Порівняння файлових менеджерів для Android: ES File Explorer vs File Explorer

  1. ES File Explorer
  2. FX File Explorer
  3. ES File Explorer
  4. FX File Explorer
  5. Провідник ES File Explorer

Де файлова система, там і файловий менеджер. Де файловий менеджер, там хороший менеджер і поганий менеджер. Який популярний файловий менеджер для Android ви б обрали для упорядкування своїх файлів?

Більшість файлових систем, за винятком iOS і Mac OS X, зберігають файли у вигляді файлової системи, інтерфейсу, через який користувач може отримати доступ до файлу, знаючи шлях до нього. Файловий менеджер відомий також як провідник. Слово провідник має на увазі часті події, що відбуваються між шляхами. Ефективний провідник - найважливіший інструмент, який визначає швидкість виконання вашого завдання.

Традиційні провідники, вони ж файлові менеджери, просто відображають дані у вигляді дерева. Просунуті користувачі можуть відкривати папки для певних цілей, наприклад, / mnt / sdcard / download для завантаженого вмісту і / mnt / sdcard / bluetooth для переданих через Bluetooth файлів. Проте, всі ці дії мають на увазі наявність розуміння роботи самої системи. Операційні системи iOS і Mac OS X, а також нові провідники надають альтернативу в надії звести нанівець обізнаність користувачів про традиційну файлової системи і замаскувати її декількома «Обраними» папками. Останні особливо доброзичливі до користувачів, які не збираються присвячувати дуже багато часу оптимізації системи. І як ви самі розумієте, здатний браузер файлів повинен адаптуватися до обох вимогам. Саме для цих цілей ми і підібрали два найкращих додатки. Слідуйте за мною, щоб дізнатися, яка програма підійде саме вам.

PS: File explorer - це офіційна назва додатка FX File Explorer в магазині Google Play. Для того, щоб не переплутати цей додаток з ES file explorer , далі по тексту ми будемо називати його FX file explorer.

Не всі програми можна легко використовувати без чітких вказівок. Розробники намагаються вирішити проблему практичного використання двома способами: скорочення складності використання шляхом впровадження відповідного дизайну; підготовка сторінки вітання при першому запуску програми. Обидва провідника застосували другий спосіб.

Де файлова система, там і файловий менеджер ES File Explorer

Додаток ES File explorer продемонструвало лише два основних жесту: збільшення і зрушення. Збільшення призначене для приховування / відображення панелі дій угорі й унизу, а зрушення призначений для висувного меню і ярликів вікна / буфера обміну. Це добре для нетерплячих користувачів, яким не подобається довго чекати, але також це може видатися надто простим і сирим, так як ніякого додаткового пояснення немає.

FX File Explorer

FX File Explorer

Додаток FX File Explorer пропонує покрокове керівництво. У керівництві описані подробиці значення кожного значка. Надання можливості користувачам подивитися і дізнатися про спеціальні можливості програми за допомогою керівництва - це прекрасна ідея. FX пропонує цілий ряд інноваційних способів роботи з файлами, і я, замість того, щоб залишити їх непоміченими, лише недавно особисто опанував ними. Добре, коли розробнику є чим похвалитися. З іншого боку, деяким користувачам просто не вистачає терпіння вивчити всі пропоновані принади того чи іншого додатка.

Прошу також звернути увагу на те, що розробники FX створили не інтерактивне керівництво. Скріншоти використовуються тільки один раз. Практичний сенс підказує, що зображення займають більше місця, ніж коди і є менш інтуїтивними, ніж просто заохочувати користувачів, намагатися все зробити самим. Хоча, оцінивши саме цей текст, це не так вже і погано.

ES File Explorer

ES File Explorer

ES File explorer має найважливіше для користувачів вміст в першому ряду. В додаток вбудована міні-галерея і медіа програвач. Незважаючи на те, що вони надають обмежену функціональність, вони є невід'ємною частиною провідника.

У другому ряду розташовані дані про використання SD-карти (в залежності від конкретного пристрою, це може бути внутрішнє сховище). Вони ведуть до кореневого шляху SD-карти, хоча я неправильно подумав, що це призначалося для очищення.

Що стосується інструментів, то інструмент Net Disk в основному призначений для користувачів з Китаю; Менеджер системи (System Manager), я впевнений, це просто посилання на інший додаток, яке сам провідник ES File Explorer називає своїм "модулем"; з імені зрозуміло, що корзина (Recycle Bin) - це місце, куди потрапляють видалені файли. Її принцип роботи аналогічний кошику Windows.

