Poobmenu.com: новий соціальний сервіс з обміну речами і послугами

Віддавати чи отримувати речі в дар, знайти партнера по обміну речами, дізнатися, який подарунок краще вибрати одного ... Це лише основні цілі, для яких був створений білоруський проект Poobmenu.com . Про його створення, функціонал і про багато іншого KV.by розповів Дмитро Галацевіч - автор нового соціального сервісу з обміну речами і послугами Poobmenu.com.

com

- Дмитро, розкажіть докладніше про свій проект.

- Обмін, як соціальна форма взаємодопомоги, зародився разом з людством, і продовжує практикуватися досі, як приватними особами, так і великими компаніями. Але, незважаючи на готовність багатьох людей допомагати іншим або обмінюватися благами, знайти партнера для обміну зі спільними інтересами виявляється досить складно.

Незважаючи на широку популярність соціальних мереж, більшість їх користувачів напевно мають досить туманне уявлення про бажання і можливості своїх друзів. І навіть, здавалося б, просте запитання: що подарувати другу чи подрузі на день народження, багатьох, в тому числі і мене, може змусити серйозно задуматися.

І навіть, здавалося б, просте запитання: що подарувати другу чи подрузі на день народження, багатьох, в тому числі і мене, може змусити серйозно задуматися

Poobmenu.com - це інтернет-платформа, яка, на основі списків бажань і можливостей людей, автоматично знаходить партнерів для обміну речами або послугами, а також дозволяє дізнаватися напевно, якому подарунку будуть раді ваші друзі.

Сервіс п редоставляет можливість віддавати або одержувати речі в дар. За реєстрацію в сервісі кожна людина отримує "безцінне спасибі" і може їм віддячити хорошу людину. Знову отримати спасибі можна тільки від іншої людини в знак подяки.

- Хто займався створенням стартапу?

- До з ожаленію, на сьогоднішній день, вся моя команда-це я і мій друг Костя - програміст. Костя займається кодом, я всім іншим. До речі, співпрацюємо ми з ним теж з обміну. Він пише мені код, я малюю дизайн для його проектів. До початку проекту ми не були знайомі, але тепер наші відносини можна назвати скоріше дружніми ніж партнерськими.

Буквально минулого тижня я розмістив проект на краудсорсінговой платформі Talaka.by в надії залучити до проекту зацікавлених фахівців, і тим самим прискорити його розвиток.

by в надії залучити до проекту зацікавлених фахівців, і тим самим прискорити його розвиток

- Як прийшла в голову ідея створення проекту?

- Сама ідея виникла з потреби. Будучи в якійсь мірі обмеженим у фінансах, деякі бажання, вже тоді, мені вдавалося задовольняти, домовляючись з іншими людьми про взаємну допомогу. Тоді й виникла думка, що було б непогано, якби було більше людей, з якими можна обмінюватися чим-небудь.

- Схожі ідеї вже реалізовувалися кимось?

- Ідея ця далеко не нова. І вона лежить в основі багатьох схожих проектів, як вітчизняних, так і зарубіжних. Але у кожного проекту свій спосіб реалізації. І ми не виняток.

Наш підхід полягає в тому, що ми не обмежуємо варіанти обміну жорсткими умовами "міняю шило на мило", на poobmenu.com у кожної людини є списки бажань і можливостей. З истема автоматично підбирає людей зі спільними інтересами.

- Як вважаєте, хто є цільовою аудиторією проекту?

- Р ассчітан на всіх. Питання в іншому. Кому і чому це може бути цікаво? Для одних це буде вихід зі складного фінансового становища, для інших розвага, для кого то можливість позбутися від старих речей, для кого то спосіб завести друзів.

Я прагнув зробити сервіс максимально гнучким, щоб з його допомогою можна було реалізувати будь-яке бажання.

Я прагнув зробити сервіс максимально гнучким, щоб з його допомогою можна було реалізувати будь-яке бажання

- До інвесторів зверталися?

- Якщо говорити про залучення грошей в проект, то, на жаль, з цим є певні складнощі. Мало хто готовий вкласти гроші в проект такого роду. Все, що було зроблено, робилося і робиться власними силами.

