Попередній огляд Xiaomi Mi6: перші враження

  1. Дизайн, розміри, матеріали
  2. Характеристики Xiaomi Mi6
  3. пам'ять
  4. екран
  5. камери
  6. акумулятор
  7. комунікації
  8. Особливості Xiaomi Mi6
  9. Дата виходу, ціна Xiaomi Mi6

В цьому році компанія Xiaomi відклала вихід флагмана в зв'язку з затримкою поставок чіпсетів Qualcomm Snapdragon 835 В цьому році компанія Xiaomi відклала вихід флагмана в зв'язку з затримкою поставок чіпсетів Qualcomm Snapdragon 835. Презентація Xiaomi Mi6 нарешті відбулася, нехай і з майже двомісячною затримкою щодо прогнозованого терміну. Нарешті 19 квітня презентація Xiaomi Mi6 відбулася. Виробник показав новинку світу, офіційно розкрив характеристики і ціни пристрою. Розібратися, чи варто його купувати, допоможе наш невеликий огляд Xiaomi Mi6.

Пристрої поки немає в продажу: дата виходу Xiaomi Mi6 в Китаї намічена на 28 квітня. Тому отримати смартфон на руки для тривалого тестування в Україні поки немає ніякої можливості. Перші повноцінні російськомовні огляди Xiaomi Mi6, з детальним аналізом всіх нюансів, варто чекати не раніше, ніж через два тижні (тиждень до старту продажів, плюс тиждень на очікування швидкої доставки і тестування). Тому ми сконцентруємося лише на основні особливості пристрою.

Читайте також: Характеристики Xiaomi Mi6 з'явилися в мережі за 2 тижні до дати виходу

Дизайн, розміри, матеріали

Смартфон виконаний у дусі попередника, моделі Mi5 (а не Mi5S, який з алюмінієвої спинкою якось не вписується в загальний флагманський ряд компанії). Як і минулорічна модель, апарат отримав скляну задню панель. По краях вона має вигин, плавно перетікає в бічній ободок. Передня панель теж має округленими гранями, але вигин виражений не так сильно, як у того ж Samsung Galaxy S8 , А тим більше S7 Edge. Підстава корпусу Xiaomi Mi6 зроблено з металу. Це не алюміній, а набагато міцніша нержавіюча сталь.

Користувачам будуть доступні кілька варіантів забарвлення. Користувачам будуть доступні кілька варіантів забарвлення Серед них є традиційні чорний, білий і синій кольори, а також будуть доступні дві ексклюзивні забарвлення. Перша - теж чорна, але такий смартфон отримає спинку з кераміки, а не скла. Друга особлива версія - срібляста, виконана в металевих тонах. Її поверхня є дзеркальною і забезпечує гру світла, а також може використовуватися як дзеркальце. Поки що даних, на який час запланована дата виходу Xiaomi Mi6 в металлікових тонах, немає. Відомо лише, що вийде вона пізніше, ніж синя, біла і чорні модифікації.

Задня панель має мінімум сторонніх елементів: дві камери зі спалахом віднесені в кут, а крім них присутня тільки логотип. Спереду, крім екрану, є сканер відбитка, покритий склом, динамік, камера, датчики. Схоже, Безрамковий Сяомей вирішили поки залишити тільки в серії Mix, а інші апарати продовжують робити в класичному дизайні. Розміри смартфона становлять 145х70 мм, товщина - 7,5 мм. Маса звичайної версії (зі склом) становить 168 грамів, а ось керамічна трохи важче: 182 грама. Задня панель має мінімум сторонніх елементів: дві камери зі спалахом віднесені в кут, а крім них присутня тільки логотип

Читайте також: Рейтинг смартфонів Xiaomi 2017: ТОП-7 найбільш вдалих і актуальних моделей

Характеристики Xiaomi Mi6

процесор

Характеристики смартфона - найпередовіші. Це другий пристрій в світі (після Самсунга), яке отримає чіпсет Qualcomm Snapdragon 835. Це топовий чіп, вироблений по тонкому техпроцесу 10 нм. Він має 8 ядер Kryo з частотами до 2,45 ГГц. Обробкою графіки займається інтегрований ДП Adreno 540. Це найпотужніша графіка серед смартфонів, так що у любителів ігор проблем виникнути не повинно.

