Поради щодо підбору вбудовується пральної машини

  1. Вибір вбудованої пральної машини - як не помилитися?
  2. способи вбудовування
  3. повновбудовувані машини
  4. Вбудовування під стільницю
  5. типи завантаження
  6. завантажується горизонтально
  7. завантажується вертикально
  8. Розміри
  9. Місткість вбудованих моделей
  10. Рівень шуму
  11. енергоспоживання
  12. Куди можна вбудовувати пральну машинку?
  13. Що потрібно знати при установці вбудованої пральки?
  14. Чи можна вбудувати отдельностоящую пралку?
  15. Особливості та переваги вбудованих пральних машин Korting
  16. Сенсор піноутворення
  17. Захист від переливу
  18. Низький рівень шуму
  19. Передбачена можливість шипування
  20. зносостійкість

02.06.2017

Побутова техніка, що, в тому числі пральні машини, останнім часом користуються все більшим попитом, хоча їх вартість і трохи вище отдельностоящего обладнання Побутова техніка, що, в тому числі пральні машини, останнім часом користуються все більшим попитом, хоча їх вартість і трохи вище отдельностоящего обладнання. Їх популярність обумовлена ​​тим, що вони не порушують цілісність інтер'єру приміщень (ванні кімнати, кухні), а також дозволяють істотно економити місце. У цій статті мова піде про ключові нюанси, які заслуговують на пильну увагу при підборі вбудовується пральної машинки автомат.

Така техніка останнім часом користується все більшою популярністю, незважаючи на досить високу вартість. І це не випадково: захована від очей, вона не порушує гармонію, не вибивається із загального стилю, не кажучи вже про те, що економить чимало місця.

Вибір вбудованої пральної машини - як не помилитися?

Нескладно зрозуміти, чим відрізняється вбудована пральна машина від звичайної: можливістю установки першої в спеціальну нішу - окрема шафа, під стільницю, раковину і так далі. Що ж стосується функціоналу таких моделей, він аналогічний експлуатаційними характеристиками звичайного обладнання. І щоб вибрати оптимальну модель (як вбудовану, так і окремо стоїть), обов'язково звертайте увагу на такі параметри:

  1. Клас прання, маркується латинськими буквами від А до D, де А означає найвищу якість роботи, а В і С - середнє. Особливо важливий високий клас прання при великій кількості речей з делікатних тканин, що вимагають особливого догляду: шовку, вовни, льону.
  2. Клас віджиму, маркується аналогічно. Тобто при наявності літери А речі після віджимання відрізняються мінімальним рівнем вологості. До речі, знехтувати класом віджимання можна в тому випадку, якщо в пралці передбачена функція сушки або ж ви плануєте окремо придбати сушильну машину.
  3. Перелік програм. Важливо пам'ятати: чим більше опцій, тим вище буде вартість обладнання. А тому варто звертати увагу на моделі з базовими, необхідними програмами:
    • для бавовняних речей з різним ступенем забрудненості;
    • для синтетики;
    • для кольорових тканин;
    • для делікатних виробів (наприклад, з шовку, шифону, віскози);
    • для вовни;
    • експрес-прання протягом 30-40 хвилин;
    • додаткове полоскання.

Що стосується моделей з додатковими функціями, їх вибір має сенс лише в тому випадку, якщо розширений функціонал вам дійсно необхідний для комфортної експлуатації техніки.

способи вбудовування

Перед покупкою слід визначитися, який тип вбудовування машинки потрібен: повний або ж «під стільницю». Від цього нюансу залежать габарити і деякі технічні параметри виробу.

повновбудовувані машини

Якщо мова йде про Повновбудовувані моделях, при установці вони повністю ховаються за меблевими фасадами, тобто в інтер'єрі взагалі непомітні. Для досягнення цього на передній частині приладу розміщують петлі під дверцята від меблевого гарнітура. Висота машинки при монтажі регулюється за допомогою ніжок.

