Політ нормальний: незвичайні проекти авіаліній

За останній рік кілька міжнародних авіакомпаній запустили ряд нових сервісів для пасажирів як в повітрі, так і на землі. Редакція Buro 24/7 Україна вибрала найцікавіші проекти, які можуть скрасити проведення часу під час польоту або допомогти певним групам людей

Соціальна мережа Virgin America

Virgin America запускають соціальну мережу, що існує тільки на борту їхніх літаків або в аеропорту. Мережа працює в додатку Here On Biz і дозволяє пасажирам рейсів Virgin America зв'язуватися один з одним, використовуючи профілі в LinkedIn.

Мережа працює в додатку Here On Biz і дозволяє пасажирам рейсів Virgin America зв'язуватися один з одним, використовуючи профілі в LinkedIn

Послуги для алергіків від Swiss International Air Lines

Швейцарські авіалінії Swiss International Air Lines починають випускати спеціальні продукти і надавати послуги для людей, які страждають алергією, починаючи від меню в польоті, закінчуючи зручностями в салоні. Всі нововведення сертифіковані Європейським центром Фонду дослідження алергії. Тепер пасажири з харчовою непереносимістю або дотримуються суворої дієти можуть замовити безглютенові закуски і страви або такі десерти без лактози, як кавовий крем і шоколад. У салоні першого і бізнес класів пасажирам пропонуватимуть подушки, наповнені синтетичними матеріалами замість пуху або пір'я. Авіакомпанія також усуне зі своїх літаків декоративні квіти і освіжувачі повітря.

Virgin Atlantic і Google Glass

Virgin Atlantic можна назвати самими експериментальними авіалініями, серед їх недавніх нововведень - шеститижнева тестова програма, в рамках якої співробітники компанії використовували Google Glass під час обслуговування пасажирів в лондонському аеропорту Хітроу. Google Glass визначають ім'я пасажира, напрямок польоту і в майбутньому зможуть підказувати його дієтичні і смакові переваги.

XL-клас в Samoa Air

Самоа авіакомпанія Samoa Air ввела "XL-клас" для пасажирів в тілі. Авіалінії розширили ряди в своїх літаках на 30-35 см для клієнтів, які важать понад 130 кг, і додали пандус для полегшення підйому. Samoa Air, чий слоган звучить як "A kilo is a kilo is a kilo!", Почали розподіляти пасажирів відповідно до їх вагою на початку цього року. Вони почали формувати ціну квитка на основі ваги пасажира, назвавши такий принцип найсправедливішим способом подорожі.

Вони почали формувати ціну квитка на основі ваги пасажира, назвавши такий принцип найсправедливішим способом подорожі

Безкоштовні фільми та ігри

Пасажири United Airlines, у яких є iPhone або iPad, відтепер зможуть завантажити спеціальний додаток і отримати безкоштовний доступ до ряду кінофільмів, підібраних авіакомпанією. У свою чергу, Singapore Airlines зробили акцент на іграх, випустивши Red Eye Collection Games - колекцію з 15 класичних ігор різних жанрів, в які можна грати на екрані, вмонтованому в сидіння літаків.

Пропозиції для інвесторів від Turkish Airlines

Turkish Airlines ввели на своїх рейсах нову опцію під назвою Invest on Board: компанія склала добірку стартапів, гідних інвестування, з онлайн-платформи eTohum. На сьогоднішній день на сайті проекту розміщено 20 стартапів з Туреччини, але в майбутньому авіалінії планують пропонувати і міжнародні проекти.

Колекція книг від Qantas

Австралійські авіалінії Qantas випустили ексклюзивну колекцію з десяти книг, написаних австралійськими авторами. Кожна книга відповідає одному рейсу Qantas таким чином, щоб час читання і час польоту збігалися. В результаті пасажир зможе відкрити книгу на початку польоту і не переживати, що не встигне її завершити до посадки.

В результаті пасажир зможе відкрити книгу на початку польоту і не переживати, що не встигне її завершити до посадки

Новости