Теоретично, завдяки техпроцесу 10 нм чіпсет повинен бути не схильний до нагрівання. Однак судити, наскільки може нагріватися Xiaomi Mi6, можна буде тільки після отримання на руки серійних зразків. Адже такого перегріву, як в моделі 810, у Qualcomm хоч і не було більше, але більш нові їх чіпи класу «вище середнього» все ж схильні нагріватися.

Читайте також: Xiaomi планують створювати власні чіпсети Pinecore для смартфонів

пам'ять

На оперативній пам'яті виробник вирішив не економити. Всі версії Xiaomi Mi6 оснащені 6 Гб ОЗУ, що поки є максимальним показником на ринку (пристроїв з 8 Гб в продажу поки немає). Тут сказати нічого: пам'яті вистачить для будь-яких завдань, адже навіть за ноутбуком з 6 Гб поки ще можна цілком комфортно працювати. А тут - смартфон з таким величезним обсягом оперативки. Хоча відсутність більш бюджетної версії з 3 або 4 Гб все ж може засмутити: кому-то такий величезний обсяг не потрібен, а зменшення ОЗУ здешевило б апарат на пару десятків доларів.

Ємність сховища на борту - 64 або 128 Гб. Природно, ніякого слота для карти пам'яті, так як у флагмани Xiaomi його не ставлять ніколи. Варто розраховувати, що користувач отримає близько 55 або 110 Гб ПЗУ в своє розпорядження, а при таких обсягах флешка знадобиться тільки одиницям.

Читайте також: Xiaomi на CES 2017: менше рамок, більше пам'яті

екран

Дисплей Xiaomi Mi6 отримав таку ж діагональ, як у попередників, 5,15 ". Обіцяної версії з плюсом, що має збільшений екран, шанувальники фаблет на жаль не дочекалися. Чи не змінилося і дозвіл екрана, що становить 1920х1080 пікселів. Тут використовується звична матриця IPS, ніяких OLED. Когось це засмутить, а хтось (ті, кого розчарували AMOLED дисплеї Samsung) навпаки порадіє: IPS абсолютно не схильний до вигоряння і не мерехтить при зниженні яскравості підсвічування нижче 90%. До слова, про яскравість: виробник обіцяє яскравість до 600 кд / м2 (в 1,5 рази яскравіше звичайного) і підтримку тонкого регулювання яскравості (4096 рівнів).

Єдиним дизайнерським зміною екрану на тлі Mi5 стала поява заокруглених граней у скла дисплея. Однак це не вигин матриці, а всього лише згладжені краї її покриття. Як на мене - непогане компромісне рішення: «кривий» дисплей не всім до вподоби, а такий підхід - це і симпатично і практично.

Читайте також: Чи варто купувати Xiaomi Mix: огляд особливостей Безрамковий смартфона

камери

Нововведенням в Xiaomi Mi6 стала подвійна камера. На жаль, але модуля Sony IMX400 в смартфоні не виявилося, що втім і зрозуміло. Навряд-чи японці стали б надавати свою саму інноваційну матрицю до виходу власного смартфона з нею, а тому шанси, що МІ-6 отримає її, були дуже невеликими. Обидві камери в Xiaomi Mi6 мають дозвіл 12 МП. Перша виконана на сенсорі розміру 1 / 2,9 ", з пікселями 1,25 мкм. Найбільш ймовірно, що використовується матриця Sony IMX386, раніше вже використана в Meizu Pro 6 Plus.

