Подорожній лист легкового автомобіля форма 3. Зразок, бланк

Подорожній лист легкового автомобіля (форма 3) - первинний документ для облік руху легкового автотранспорту організації, заповнюється кожним водієм на поточний робочий день. Правильне оформлення даного документа дуже важливо, тому до його заповнення варто поставитися з максимальною відповідальністю. Ви можете завантажити інші бланки звітності транспортного засобу: шляховий лист руху вантажного автомобіля (форма 4) - завантажити , Шляховий лист руху автобуса (форма 6) - завантажити .

Подорожній лист несе в собі кілька функцій:

  • Відстежується маршрут працівника.
  • Проводиться розрахунок зарплати водія.
  • Списуються витрати на паливно-мастильні матеріали (ПММ) і обслуговування транспортного засобу.

Підставою для списання паливно-мастильних матеріалів є складений водієм шляховий лист, в якому вказується витрата пального. Для того, щоб зробити списання ПММ, необхідно оформити акт на списання і прикласти до нього заповнений дорожній лист.

Для того, щоб зробити списання ПММ, необхідно оформити акт на списання і прикласти до нього заповнений дорожній лист

Три основні функції подорожнього листа

Лицьова сторона бланка містить відомості про компанії, яка є власником автомобіля, про самому транспортному засобі легкового типу і його водія. Перед тим, як почати робочу зміну, в шляховий лист слід внести час виїзду і місце, звідки подавався транспорт. Перш ніж передати автомобіль водієві, механік організації повинен оглянути і перевірити транспортний засіб на наявність несправностей.

У документ колійного слідства вносяться відомості про показання спідометра на початку зміни, а також дані про рух пального (скільки палива було на початок дня, скільки було видано за заправного листу, яка кількість залишилося в кінці робочої зміни і фактична кількість витраченого палива відповідно до встановлених нормам). Наявність цих даних дозволяє проаналізувати витрату пального і зрозуміти, відбувається економія палива або його перевитрата. Підставою для встановлення норм витрат палива є наказ на списання паливно-мастильних матеріалів.

Коли водій повертає транспортний засіб в автопарк, внизу лицьовій частині документа (форма 3) проставляються показання спідометра і часу. Далі водій здає машину механіку компанії.

Час виїзду з автопарку і повернення авто назад, обов'язково мають бути підтверджені підписами механіка і водія.

На зворотному боці документа колійного слідства (форма 3) вказується детальний маршрут: водій пише, куди він їздив протягом робочого дня, фіксує час приїзду і від'їзду, а також відстань в кілометрах.

Співробітник бухгалтерії, отримавши заповнений дорожній лист за формою 3, правильно розрахує списання ПММ і нараховує заробітну плату водієві відповідно до зазначених показниками. Записи, які внесені в шляховий лист, можуть бути застосовані для складання акта контрольного заміру палива.

На малюнку нижче представлений зразок заповнення лицьової сторони бланка подорожнього листа.

На малюнку нижче представлений зразок заповнення лицьової сторони бланка подорожнього листа

На нашому сайті ви можете скачати інші бланки необхідні для транспортування вантажів: дорожній лист вантажного автомобіля (форма 4) , шляховий лист автобуса (форма 6) , товарно-транспортна накладна (форма 1-Т) , транспортна накладна .

Завантажити шляховий лист легкового автомобіля (excel). Зразок заповнення, бланк

Новости