Але хочу зазначити, що найважливіші інвестиції - це підтримка людей. Підтримка - це інвестиція в спільне майбутнє. Світ такий, яким ми його робимо.

- Створення проекту дорого обійшлося?

- Дорого - це поняття відносне. Зараз складно все порахувати, тому що багато речей робилися своїми силами, щось робилося з обміну, за що то довелося платити грошима. Одне можу сказати точно: про витрачені гроші, час і сили не шкодую.

- Проект уже функціонує?

- Зараз реалізований і доступний мінімальний набір функцій, що дозволяють здійснювати комунікацію. Можна створювати списки бажань і можливостей, отримувати підказки про часткову зацікавленості партнера, додавати бажання в обране, підписуватися на сторінки цікавих людей, вести переписку через особисті повідомлення, працює пошук по всіх розділів сайту, добавлена ​​авторизація через "ВКонтакте". Скоро запрацює фільтр для пошуку людей по заданих параметрах: місто, стать, вік і т.п.

п

- У чому "фішка" Вашого стартапу?

- Як би це не звучало самовпевнено, "фішка" проекту в самому його існуванні. Зараз складно точно передбачити, який вид обміну або взаємодопомоги стане найбільш популярним і стане "фішкою" проекту. Однак сервіс побудований таким чином, що з його допомогою можна обмінюватися кому завгодно і чим завгодно. Можливо, проект стане платформою для міжнародного туристичного обміну або майданчиком для бартерних відносин великих компаній, можливо буде просто барахолкою або сервісом знайомств, шляхів розвитку нескінченну кількість.

У разі зацікавленості та залучення істотних інвестицій можна буде направити проект в бажане русло, але поки він формується як універсальна платформа для взаємодопомоги і зручного пошуку партнерів по обміну чомусь.

- Проект позиціонується як соціальний. Чи є в планах монетизація?

- Мета монетизувати проект, з самого початку не ставилася. Хоча, ідеї про те, як це можна зробити, були і є. Обмеженість в ресурсах не дозволяє розвивати проект відразу в декількох напрямках. Доводиться вибирати: або працювати над поліпшенням і популяризацією, або над монетизацією. Найважливіше, на мій погляд, зараз зробити так, щоб проект подобався людям. Щоб вони звикли ним користуватися. Коли він стане якоюсь частиною соціуму, тоді шляху монетизації стануть набагато більш очевидні і гармонійніше зможуть вписатися в ідеологію проекту.

- З якими труднощами зіткнулися при створенні стартапу?

- Складнощі самі по собі не виникають. Ми самі їх створюємо, ставлячи перед собою цілі, які виходять за рамки звичного світу. По суті, всі мої складності можна звести до однієї - нестача ресурсів на реалізацію всіх народжуються ідей. Усвідомлюючи це перестаєш ставитися до складнощів, як до чогось то поганого. Вони змушують рухатися вперед ще з більшою ретельністю. Допомагають досягти того, про що ти навіть і не мріяв. Зрештою це мій вибір. Я просто роблю те, що мені подобається.

- За скільки часу вдалося створити проект?

- З моменту зародження ідеї і до моменту візуалізації її в інтерфейсі сервісу, який зараз доступний, пройшло досить багато, на мій погляд, часу - близько чотирьох років. З них приблизно рік пішов тільки на розробку. Але, я нагадую, що проект ще не завершений і говорити про терміни завершення поки зарано.

Ще є багато речей, які спочатку закладалися в функціонал і чекають своєї черги на розробку. З'являються все нові і нові ідеї, які теж хотілося б впровадити. І кінця цьому процесу немає.

Розмовляла Аліса Карпенко

Хто займався створенням стартапу?
Як прийшла в голову ідея створення проекту?
Схожі ідеї вже реалізовувалися кимось?
Як вважаєте, хто є цільовою аудиторією проекту?
Кому і чому це може бути цікаво?
До інвесторів зверталися?
Створення проекту дорого обійшлося?
Проект уже функціонує?
У чому "фішка" Вашого стартапу?
Чи є в планах монетизація?

Новости