На особливу увагу заслуговують інші інструменти програми. Віддалений менеджер (Remote Manager) - це модуль FTP, через який ви можете управляти файлами віддалено, так само, як і Airdroid . FTP - це поширений і широко використовуваний стандарт передачі даних, який підтримують основні системи. Функція Відправка файлів (Send Files) працює за принципом технології WiFi Direct, яка все ще є передовою і здається трохи недорозвиненою. Я пробував WiFi Direct велику кількість разів, але все з'єднання були невдалими. Мені здається, що скачати і встановити ES File Explorer можна вже тільки заради використання технології Відправлення файлів.

На мій подив і потрясіння, так звані закладки вводять користувача в повний ступор: Тільки параметр Завантажити (Download) вказує на фізичний шлях до пристрою, інші закладки - це закладки веб-сайтів! Мені просто цікаво, навіщо Музика (Music) повинна бути прив'язана до Google Play Music, Зображення (Images) до Google Images. Де логіка? Це ж файловий менеджер, а не веб-браузер!

Зачекайте, це ще не найбільший сюрприз Зачекайте, це ще не найбільший сюрприз. Торкніться "інструментарій" (toolbox) і ви побачите що це за такі "інструменти": це сторінка, де рекламуються інші програми! І це знаходиться на головному екрані файлового менеджера і займає цілу окрему кнопку! Практично всі рекомендовані тут додатки - китайські, що явно є якоюсь програмою співпраці. На мою скромну думку, це все неприпустимо і недоречно.

FX File Explorer

Головна сторінка FX File Explorer представлена ​​у вигляді сітки за замовчуванням Головна сторінка FX File Explorer представлена ​​у вигляді сітки за замовчуванням. Ви можете змінити розкладку на свій розсуд, що дозволить вам додати в закладки найбільш відвідувані папки. Інтерфейс програми чіткий і чистий, один дотик перенаправляє вас саме туди, куди вам потрібно. На скріншоті справа показано те, як я впорядкував свою головну сторінку. На відміну від ES File Explorer, посилання закладок тут ведуть до фізичного, а не мережного розташуванню (наприклад, FTP, SMB і інші протоколи) і не до веб-сторінок.

FX File Explorer також надає розумні категоризувати папки, в яких файли відображаються групами за типами.

Один розчаровує момент полягає в тому, що користувачі можуть лише вирішити, яку функцію відображати, а яку ні; реорганізація розташування значків виглядає неможливою.

Одне істотне поліпшення провідника ES File Explorer - це маркування папок. Програма вказує на папках ті додатки, якими вони використовуються. Це вважається поширеною практикою, що деякі програми зчитують вміст з сховища, а не / data / data /, так як дані будуть стерті після видалення програми. Додатки можуть зберігати резервні копії і файли налаштувань в / mnt / sdcard /.

У додатку FX File Explorer є схожа маркування, але тільки для папок з даними і папок, що мають відношення до системи. Як видно на малюнку, папка DCIM призначена для зберігання фотографій, а в папці Завантаження (Download) зберігаються завантажені файли.
У додатку FX File Explorer є схожа маркування, але тільки для папок з даними і папок, що мають відношення до системи
Режим перегляду може не підходити або бути незручним для деяких типів файлів. Ви завжди можете змінити його в меню Вид (View menu), яке знаходиться внизу на панелі інструментів. Один із прикладів, це перемкнути режим відображення значків при перегляді картинок (або музики з обкладинками альбомів).

Копіювання і вставка - це основні дії з файлами. На настільних системах користувачі можуть відкривати більше одного вікна для того, щоб вирізати, копіювати і вставляти вміст всередині відкритих вікон. Сама ОС Android не заохочує ідею "вікна" в системі, але вона і не перешкоджає розробникам у використанні вікон в додатках. У ES Explorer ви можете прокручувати екран, щоб перемикатися між різними вікнами або торкнутися кнопки Вікна (Windows), щоб побачити мініатюри всіх відкритих вікон.
Копіювання і вставка - це основні дії з файлами

Додаток FX File Explorer не підтримує перемикання між вікнами. Замість цього воно підтримує поділ вікон. Для пристроїв з більш широкими екранами розділене вікно лише несуттєво збільшує ефективність дій з файлами. Додаток також підтримує буфер обміну, так що ви можете копіювати і вставляти файли навіть з різних місць.

Обидва провідника прекрасно працюють у всіх трьох режимах. Вони також відображають відповідну інформацію і мають цілісний дизайн користувальницького інтерфейсу. У випадку з FX file explorer спостерігається його спроба виглядати додатком з впровадженим матеріальним дизайном, хоча багато кнопки присутні тут не за призначенням. Один цікавий приклад видно на другому малюнку зверху. Плаваюча кнопка ніколи не повинна кріпитися до висувному меню.