Основна камера оснащена системою оптичної стабілізації зображення, фазовим механізмом автофокусування і об'єктивом зі світлосилою F / 1,8. Кути огляду у оптики стандартні, еквівалентна фокусна відстань становить 27 мм. Використання цього сенсора виглядає дещо неоднозначно: він явно краще, ніж в Mi5, але Mi5S де в чому поступається. Адже там встановлена ​​матриця IMX378, що відрізняється більш великими пікселями 1,55 мкм. Однак в Mi5S немає оптичної стабілізації.

Читайте також: А в чому різниця? Огляд Meizu Pro 6S і порівняння з попередником

Друга камера призначена для дальньої зйомки. Її оптика має обмежений кут огляду і збільшене до 52 мм еквівалентна фокусна відстань. Така компоновка дозволяє здійснювати оптичне наближення, шляхом перемикання між модулями. Раніше аналогічне рішення використано в iPhone 7 Plus . В цілому, основна камера Xiaomi Mi6 максимально близька до камери iPhone 7 Plus за всіма пунктами. А ось друга матриця - більш скромна, з розмірами 1 / 3,2 "і пікселями 1 мкм. Її виробник і модель невідомі, але судячи з усього, це якийсь модуль Samsung IsoCell.

Читайте також: З захистом від води і від проводів: огляд iPhone 7 і iPhone 7 Plus

Пропонуємо приклади фото на камеру Xiaomi Mi6, що з'явилися в Китаї.

Так як знімки зменшені, повні можливості камери Xiaomi Mi6 оцінити складно. Однак якщо розглядати панорамне фото (перше) навіть в такому розмірі - загальне враження скласти можна. Наприклад, на фото зображений іспанська стадіон Камп Ноу. І навіть в такому зменшеному дозволі деталізації фото вистачило, щоб визначити: на знімку зображений матч Барселони проти Севільї, що проходив 5 квітня (Початок матчу 20:30), як мінімум кінець 1 тайму. Тому можете самі поміркувати, чи добре знімає апарат, з урахуванням, що час зйомки - не раніше, ніж 21:10.

Читайте також: Чи варто купувати Xiaomi Mix: огляд особливостей Безрамковий смартфона

Фронтальна камера Xiaomi Mi6 має дозвіл 8 МП. Про неї поки не можна сказати нічого особливого, крім можливості зйомки відео в FullHD. Основна камера пише ролики в FullHD і 4К з частотою кадрів 30 FPS. При перемиканні в режим HD стає доступна зйомка Slow-Mo, але тільки з частотою 120 FPS.

акумулятор

Ємність батареї в Xiaomi Mi6 становить 3350 мАг. Це не найбільший показник на ринку або в модельному ряду компанії, але виробник підкреслює перевагу на тлі інших флагманських апаратів зі схожими розмірами. Та й на тлі попередників ємність збільшена: в Mi5 використовувалася батарея на 3000 мАч, а в Mi5S - на 3200 мАг. даних про автономність новинки немає, але варто очікувати, що завдяки тонкому техпроцесу чіпсета воно повинно бути пристойним (нехай і не настільки значним, як у серії Redmi.

Для швидкої зарядки передбачена підтримка QuickCharge 3.0, яка використовує підвищена напруга (замість стандартних 5 В) для прискореного поповнення заряду.

Читайте також: Новий тренд: кращі безрамкові смартфони 2017

комунікації

Смартфон оснащений двома слотами для сім-карт формату Nano. Передбачена підтримка всіх актуальних мереж аж до 4G. Також апарат здатний працювати з операторами CDMA. Модуль Wi-Fi розрахований на роботу в мережах з частотами 2,4 і 5 ГГц. Заявлена ​​підтримка MU MIMO режиму, що використовує 2 паралельних каналу передачі даних для подвоєння швидкості.

