Поняття і види фінансування і кредитування

Фінансування і кредитування є способи забезпечення коштами підприємницької діяльності.

Фінансування - це безоплатне і безповоротне надання грошових коштів в різних формах для здійснення будь-якої діяльності. Принципами безповоротність і безоплатність фінансування відрізняється від кредитування, що передбачає надання коштів на умовах повернення та цінну (платності).

Правовий режим інвестування відрізняється від фінансування головним чином тим, що інвестор набуває право власності на об'єкт інвестиційної діяльності. При фінансуванні право власності у суб'єкта, що надала кошти, не виникає. Крім того, інвестиціями можуть бути будь-які матеріальні та нематеріальні цінності, фінансування ж здійснюється грошовими коштами. Можна простежити відмінності і за програмними цілями діяльності (інвестиційна, як правило, орієнтована на отримання прибутку), по суб'єктам цієї діяльності.

Класифікацію видів фінансування можна провести по ряду підстав. Так, в залежності or джерела фінансування, під яким слід розуміти джерело отримання грошових коштів, фінансування ділиться на державне; самофінансування; банківське; комерційне.

І. Epшoвa

Підприємницьке право...

Контакти

Зворотній зв'язок Зворотній зв'язок

Пошук по сайту

Всі розташовані на сервері матеріали є власністю їх авторів. Будь-яке відтворення, копіювання з метою комерційного використання цих матеріалів має узгоджуватися з авторами матеріалів.

© 1999-2019 www.inventech.ru
Москва

Новости