Навряд чи пошук зображень по різних місцях і стежках вашого пристрою доставить вам багато радості, навіть за допомогою декількох вікон. Уявіть то, чого найбільше знаходиться в вашому телефоні. Це фотографії, музика, відео і додатки? Тому якісний файловий менеджер повинен бути здатний надати вам доступ до них в одному місці, щоб ви могли заощадити час і випити чашечку кави.

Тому якісний файловий менеджер повинен бути здатний надати вам доступ до них в одному місці, щоб ви могли заощадити час і випити чашечку кави

Провідник ES File Explorer збирає все зображення в одне вікно, схоже на галерею. Тут присутні мініатюри, що вказують на папку, в якій знаходяться ті чи інші зображення. В принципі більше нічого сказати. Ви також можете переключитися на перегляд фотографій, в якому послідовно будуть відображатися всі фотографії.

Вкладка Музика - це місиво. Провідник ES File Explorer просто сприймає музичні файли як звичайні і лише відображає обкладинки альбомів. Очевидним є те, що обкладинки моїх альбомів не можуть розрізнити одну пісню від іншої. Упевнений, що це не поодинокий випадок. Якщо торкнутися кнопки "Програвач" (Player), то він відображається тільки зі списком відтворення, будь-які варіанти сортування або фільтрування відсутні. Мені здається, що це зовсім не сподобається меломанам.

Управління додатками схоже на звичайне дослідження файлів. Ви можете змінити вигляд так само, як це робиться зі звичайними файлами. Ви також можете сортувати додатки за назвою, типом, розміром і датою зміни. Також є можливість вибірково визначати, які програми відображати: системні, призначені для користувача, за місцем установки, оновлені і т. Д. Не дивлячись на компактні значки, вкладка додатків зовсім ніяка.

Не дивлячись на компактні значки, вкладка додатків зовсім ніяка

На відміну від попереднього додатки, провідник FX file explorer більш компетентний в цій справі. Вкладка зображень не тільки включає попередній до 3 зображень у відповідних папках, але також відображає кругову діаграму, за якою ви зрозумієте структуру зберігання.

Вкладка музики компенсує відображення значків в звичайному процесі дослідження файлів. Тут також відображаються приховані папки, наприклад, рінгтони, повідомлення і будильники. Меломани оцінять перегляд за виконавцем, альбомом, списку відтворення і всі треки.

Вкладка додатків також прекрасно виконана. Графічні позначення набагато краще простих чисел. Список додатків зручний і в ньому вказується назва пакета додатків. Краще цього не можна нічого придумати.

Сучасні файлові менеджери виходять за межі локальних файлів. Ми поступово переміщаємося на хмару, а дослідження мережі - це важливий елемент цього переміщення. Наш приклад заснований на протоколі SMB в локальній мережі.

Провідник ES File Explorer

Провідник ES File Explorer

Провідник ES file explorer однозначно заслуговує на похвалу в цьому тестуванні. Він може сканувати доступний пристрій в одній і тій же мережі. Все, що вам потрібно - надати облікові дані. При цьому ви можете вручну додати сервер.

Провідник FX File Explorer підтримує тільки ручне додавання серверів Провідник FX File Explorer підтримує тільки ручне додавання серверів. Підтримуваних типів куди менше в порівнянні з провідником ES File Explorer.

Обидва провідника миттєво потрапляють в мережеве розташування і можуть відтворювати мультимедійні файли, збережені в віддаленому сховище. Обидва провідника добре з цим справляються, тільки провідник ES File explorer робить це на порядок краще, ніж провідник FX file explorer, завдяки своїй функції виявлення мережі. Це може бути дуже корисно в деяких випадках (відсутність необхідності підтвердження IP-адреси і протоколу сервера та т. Д.).

Обидва провідника гордо носять звання "кращий провідник", надане їм магазином Google Play. Проте, між ними існують певні відмінності. Провідник ES File explorer має старий стиль дизайну і класичні функції. Він вам не здасться важким в освоєнні і ніяких сюрпризів він також не представляє. Розробники провідника FX File Explorer намагаються застосувати останні тренди дизайну, хоча з деякими глюками. Провідник забезпечує більш уніфіковану тему і використання, хоча вам може знадобитися деякий час для освоєння даного провідника.

Особисто я б рекомендував провідник FX File Explorer тільки тому, що провідник ES File Explorer "заражений" просуванням інших додатків дуже непристойними способами. Розробнику слід приховати рекламу до того часу, поки користувачі не захочуть самі підтримати їх. А ви так не думаєте?

Який популярний файловий менеджер для Android ви б обрали для упорядкування своїх файлів?
Де логіка?
Це фотографії, музика, відео і додатки?
А ви так не думаєте?

Новости