Порядок внесення змін до актів Н-5 і Н-1

  1. завантажуйте інструкції
  2. Розслідування нещасних випадків

Зі статті ви дізнаєтесь про механізм виправлення допущеної помилки або неточності в затверджених актах форми Н-5 і Н-1 та анулювання попередніх актів розслідування.

Згідно п. 33 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві (Далі - Порядок) контроль за своєчасністю і об'єктивністю проведення розслідування нещасних випадків , Підготовкою матеріалів розслідування, веденням обліку нещасних випадків , Вжиттям заходів щодо усунення причин нещасних випадків здійснюють органи державного управління, органи державного нагляду за охороною праці, виконавча дирекція Фонду та її робочі органи відповідно до компетенції.

Топ-3 статті з Довідника

Зазначені в цьому пункті органи та особи мають право вимагати від роботодавця відповідно до компетенції проведення повторного (додаткового) розслідування нещасного випадку , Затвердження чи перегляду затвердженого акта за формою Н-5 або Н-1, визнання нещасного випадку пов'язаним з виробництвом і складання акта за формою Н-1 в тому випадку, якщо будуть виявлені порушення вимог цього Порядку.

як   об'єктивно розслідувати нещасний випадок   - підкаже експерт як об'єктивно розслідувати нещасний випадок - підкаже експерт

завантажуйте інструкції

Відповідно до вимог п. 34 Порядку посадова особа органу Держпраці має право видавати обов'язкові для виконання роботодавцем або робочим органом виконавчої дирекції Фонду (в тому випадку, якщо нещасний випадок стався з фізичною особою-підприємцем чи особою, що забезпечує себе роботою самостійно) приписи за формою Н-9 щодо необхідності проведення розслідування (повторного розслідування) нещасного випадку, затвердження чи перегляду затвердженого акта за формою Н-5 або Н-1, визнання чи невизнання нещасного випадку пов'язаним з виробництвом , Складання акта за формою Н-5 або Н-1.

Завантажити бланк акта за формою Н-9

Завантажити бланк акта за формою Н-9

Ця інформація може зберегти життя Ця інформація може зберегти життя! Читайте інструкцію з надання домедичної допомоги

Таким чином, в тому випадку, якщо комісією з розслідування при складанні актів за формою Н-5 і Н-1 допущені помилки або неточності, посадова особа Держпраці має право відповідно до п. 34 Порядку видавати обов'язкове для виконання роботодавцем припис за формою Н-9 щодо проведення розслідування (повторного розслідування) нещасного випадку, про затвердження або перегляд затверджених актів за формою Н-5 і / або Н-1.

Розслідування нещасних випадків

На виконання вимог зазначеного розпорядження комісія з розслідування нещасного випадку становить нові акти, в які вносяться необхідні зміни і уточнення, які після затвердження надсилаються роботодавцем особам та органам, визначеним у Порядку.

Читайте також:   Спеціальна розслідування нещасних випадків на виробництві Читайте також: Спеціальна розслідування нещасних випадків на виробництві

При цьому за раніше складеним актам робиться запис про заснування втрати ними чинності і вказується номер і дата нових актів. Відповідні зміни також вносяться до журналу реєстрації осіб, які постраждали від нещасних випадків.

Завантажити бланк журналу реєстрації осіб, які постраждали від нещасних випадків

Завантажити бланк журналу реєстрації осіб, які постраждали від нещасних випадків

За інформацією Держпраці в Луганській області

гарячі статті

Новости