Порівняльна характеристика трьох браузерів Mozilla Firefox, Google Chrome і Opera »Відеокурси, корисний софт і пізнавальні комп'ютерні статті

  1. Порівняльна характеристика трьох браузерів Mozilla Firefox, Google Chrome і Opera Порівняльна характеристика...
  2. вердикт:

Порівняльна характеристика трьох браузерів Mozilla Firefox, Google Chrome і Opera

Порівняльна характеристика трьох браузерів Mozilla Firefox, Google Chrome і Opera.

Порівняльна характеристика трьох браузерів Mozilla Firefox, Google Chrome і Opera

У зв'язку з виходом нового браузера Google Chrome вибір "правильного" інтернет-навігатора стає все важче. Для того щоб допомогти читачам в цьому виборі, на сторінках багатьох інтернет-ресурсів з'явилися статті з порівнянням їх характеристик.

Я теж захотів внести свою лепту в цей процес, але так-як людина я лінивий, то не став проводити всілякі тести Я теж захотів внести свою лепту в цей процес, але так-як людина я лінивий, то не став проводити всілякі тести   , А просто переклав (досить вільно переклав, до речі) статтю з одного з популярних португальських блогів , А просто переклав (досить вільно переклав, до речі) статтю з одного з популярних португальських блогів. Сподіваюся, що читачам МСБ буде цікаво це почитати.

Війна браузерів знову в розпалі, що безсумнівно принесений нам (користувачам) багато нових можливостей і поліпшень. Наш сайт вирішив провести порівняння трьох з останніх версій браузерів майбутнього (майбутнього - бо всі вони з приставкою бета Війна браузерів знову в розпалі, що безсумнівно принесений нам (користувачам) багато нових можливостей і поліпшень - Mozilla Firefox, Google Chrome і Opera:

- Chrome - скачати
- Mozilla - Firefox завантажити
- Opera - завантажити

Метою цього порівняння є, в основному, подивитися як працює кожен з браузерів в веб-додатках, порівняти їх швидкість і функціональність. Було проведено три тести - два пов'язаних з javascript і один з CSS. Також було виміряно середній рівень завантаженості пам'яті для кожного з браузерів. Умови та характеристики системи на всіх етапах тестування були однаковими.

Тести були проведені відразу після запуску системи, починаючи з javascript. Значення на графіках вказані в мілісекундах, тобто, чим менше значення - тим краще.

У першому тесті, вбудований в Google Chrome, javascript-движок не залишає іншим браузерам ніяких шансів. До його результатами не змогла наблизитися навіть нова віртуальна машина TraceMonkey (Mozilla Firefox), яка як запевняють її розробники в 20-40 швидша за попередню:

До його результатами не змогла наблизитися навіть нова віртуальна машина TraceMonkey   (Mozilla Firefox), яка як запевняють її розробники в 20-40 швидша за попередню:

У другому (також пов'язаним з javascript) тесті результати більш схожі. Різниця між які беруть участь браузерами становить всього 4 мілісекунди. Але, незважаючи на це, Google Chrome виграє ще один трофей:

Але, незважаючи на це, Google Chrome виграє ще один трофей:

Таким чином в тому, що стосується javascript, браузеру від Google конкуренції на сьогоднішній день немає.

Перейдемо до другого пункту сьогоднішніх випробувань - CSS. Всі браузери були випробувані на завантаженні сторінки з приблизно 2500 div-ами зверстати в різних позиціях. Div-и, як і javascript, широко використовуються для побудови сайтів, тому цей тест є досить важливим для з'ясування швидкості роботи з ними. Результати досить цікаві:

Як бачимо, в цьому тесті Opera займає перше місце, залишивши Chrome і Firefox (з невеликою перевагою останнього) на другому.

І нарешті, після всіх вищевказаних тестів, порівняємо споживання ресурсів (в даному випадку - пам'яті) для кожної з програм. Знову ж на першому місці Opera - споживання оперативки цього браузера майже на 15 мегабайт менше, ніж у Firefox і Chrome:

Знову ж на першому місці Opera - споживання оперативки цього браузера майже на 15 мегабайт менше, ніж у Firefox і Chrome:

вердикт:

Бачачи такі результати, важко віддати пальму першості якомусь одному браузеру. Google Chrome показав відмінні результати при роботі з javascript, тоді як Opera лідирує в завантаженні CSS і малому споживанні пам'яті.

Якщо Ви є затятим прихильником веб-додатків і часто використовуєте всілякі онлайн-сервіси, то Google Chrome без сумнівів буде ідеальним вибором. З іншого боку, якщо Ви використовуєте Інтернет для пошуку інформації та відвідування незавантажених "вебдванольний" приколами сайтів і блогів, Opera надасть більш привабливе співвідношення швидкості завантаження сторінок і споживання системних ресурсів.

Ну і наостанок - не забуватимемо про Firefox, який в цих тестах показав, м'яко кажучи, не найкращі результати. Знаю - подальше утвердження встигло вже всім набриднути, але його розширюваність дійсно з лишком перекриває наявні недоліки.

Можливо, Вам буде корисна ця інформація:

  1. Завантажити браузер Хром (Chrome) від Google
  2. Завантажити браузер Mozilla Firefox 13.0 (Яндекс-версія) - самий розширюваний і гнучко настроюється браузер
  3. Список найшвидших і, максимально зручних браузерів

Новости