Порівняння 3-х автомобільних відеореєстраторів: DVR-027, DVR-210 і DVR-F880LHD

  1. Фрагмент відео з реєстратора DVR-210. Дозвіл 1920х1080 10 fps
  2. Комментарі до статті:

Ми продовжуємо проводити тестування автомобільних відеореєстраторів. В минулому огляді ми відчували два популярних реєстратора DVR-027 і F880LHD в темний час доби. В цей огляд до двох моделей DVR-027 і DVR-F880LHD ми додали третю - DVR-210 . На наш погляд, це досить перспективний автомобільний реєстратор, тому що ціна його приблизно така ж як і у DVR-027, але при цьому він має ряд переваг:

1. Чи може вести запис у форматі Full HD (1920x1080) правда зі швидкістю 10 fps. В HD якості (1280х720) він пише також як і DVR-027 - 30 кадрів в секунду.

2. Має більш широкий кут огляду

3. Відсутні пропуски між файлами

4. Швидкознімний кронштейн

5. Чи може працювати в якості USB WEB камери, причому камери відмінної якості.

Ну і найголовніше - якість відеозапису. Саме цьому і буде присвячений сьогоднішній огляд. У мережі можна знайти достатню кількість відеороликів з усіх цих реєстраторів, але всі вони зняті в різних умовах і тому порівнювати їх між собою досить складно.

Для того щоб провести об'єктивне порівняння автомобільних відеореєстраторів , Потрібно їх буквально "поставити" в однакові умови, що ми і зробили, повісивши все три реєстратора на лобове скло одного автомобіля і включили синхронну відеозапис. Зіставляючи кадри з різних пристроїв, зроблені в один і той же час можна зробити порівняльну оцінку якості відеозапису. І тільки подібне порівняльне тестування можна вважати об'єктивним і неупередженим.

Для кріплення до лобового скла у всіх трьох відеореєстраторів є в комплекті кронштейн з присоскою. Якість виконання кронштенов знаходяться на одному рівні, вакуумні "присоски" надійно прилипають до скла, виключаючи падіння реєстраторів на панель автомобіля.

Правда трохи засмутила конструкція кронштейна у DVR-210 - вона не дозволяє повертати відеореєстратор в горизонтальній площині вліво і вправо, регулювання можлива тільки по вертикалі, тобто вгору-вниз і для чогось кочення навколо своєї осі - нахиляючи лінію горизонту. Крім того у цього реєстратора у вертикальній площині можна повертати і саму камеру, тому логічним було б зробити горизонтальний шарнір, а не вертикальний. Зате поворотний механізм відеокамери і монітора дозволяє його використовувати у вертикальному положенні, як F880LHD, напевно, для цього положення і створений шарнір "кочення".

Всі три реєстратора "вміють" автоматично починати запис під час подачі напруги на їх входи харчування, що в більшості сучасних автомобілів еквівалентно включенню запалювання при підключенню їх до гнізда прикурювача.

Спочатку ми в настройках усіх відеореєстраторів встановили максимальний дозвіл відеозапису:

  • DVR-027 - 1280x720 (30 fps)
  • DVR-210 - 1920x1080 (10 fps)
  • F880LHD - 1920x1080 (30 fps)

Хтось може запитати - а який сенс порівнювати відеореєстратори, що записують з різним дозволом? І на це питання ми якраз і спробуємо відповісти - чи дають реальне перевага реєстратори із записом в Full HD. Чи варто переплачувати за високий дозвіл, яке заявляють багато виробників. Може це всього лише маркетинговий хід, який ми бачимо на ринку цифрових фотоапаратів. У гонитві за мегапікселямі виробники забули про реальну якість знімків, і багато дилетанти (на яких і будується маркетинг) вважають, що чим більше мегапікселів в їх фотоапараті, тим він крутіший.

Ну а тепер перейдемо до справи - подивимося і порівняємо кілька кадрів з цих трьох відеореєстраторів. День нам видався не найкращий - було похмуро і дуже похмуро, на дорозі, не дивлячись на початок січня - сльота і бруд, лобове скло приватно доводилося очищати двірниками, номери автомобілів брудні, у деяких не читані навіть з відстані 1-2 метрів. Ну що ж, умови далекі від ідеальних, зате дуже навіть реальні і найголовніше - однакові для всіх відеореєстраторів.

Перше, що кидається в очі - це різні кути огляду у всіх трьох відеореєстраторів. Ми спеціально для наочності розмістили кадри в порядку зменшення кута огляду. Найширший кут у DVR-210, трохи вужче у DVR-027 і найвужчий у F880LHD. Більш детально про кути огляду автомобільних відеореєстраторів .

Для того щоб оцінити деталізацію картинки ви можете клікнути по зображенню, і тоді кадр відкриється в новому вікні в повному дозволі. Порівнюючи ці кадри можна побачити, що колосальний різниці між ними немає. