Покер на костях: основні правила гри і комбінації

  1. Як грати в покер на кістках?
  2. Різновиди гри в покер на кістках

Покер на костях - азартна і захоплююча гра

Покер на костях - азартна і захоплююча гра. Чисельність учасників може варіюватися від двох чоловік і більше, ідеальне кількість - 4 людини. У змаганні задіяні 5 кубиків на 6 граней з точками по сторонам від однієї до 6.

Під час гри можуть бути викинуті 1-5 кісток. Завдання кожного учасника - накопичити бали. Вони нараховуються за те, що йому вдається зібрати поєднання. Всі комбінації покеру на кістках і їх результати прописуються в таблиці. Головне - набрати найвищу кількість балів, тоді перемога буде в кишені.

Як грати в покер на кістках?

Дане змагання є аналогом популярної гри Yahtzee. Мається на увазі 2 стадії бою. Спочатку учасники викидають кістки, намагаючись, щоб 3 або більше кубиків випали з ідентичним гідністю. У кожного представника в розпорядженні три кидки. Правила покеру на кістках побудовані таким чином, що після того, як кістки кинуті вперше, що випали кубики для запланованого поєднання відкладаються в сторону, а інші впадають вдруге.

При наступному викидання кісток задумана спочатку комбінація може дещо коригуватися. Правила гри в покер на кістках допускають, що і відкладені кубики будуть знову кидатися. Після того як вичерпані всі 3 спроби, підраховується результат. Таблиця для покеру на кістках призначена для занесення точних даних про успіхи покериста у вигляді накопичених балів. Ще один момент, коли випадають 3 кістки з ідентичним номіналом, тоді відзначається, що комбінація зібрана. А якщо число однакових кубиків менше 2-х або 3-х, тоді відміну множиться на гідність кістки і вноситься в таблицю з позначкою +/-.

А якщо число однакових кубиків менше 2-х або 3-х, тоді відміну множиться на гідність кістки і вноситься в таблицю з позначкою +/-

Гра покер на кістках проходить таким чином, що коли всі учасники завершили перший етап, виконується підрахунок підсумків. Коли учасник набирає суму, більшу або рівну нулю, йому додатково нараховуються ще 50 очок. Другий етап диктує свої правила, і гравцям необхідно формувати такі поєднання:

  • пара - дві кістки з ідентичним рангом;
  • 2 пари - 2 кубика одного номіналу і 2 - іншого (приклад: дві трійки і пара шісток);
  • сет в покері - 3 кістки з ідентичним гідністю;
  • малий стріт в покері - упорядкований номінал на 4-х кістках (від одного до чотирьох);
  • великий straight- 5 кісток з гідністю по порядку;
  • чет - п'ять кубиків з парною кількістю точок;
  • непарне - 5 кісток з непарним числом точок;
  • фулхаус - «пара» + «сет»;
  • каре в покері - 4 кубика з однаковим номіналом;
  • покер - 5 кісток з ідентичним числом точок;
  • шанс - п'ять кубиків, все з відмінним номіналом.

Коли приходить час підрахунку очок по закінченню 2-го етапу, підсумовуються випали кістки. Якщо поєднання випадає у покериста відразу, з першим кидком, тоді сума очок множиться удвічі (виняток становить набір «шанс»). Такі основні правила покеру на кістках.

Наприклад, за набір «2 пари» з випали 3,3 і двома шістками нараховуються бонусні 50 очок. Якщо ж за 3 кидка не збирається ні одне з можливих поєднань, тоді в стовпці кожної з решти комбінацій ставиться прочерк.

Коли останній етап позаду, приходить час підвести підсумок:

  1. виконується підрахунок зібраних балів усіма учасниками;
  2. окуляри підсумовуються;
  3. бали діляться на кількість покеристів для виведення середнього арифметичного;
  4. отримане число віднімається з зібраних користувачем очок.

Отриманий результат і є тим показником, який визначає, програв учасник або здобув перемогу. Правила покеру на кістках досить легко засвоїти, головне - вникнути в процес гри, розібратися, які набори мають силу і як виконується підрахунок для встановлення переможця.

Різновиди гри в покер на кістках

Різновиди гри в покер на кістках

Відомі різні типи змагань. Залежно від виду правила гри в покер на кістках можуть дещо відрізнятися.

  • Гра, де на 1 етапі виконуються обов'язкові поєднання. Тут не існує правила про те, що нараховуються додаткові бонусні бали. Але на противагу іншим типам в даній грі беруться до уваги невикористані спроби, якими далі по ходу можна буде скористатися на наступній стадії або по закінченню конвертувати їх в 3 бонусних бали за кожен шанс, що не був витрачений. Тут є можливість отримати заохочувальний приз за випало поєднання «каре».
  • Тип змагання, коли грається будь-який набір з таблиці, на розсуд самого учасника. Якщо обрані обов'язкові поєднання, до яких відносяться одиниці, двійки і до шісток, тоді здійснюється облік суми випали кісток необхідного номіналу. Наприклад, коли після кидка постає набір: 2,2, 2, 4, 5, то двійки заносяться як 2 * 3 = 6, 4 - в четвірки і п'ятірка відповідно в 5. У порожні поля прописується "0". Сполучення приносять то число балів, що випадає з кидком грає. Зібравши поєднання "покер", учаснику нараховується 50 очок, незалежно від номіналу випали кісток. За короткий стріт, гравцеві додається 25 балів, а за довгий - плюс 30 очок. В даному типі змагання не котируються тільки комбінації «чет» і «непарне». Решта набори гравець може зібрати і сміливо претендувати на звання переможця.
  • Правила покеру на кістках ще цього типу говорять наступне: кожен представник змагання повинен викинути 5 кісток. Якщо його задовольняє отриманий результат, він має право закінчити гру, якщо немає - повторити кидок. За підсумком другого варіанту випали кубиків знову покерист виявляється перед дилемою: прийняти сформований поєднання або в черговий раз викинути кістки, але права доторкатися до кубиків, що залишилися лежати після першого кидка, гравець не має. З цього випливає, що всього є 3 спроби, щоб скласти виграшний набір. Коли всі шанси в покері використані, чергу переходить до наступного учасника по лівій стороні від того, хто тільки що кидав кістки. По закінченню кола, коли всі учасники використовували 3 відведені спроби, виконується аналіз ситуації, і зіставляються комбінації, які були отримані кожним гравцем. Перемога належить тому, у кого ранг отриманого поєднання найбільш високий. Дана гра покер на кістках передбачає наступні набори: покер, каре, фуллхаус, трійка, 2 пари, пара. У ситуації, коли у 2 представників набори ідентичні, виграш дістається тому, чиї випали бали більше. Якщо ж і по числу вони рівні, тоді гравці проводять гру на двох, хто візьме верх, той і визнається призером. Трапляється і таке, що ні в одного з представників змагання не випадають набору, тоді приз дістається гравцеві, у якого сума балів найвища серед 5 непоєднуваних в єдину комбінацію очок.

Сподіваємося, що після детального розгляду вам стало зрозуміло, як грати в покер на кістках. Удачі в грі!

Покер на костях онлайн - закрепи свої знання

Як грати в покер на кістках?
Як грати в покер на кістках?

Новости