Вбудовування під стільницю

Що стосується моделей під стільницю (або частково вбудовуваних), вони оснащуються знімною верхньою панеллю, яка після змінюється на стільницю. При цьому робоча частина з завантажувальним люком залишається на увазі. Таке обладнання можна використовувати і в якості стоїть окремо техніки.

типи завантаження

Вирішуючи, яка завантаження білизни в пральну машину краще - фронтальна або вертикальна, - важливо розібратися з особливостями обох типів і взяти до уваги, що більшість вбудованих моделей випускаються все ж з першим варіантом.

завантажується горизонтально

Устаткування з фронтальним (горизонтальної) завантаженням передбачає завантаження і вивантаження речей через спеціальний люк, розташований на лицьовій площині. Потрібно розуміти, що діаметр цього люка має важливе значення: чим він більший, тим простіше виробляти необхідні маніпуляції. Також важливо, наскільки широко може відкриватися люк: кут його відкриття може становити як 90 або 120 градусів, так і 180, що особливо зручно.

завантажується вертикально

У моделі з вертикальним завантаженням речі завантажуються і вивантажуються, як зрозуміло з назви, через верхню кришку. При пранні кришка, звичайно ж, повинна бути закрита. До переваг такого обладнання відноситься те, що вони не потребують додаткового місця для відкривання-закривання люка. Але справа в тому, що вбудовуються пральки з вертикальним завантаженням представлені в дуже обмеженому асортименті, так як верхня частина таких пристроїв не може бути закрита стільницею або раковиною - до неї необхідний вільний доступ.

Розміри

Габаритні розміри вбудованої пральної машини - важлива характеристика, оскільки саме вона дозволяє гармонійно інтегрувати обладнання в інтер'єр приміщення.

В асортименті представлені повнорозмірні, плоскі і компактні прилади. Стандартні габарити перших складають 80х60х60 см. Плоскі пральні машинки відрізняються зменшеною глибиною (близько 40 см), а компактні - ще і більш скромною шириною. Але важливо пам'ятати, що останні два варіанти мають обмеженою місткістю: в основному вони розраховані на 3,5-4 кг білизни, не більше.

Місткість вбудованих моделей

Допустимий рівень завантаження барабана машини автомат означає кількість сухої білизни, яке може бути вміщено в прилад для одного сеансу прання.

На сучасному ринку представлені пральні машини із завантаженням в 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 15 і більше кг речей. При визначенні оптимального варіанту варто орієнтуватися на кількість осіб в сім'ї:

  • для 1-2 вистачить моделі на 3-5 кг;
  • для 3-4 - від 6-7 і більше кг;
  • якщо в родині є маленька дитина - від 10 кг, так як прання в перші роки його життя буде дійсно багато.

Рівень шуму

Важливо ознайомитися і з нормами шуму, адже при мінімальному рівні експлуатація побутової техніки буде найбільш комфортною. Підбираючи вбудовану модель з низьким рівнем шуму для дійсно тихою прання, важливо знати наступні співвідношення:

  • 40 дБ - звичайна розмова;
  • 50 дБ - офісний шум;
  • 80 дБ - вуличний шум.

Тобто оптимальний показник для побутової техніки - 40 дБ. Але слід пам'ятати, що при віджиманні машинка працює, звичайно ж, голосніше, і допустимим рівнем шуму при такому режимі є близько 70 дБ.

енергоспоживання

Клас енергоспоживання (від А до G) означає, скільки електроенергії прилад витрачає на прання 1 кг білизни. Найекономічніший показник - А ++: обладнання з таким класом витрачає на прання 1 кг речей за все 0,12-0,15 кВт / год. Звичайно ж, чим вище клас техніки, тим дорожче вона буде. Але ціна цілком окупається за рахунок експлуатації з мінімальним споживанням електроенергії, а значить - і низьких витрат на комунальні послуги.

Куди можна вбудовувати пральну машинку?

