Половина вкладників "Дельта банку" не прийшли по свої гроші

За 2,5 року виплат більш 311 тисяч вкладників ПАТ "Дельта Банк" так і не звернулися за отриманням відшкодування, через що вкладниками сьогодні недоотримано 513,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Фонд гарантування вкладів фізичних осіб закликає всіх вкладників АТ" Дельта Банк ", які ще не отримали гарантовану суму, звернутися в будь-яке відділення одного з тринадцяти банків-агентів Фонду та отримати відшкодування за своїми вкладами", - сказано в повідомленні.

З метою підвищення оперативності доступу вкладниками до засобів Фонд гарантування недавно підключив АТ "Дельта Банк" до автоматизованої системи виплат, яка значно розширює коло відділень банків-агентів, через які вкладники можуть отримати свої кошти.

Так, майже через два місяці після початку виплат коштів через автоматизовану систему, з 7 травня вкладники АТ "Дельта Банк" отримали майже 22,3 млн грн.

Всього за період виплат за отриманням відшкодування звернулося 254 тис вкладників, яким вже виплачено за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів 15,69 млрд грн.

Нагадаємо, "Дельта Банк" визнаний неплатоспроможним 2 березня 2015 року, тоді ж введена і тимчасова адміністрація.

Рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Дельта Банку" Нацбанк прийняв 2 жовтня 2015 року.

економічна правда

Новости