Похідні сонячні батареї (туристичні): огляд декількох моделей

  1. Goal Zero Nomad 7
  2. SOLARMONKEY ADVENTURER
  3. Сонячна батарея з кріпленням Fuse

Активний відпочинок приваблює багатьох людей. Туристичні походи, кемпінги, гірські сходження і ... абсолютна неможливість зарядити сів телефон або фотоапарат. Раніше доводилося сподіватися тільки на запасні акумулятори або змінні батарейки. Сьогодні можна просто використовувати похідні сонячні батареї.

Ринок геліоустройств постійно поповнюється новими гаджетами. Не стала винятком і туристична сфера. Вже дуже багато фірм, що випускають фотопанелі, стали пропонувати різного роду сонячні батареї для походу, заміського пікніка або просто активного відпочинку.

Їх головна відмінність від звичних геліобатареї - мобільність і компактність. Як правило, такі вироби випускаються в складних корпусах або чохлах, завдяки чому вони займають мінімум місця в рюкзаку. Втім, багато виробників нашивають портативні панелі прямо на туристичні рюкзаки. Ще один фактор - сонячна батарея для походів повинна якомога менше важити. Адже для туристів (особливо якщо мова йде про піші маршрути) важливий кожен грам ваги.

Таким чином, туристична фотопанель повинна забезпечувати максимальну енерговіддачу при мінімальних габаритах. Більш того, вона повинна бути стійкою до похідних умов, погодно-атмосферних факторів і різного роду агресивних дій. Її потужності повинно вистачати для зарядки дрібної техніки, а в постачальницько комплекті повинні бути перехідники, роз'єми та адаптери для підключення пристроїв з різними зарядними гніздами.

Асортимент похідних геліопанелей досить великий, тому не важко вибрати потрібний варіант для будь-яких експедицій. Досить вивчити відповідний огляд. Єдина умова - необхідно заздалегідь визначити необхідні вихідні параметри пристрою, які будуть залежати від того, яку техніку знадобитися зарядити.

Потужність сонячної батареї визначається по самому енергоємному гаджету. Потужність приладу, яке споживає максимум енергії, буде мінімальною кордоном енергетично фотопанелі.

Goal Zero Nomad 7

Ця похідна сонячна батарея по праву вважається однією з найбільш затребуваних на російському і світовому ринках. Випускається вона компанією Goal Zero і оснащена високопродуктивною монокристаллической фотопанеллю. Її потужність становить 7 Вт, що цілком достатньо для зарядки і підтримки працездатності телефонів, навігаторів, смартфонів і т.д. Так, час зарядки телефону або mp3-плеєра становить 1-3 год, смартфона, навігатора або портативної камери - 2-4ч.

Виріб оснащений USB-портом (напруга 5 В, можливість регулювання струму до 1 А, 5 Вт), роз'ємом для зарядки акумуляторної батареї, а (напруга 6,5 В, регулювання струму до 1,1 А, 7 Вт) і додатковим роз'ємом для приєднання ще однієї аналогічної панелі (15 В, регулювання струму до 0,3 А, 5 Вт). Модель відрізняється компактними розмірами (22,9х3,8х43,2см) в розкладеному вигляді і оснащена спеціальними фіксаторами для кріплення до рюкзака. Причому всі елементи панелі, купити яку можна в спеціалізованому магазині, надійно захищені від впливів снігу або води. Крім того, в комплект входить адаптер для автомобільного прикурювача на 12 В.

купити можна тут .

SOLARMONKEY ADVENTURER

Це сонячні батареї для походів, що випускаються фірмою PowerTraveller Це сонячні батареї для походів, що випускаються фірмою PowerTraveller. Це зручне і високотехнологічний пристрій, ефективність якого підтверджена міжнародними нагородами (вища оцінка на виставці ISPO-2013 г.Мюнхене). Дана батарея дозволить легко зарядити акумулятор смартфона, планшета, фотоапарата і будь-який інший техніки, забезпеченою USB-роз'ємом.

Панель виконана в форм-факторі «розкладачки», вона являє собою дві сонячні батареї, за однією з яких знаходиться акумулятор. Така компоновка дозволила забезпечити максимальну компактність пристрою і гарантувати надійний захист від панелей від механічних пошкоджень і погодних факторів.

При виготовленні панелі використовувалися сучасні полісиліконовий фотоелементи, що дозволило підвищити її ККД на 17%. Енергоємність акумулятора становить 2500 мАг, повна зарядка від сонця відбувається за 9 годин. А наявність CTMM-контролера, що відслідковує точки максимальної потужності, підвищує продуктивність пристрою при малій освітленості.

Батарея дуже компактна (170х96х22,75мм) і мало важить (265г). У поході вона буде дуже ефективна і при цьому практично не займе місця в рюкзаку. Комплект поставки включає в себе захисний неопреновий чохол, USB-кабель, кріпильний карабін і 5 адаптерів.

Замовити можна тут .

Сонячна батарея з кріпленням Fuse

Похідна батарея, що випускається компанією Voltaic Systems (США) Похідна батарея, що випускається компанією Voltaic Systems (США). Ця фірма ось вже понад 10 років спеціалізується на виробництві туристичних зарядних пристроїв, мобільних геліобатареї і т.д. Особливість даної сонячної панелі полягає в наявності універсальної системи кріплень Fuse, за допомогою якої її за лічені секунди можна зафіксувати на рюкзаку, похідній сумці або велосипедному багажнику. Також цю панель можна закріплювати на наметах або тенти.

Потужність пристрою 6 Вт, корпус - захищений від вологи і ударостійкий. Батарея дуже компактна (28х21х2см) і важить 600г з урахуванням акумулятора. Для зарядки акумулятора на прямому сонці потрібно 7 годин, можлива підзарядка з інших джерел (5,5 годин). Підключення до заряджається техніці здійснюється через USB-порт або стандартний адаптер. Вихідна напруга 5,5 В, струм - 1000мА (USB).

придбати можна тут .

Новости