Подорожі. Вибір об'єктива для тревел фотографії

Перед вами матеріал, який допоможе мандрівникові вибрати фотоапарат для того, щоб робити кращі знімки під час відвідування різних країн. Ми розглянемо «правильні об'єктиви», камеру і оптику, найбільш підходящі для цих цілей.

Наприклад, навіть сам вибір фотоапарата, ставить перед вами питання: чи вистачить «номінального» об'єктива для нормальних фотографій, або ж доведеться щось докуповувати? Або, може бути, найкращим варіантом буде покупка фотоапарата без об'єктиву, і вибір серйозної оптики пізніше?
Бюджетний дзеркальний фотоапарат обладнаний, як правило, «кропнутой» матрицею. І, як правило, такі фотоапарати укомплектовані об'єктивами бюджетного сегмента. Серед них найпопулярніший - 18-55 міліметрів, оснащений вбудованим стабілізатором. Це означає, що зум буде працювати в самих скромних, але і найбільш затребуваних діапазонах фокусних відстаней. Наприклад, у Canon такої об'єктив доповнений кроковим двигуном, що дозволяє здійснювати відеозйомку в більш плавною, безшумною, приємною фокусуванні.
Однак, є і мінуси. Так, світлосила у даних об'єктивів дійсно слабка, і вам доведеться скористатися стабілізатором в умовах складного освітлення. Адже така оптика створює помірно різке зображення в більшості випадків.
Відкрита діафрагма фотоапарата погрожує вилитися в розмите, мильне изображнием, а контрастний світло буде відверто погано переноситися. Серед недоліків - і невиразна зона расфокусировки.
Низька вартість об'єктива є значною перевагою. Він не обіцяє особливого зручності, адже його універсальність - під великим питанням. Для красивої зйомки пейзажу його не вистачить, адже об'єктив на 18мм НЕ берет потрібну ширину а 55мм не вистачає щоб дотягнутися до бажаного об'єкта. Таким чином, вибирати його варто тільки за умови відсутності іншого варіанту. Якщо вже купили оптику з «китовим» об'єктивом - то або користуйтеся до переможного кінця, або продавайте практично відразу.

Але є й інші варіанти, доступні по бюджету і вражаючі своїми характеристиками
Але є й інші варіанти, доступні по бюджету і вражаючі своїми характеристиками. Серед них, наприклад Tokina 11-16mm f / 2.8 (Близько 550 $) - мастхев для всіх тревел-фотографів. Особливо вона хороша в пейзажної фотографії - зображення вийде дійсно яскравим і контрастним. Тільки широкий кут об'єктива є невеликим мінусом, що робить його менш універсальним. Тому цей об'єктив не може стати єдиним вибором для мандрівника, але відмінно підійде як другий. Для штатного об'єктива за відносно невелику вартість більш прийнятним мабуть буде Tamron 17-50mm f / 2.8 (350 $ без стабілізатора і 450 $ зі стабілізатором) - забезпечує високу якість зображення при різних сюжетах зйомки.

Якщо вас цікавлять телеоб'єктиви, то тут можна звернути увагу і на «рідний» бренд
Якщо вас цікавлять телеоб'єктиви, то тут можна звернути увагу і на «рідний» бренд. Так, наприклад, вас зацікавить Nikkor 70-300mm f / 4.5-5.6 VR (600 $) якщо, звичайно ж. ви володієте фотоапаратом Nikon. Для власників Canon хорошим вибором буде Canon EF 55-250mm f / 4-5.6 IS STM (400 $). Якщо ж ви хочете спробувати щастя у сторонніх фірм, вам варто звернути увагу на Tamron SP 70-300 F / 4-5,6 Di VC USD (380 $) або Sigma 70-300mm f4-5.6 APO DG Macro (220 $).

Варто відзначити, що всі перераховані вище позиції можуть бути з легкістю «біти» люксовими об'єктивами
Варто відзначити, що всі перераховані вище позиції можуть бути з легкістю «біти» люксовими об'єктивами. З іншого боку, дорогі об'єктиви також характерні своїми нюансами. Найбільший ефект від їх використання виявляється тільки в разі роботи з фотоапаратами високого класу, які оснащені полнокадровими матрицями (full frame). Таким чином, вам доведеться заплатити багато і двічі. Це робить техніку подібного розряду часто незручною для звичайного тревел-фотографа, адже йому доведеться викласти кругленьку суму за хороші фотографії.
Якщо ви не є професіоналом, який заробляє на тревел фотографи і може виставити необхідні налаштування з закритими очима, то ви не побачите візуальної різниці між фотографіями, зробленими на дорогу техніку і вдало підібрану бюджетну. Тому постає питання про необхідність переплати за «люкс» серед об'єктивів і фотоапаратів.
Серед любителів фотографії дуже швидкими темпами набирають популярність беззеркальние камери зі змінною оптикою (гібридні). Гібридна камера, часто, обладнана трохи кращими об'єктивами. Найпопулярніший - зум-варіант, який покриває найбільш затребувані діапазони від 11мм до 84мм. Він дає контрастну, яскраву картинку, працює в поганому освітленні і дозволяє працювати з відкритою діафрагмою. Однак, світлосила тут не дуже висока. Боке - прийнятне для бюджетного сегмента техніки.

Зверніть увагу на дабл зум кит - тобто  два об'єктива в комплекті при покупці камери гібридного типу
Зверніть увагу на дабл зум кит - тобто два об'єктива в комплекті при покупці камери гібридного типу. Таким чином, ви можете отримати штатний об'єктив і телеоб'єктив за прийнятну вартість, а ще - покрити відразу діапазон відстаней значного розміру - від 28 до 300 міліметрів!
Якщо вам цікаві беззеркальние фотоапарати - то вам варто звернути увагу на якісну дискретну оптику. Однак, тут недоліком може стати висока ціна на камери. Найдоступніший і якісний варіант - «млинець» - ширококутний об'єктив, який відрізняється невеликими розмірами. Його частіше купують окремо, але можна купити і разом з камерою. Він має безліч переваг: хорошу светосилу, красивий малюнок, компактність. Але, це, скоріше - додатковий варіант до зум-об'єктиву, а не самостійний елемент.
Можна використовувати і бюджетну аналогову оптику - наприклад, M42, M39, Minolta MD, Canon FD - за допомогою спеціальних перехідників. Це дозволить радикально знизити вартість об'єктива, і отримати дійсно хороші характеристики картинки. Тут є тільки один великий недолік - відсутність автофокусу.

Відкритим питанням залишається можливість покупки дискретної оптики (фікс об'єктиви), яка показує дійсно класні результати, залишаючись в бюджетному сегменті
Відкритим питанням залишається можливість покупки дискретної оптики (фікс об'єктиви), яка показує дійсно класні результати, залишаючись в бюджетному сегменті. Тут є безліч підводних каменів. Наприклад - ця оптика НЕ ​​буде універсальною, а обмежувати свій вибір тільки цими варіантами вже точно не варто. У тревел-фотографії вони мало застосовні, а ось поєднувати відразу кілька варіантів може далеко не кожен. Як мінімум, таких об'єктивів знадобиться три, а це - відразу висока вартість повного набору. Міняти їх доведеться часто. А високі технічні характеристики навряд чи перекриють незручність користування і високу вартість такого робочого набору - так що перейматися тут не варто.

Наприклад, навіть сам вибір фотоапарата, ставить перед вами питання: чи вистачить «номінального» об'єктива для нормальних фотографій, або ж доведеться щось докуповувати?
Або, може бути, найкращим варіантом буде покупка фотоапарата без об'єктиву, і вибір серйозної оптики пізніше?

Новости