Розглянемо 3 найпоширеніші варіанти для установки вбудовується пральки :

  1. У ванній кімнаті - під раковину або в стіну (точніше, спеціально зроблену нішу з гіпсокартону). При цьому лицьова частина може бути як закрита (шторкою, меблевої дверцятами), так і залишитися на увазі. Якщо дозволяє площа ванної, можна встановити обладнання в так званий господарський шафа, де можна розмістити ще й водонагрівач, а також зробити полички для зберігання чистячих і миючих засобів.
  2. У кухні - під стільницю або в одну з частин меблевого гарнітура: тумбу, шафу-колону. Також можна вбудувати прилад в барну стійку або «острів» робочої зони. В останньому випадку модель може бути як з фронтальної, так і з вертикальним завантаженням - у другому варіанті доступ до барабану організовується за допомогою відкидний стільниці.
  3. У передпокої - бажано, в шафу або тумбу. Там же можна буде зберігати кошика для білизни і побутову хімію, створивши свого роду міні-пральню.

Що потрібно знати при установці вбудованої пральки?

Якщо вам важливо знати, як правильно встановити (вбудувати) самостійно пральну машину (неважливо, в шафу, під раковину у ванній кімнаті, в кухонний гарнітур або під стільницю), пам'ятайте про те, що будь-який монтаж здійснюється в два ключові етапи: підключення обладнання до водопроводу, каналізації та електромережі; монтаж в обране місце установки.

Існують певні нюанси, які варто врахувати перед початком монтажних робіт:

  • підключення будь-пральки починається з видалення транспортувальних болтів і встановлення заглушок (в іншому випадку машинка буде сильно вібрувати і швидко прийде в непридатність);
  • вирівнювання приладу по горизонталі, регулювання висоти ніжок;
  • підключення повинно здійснюватися виключно до трубопроводу холодної води (якщо виробником не передбачено інакше);
  • Шланг подачі води має бути розташований під гострим кутом до горизонтальної площини, опускати перпендикулярно його не можна;
  • кут шланга повинен бути не більше 45 градусів при розташуванні точки забору води праворуч (з боку задньої панелі) і не більше 35 градусів при її знаходженні зліва;
  • при встановленні слід передбачити можливість вільного доступу до фільтру обладнання, розташованого в нижній частині на передній панелі.

Чи можна вбудувати отдельностоящую пралку?

Багато споживачів задаються питанням про те, чи можливо вбудувати звичайну пральну. Так, це цілком реально: вузька модель глибиною в 40-45 см може бути «захована» в той же кухонний гарнітур, навіть якщо техніка не в ходить в категорію вбудовується.

Найчастіше компактний прилад встановлюють в підлоговий шафа або тумбу, дверцята при цьому знімають для залишення на увазі фасаду машинки, але її цілком можна і залишити, якщо є мета повністю приховати техніку. Також можливо помістити отдельностоящую модель під стільницю, просто знявши з неї кришку.

І, нарешті, можна замовити створення кухонного гарнітура нестандартних розмірів, що дозволить «вбудувати» прилад навіть з вертикальним завантаженням (в цьому випадку частина стільниці робиться відкидний або ж просто вирізається місце під кришку пралки).

Особливості та переваги вбудованих пральних машин Korting

На сьогоднішній день особливим попитом користуються вбудовані пральні машини бренду кортинги з фронтальним завантаженням, представлені звичайними моделями, і з функцією сушки. Перші розраховані на 7 кг білизни, а другі - на 8 кг для прання та 5 кг для сушіння.