Читайте також: Розганяємо інтернет: як збільшити швидкість Wi-Fi

Ще одна особливість - підтримка Bluetooth нової версії 5.0, що пропонує підвищені швидкість і збільшений радіус дії. Поки що знайти аксесуари з BT модулем даної версії проблематично, але незабаром вони повинні масово з'являтися.

Xiaomi Mi6 підтримує навігацію GPS, BeiDou і ГЛОНАСС. Також, судячи з усього, смартфону повернуть ІК-порт для управління побутовою технікою. У Mi5S йому не знайшлося місця, і цим він не кращим чином виділявся на тлі інших смартфонів виробника. Є у апарату і NFC модуль, а ось FM-радіоприймач на борту не передбачений. Xiaomi Mi6 підтримує навігацію GPS, BeiDou і ГЛОНАСС

Читайте також: Кращий смартфон середнього класу 2016-2017: 10 смартфонів до 10 тисяч

Особливості Xiaomi Mi6

Швидкісний Bluetooth явно не буде зайвим якщо врахувати, що у Xiaomi Mi6 немає роз'єму для навушників 3,5 мм. Виробник пропонує перехідник на USB Type C, але не всім сподобається використовувати його. Тому перехід на бездротові технології саме на часі при покупці Mi6. Така особливість вже не нова, і Apple зважилися на цей крок ще в минулому році. Однак це рішення все ще зустрічає невдоволення тих, хто не бачить повноцінної альтернативи гарним проводовим навушниками.

Ще одна особливість Xiaomi Mi6 - стереодинаміки. Завдяки їм апарат повинен забезпечувати об'ємне звучання. Задумка звичайно цікава, проте очікувати, що смартфон забезпечить якесь надзвичайно потужне звучання, не варто. Два - краще ніж один, але підвищення якості звуку вдвічі ми тут явно не дочекаємося.

Два - краще ніж один, але підвищення якості звуку вдвічі ми тут явно не дочекаємося

На відміну від iPhone 7 або Samsung Galaxy S8, в Xiaomi Mi6 немає водозащити по класу IP68. Однак базова протекція від вологи все ж є. Виробник заявляє, що корпус новинки має стійкість до дії крапель.

Виробник заявляє, що корпус новинки має стійкість до дії крапель

Читайте також: Кращий смартфон для меломана - рейтинг пристроїв з хорошим звуко м

Дата виходу, ціна Xiaomi Mi6

Відразу після презентації Xiaomi Mi6 не став доступний для замовлення. У китайську роздріб новинка надійде 28 квітня, тобто через тиждень. Ціна Xiaomi Mi6 в версії 6/64 Гб, в «звичайному» корпусі, складе 2500 китайських юанів, що за курсом дорівнює приблизно 365 доларів США. За модель з 6/128 Гб попросять 2900 юанів або близько 425 доларів. Керамічна чорна версія (теж 6/128 Гб) буде продаватися по 3 тисячі юанів або близько 440 доларів. Скільки буде коштувати Xiaomi Mi6 в дзеркальній металевої забарвленні - поки невідомо, як не озвучена і дата його надходження в магазини.

Ціна Xiaomi Mi6 в Україні природно буде трохи вище китайської. За версію з 6/64 Гб напевно попросять не менше 11 тисяч гривень. Чи не будуть віддавати менше, ніж за 12 тисяч, і модифікацію Сяомей МІ6 з 128 Гб пам'яті. Преміальна версія в кераміці і позолотою теж буде коштувати у нас як мінімум на тисячу дорожче. Коли можна буде купити Xiaomi Mi6 в Україні - поки сказати складно. Однак ймовірно, що новинка не змусить себе довго чекати і з'явиться у наших продавців десь на початку травня. Якщо ціна на новинку виявиться адекватною, то цілком можливо, що ми зробимо і більш детальний огляд Xiaomi Mi6.

Читайте також: Samsung знову буде офіційно продавати Galaxy Note 7

Читайте також

Новости