телевізора або моніторі комп'ютера.

Процес настройки здійснюється за допомогою набору простих запитань. Якщо ви не знаєте точної конфігурації устаткування, наприклад тип кабелю або модель монітора, подивіться ілюстрації майстра, які допоможуть з'ясувати поточний тип підключення.

Відповівши на питання і переконавшись, що якість зображення дисплея вас цілком влаштовує, закрийте майстра. Якщо якість зображення незадовільний, скористайтеся додатковими параметрами дисплея в меню «Налаштування дисплея».

Можна повернутися до майстра конфігурації дисплея в будь-який час.

  1. На пульті дистанційного керування медіацентру натисніть зелену кнопку «Пуск».
  2. На екрані запуску медіацентру Windows перейдіть до меню Завдання, послідовно клацніть ПараметриЗагальніНалагодження медіацентру Windows і виберіть пункт Налаштування телевізора або монітора.

Налаштування динаміків

Якщо комп'ютер підключений до системи об'ємного звучання, можна скористатися майстром налаштування динаміків. Вкажіть конфігурацію динаміків і скористайтеся функцією перевірки, щоб відтворити звук дзвіночків. Уважно прослухайте кожен динамік, щоб упевнитися, що він отримує сигнал.

Поради:

  • Якщо звуку немає, перевірте, чи всі кабелі під'єднані належним чином і включений звук гучномовців і комп'ютера. (Навіть досвідчений комп'ютерний експерт може іноді випадково вимкнути звук в Windows.)
  • Якщо комп'ютер підключений до телевізора, зауважте, що багато відеоадаптери і типи кабелів не підтримують роботу з аудіосигналами. Можливо, потрібно підключити звукову плату комп'ютера безпосередньо до динаміків.

Можна повернутися до майстра настройки динаміків в будь-який час.

  1. На пульті дистанційного керування медіацентру натисніть зелену кнопку «Пуск».
  2. На екрані запуску медіацентру Windows перейдіть до меню Завдання, послідовно клацніть ПараметриЗагальніНалагодження медіацентру Windows і виберіть Налаштування динаміків.

Налаштування медіатек

При кожному запуску медіацентру він автоматично сканує бібліотеки на комп'ютері, який містить музику, зображення та відео. Але що робити, якщо музичні файли розташовані на зовнішньому жорсткому диску або зображення зберігаються на іншому комп'ютері в домашній групі? Не хвилюйтеся. Медіацентр впорається з цим.

  1. У майстра Медіатеки виберіть тип мультимедіа, які слід додати (наприклад, Музика), і натисніть кнопку Далі.
  2. Виберіть Додати папку в бібліотеку, а потім натисніть кнопку Далі.
  3. Виберіть на цьому комп'ютері (включаючи мережеві диски) і натисніть кнопку Далі.
  4. Знайдіть папку, в якій зберігаються файли, встановіть прапорець поруч з нею і натисніть кнопку Далі.
  5. У цій папці медіацентр повинен шукати цифрові медіафайли. В подальшій роботі програма також запам'ятає вибрані папки.
  6. Медіацентр автоматично сканує вибрані папки на наявність сумісних мультимедіа

Для імпортування файлів із загальної папки на іншому комп'ютері подібно вказаною вище: просто виберіть пункт На іншому комп'ютері, і медіацентр шукатиме спільні папки на іншому комп'ютері, а не локальні.

Можна повернутися до майстра медіатек в будь-який час.

  1. На пульті дистанційного керування медіацентру натисніть зелену кнопку «Пуск».
  2. На екрані запуску медіацентру Windows перейдіть до меню Завдання, клацніть Установки, а потім Медіатеки.

Налаштування тюнерів, ТВ-сигналу і передач

Цей параметр відображається в меню «Необов'язково настройки», тільки якщо медіацентр виявив ТВ-тюнер. ТВ-тюнер - це пристрій, який можна підключити до комп'ютера за допомогою внутрішнього гнізда розширення або зовнішнього порту розширення, наприклад USB-порту.

За допомогою сумісного ТВ-тюнера, можна підключити джерело ТВ-сигналу до комп'ютера і користуватися кращими функціями медіацентру: переглядом і записом телепередач.

Майстер налаштування ТВ допоможе налаштувати телевізійний сигнал для перегляду і запису телепрограм за допомогою медіацентру. На сторінці Результат виявлення ТВ-сигналу виберіть Так, налаштувати ТВ, використовуючи результати, і медіацентр самостійно виконає більшість необхідної роботи.

Після запуску майстра передач потрібно ввести поштовий індекс і вибрати постачальника послуг телебачення в списку. Якщо ви не впевнені, виберіть той, який ближче до вашого місця проживання.

Можна повернутися до майстра настройки ТВ в будь-який час.

  1. На пульті дистанційного керування медіацентру натисніть зелену кнопку «Пуск».
  2. На екрані запуску медіацентру Windows перейдіть до меню Завдання, послідовно клацніть ПараметриЗагальніНалагодження медіацентру Windows і виберіть пункт Налаштувати ТВ-сигнал.

Сідайте зручніше і насолоджуйтеся

Для завершення налаштування медіацентру послідовно клацніть Налаштування завершена, далі Готово, щоб відкрити медіацентр і почати роботу. Тепер, щоб перейти до музики, фотографій , Домашнього відео або мультимедіа в інтернеті, потрібно лише кілька разів клацнути мишею.

Новости