У число особливостей цього виду побутової техніки від компанії Korting входять: наявність цифрового дисплея, де відображається вся важлива інформація (обраний режим роботи, час, що залишився), і 16 програм. Серед них:

  1. «Повсякденне прання» для освіження невеликої кількості не дуже брудного одягу всього за 15 хвилин, півгодини або ж 45 хвилин;
  2. «Сорочки» для прання цього виду одягу при температурі + 30 ° C, режим включає також три цикли полоскання і короткий віджим, що дозволяє полегшити процес прасування речей через мінімальної кількості заломів тканини;
  3. «Еко» для прання речей з синтетики і бавовни різних кольорів при одному завантаженні;
  4. «Ручне прання» для очищення від забруднень речей з делікатних тканин (шовку, шифону) при температурі + 30 ° C, з трьома циклами полоскання і м'яким віджиманням всього при 400 оборотах барабана;
  5. «Полоскання» - ця опція доступна як частина процесу прання, так і як окремий режим, наприклад, після прання вручну або відбілювання.

Також у вбудованих пральних машинах Korting допускається зміна швидкості віджиму без зупинки приладу, безпосередньо в процесі його роботи.

Що ж стосується моделей з сушінням від кортинги, їх ключова особливість - одночасна установка часу прання та сушіння. Тобто відразу ж після прання здійснюється і сушка речей. Користувачам доступні кілька режимів сушіння різної інтенсивності: «під праску», «на полицю», «екстра».

Сенсор піноутворення

фахівці компанії Korting невпинно працюють над удосконаленням вбудованих пральних машин, впроваджуючи при їх виробництві інноваційні технології. У список найбільш необхідних входить контроль піноутворення за допомогою спеціального датчика.

Він працює таким чином: якщо в дозатор було насипано занадто багато порошку або він не призначений для машин автомат, в барабані утворюється занадто багато піни. У цьому випадку техніка зливає пінну воду і набирає чисту. Також обладнання визначає кількість піни перед кожним віджиманням, і коли її надто багато - відкачує протягом 1-5 хвилин. За рахунок цього залишки порошку краще видаляються з тканини.

Захист від переливу

Унікальна система захисту від переливу води при виявленні проблем з її надмірною кількістю активує роботу дренажного насоса для відкачування зайвого обсягу.

Низький рівень шуму

В асортименті техніки від Korting є пральні машини з низьким рівнем шуму - тихі і при цьому надійні. Для максимального зниження шуму застосовуються різні способи: наприклад, впровадження системи прямого приводу барабана (відсутній ремінь) або установка инверторного двигуна (без щіток). У категорію безшумних входять машини з рівнем гучності до 55 дБ при пранні і до 70 дБ при віджиманні.

Передбачена можливість шипування

Нерівномірний розподіл білизни в барабані призводить до появи сильної вібрації. Щоб звести ймовірність цього до мінімуму, багато великих виробників побутової техніки, в тому числі Korting, впроваджують систему контролю дисбалансу. Її особливість в тому, що барабан починає обертатися на неповних оборотах вліво і вправо для більш рівномірного розподілу речей. Якщо ж це неможливо, буде знижена швидкість віджиму. В результаті вібрація при роботі таких пральних машин дійсно дуже невелика і не викликає дискомфорту під час експлуатації агрегату.

зносостійкість

Всі вбудовані пральні машини фірми кортинги експерти характеризують як якісні і надійні прилади. Це обумовлено тим, що при виробництві обладнання компанія використовує тільки сучасні, зносостійкі матеріали, а також впроваджує різні технології для максимального продовження терміну служби виробів.

Важливо й те, що на всіх етапах виробництва, а також перед безпосереднім вступом техніки в продаж здійснюється жорсткий контроль її якості. Зараз виробник надає офіційну гарантію на реалізовану техніку строком 1 рік. Але за відгуками численних користувачів, реальний термін служби приладів за умови регулярних інтенсивних навантажень становить 7 і більше років.

Вибір вбудованої пральної машини - як не помилитися?
Що потрібно знати при установці вбудованої пральки?
Чи можна вбудувати отдельностоящую пралку?
Вибір вбудованої пральної машини - як не помилитися?
Куди можна вбудовувати пральну машинку?
Що потрібно знати при установці вбудованої пральки?
Чи можна вбудувати отдельностоящую пралку?

Новости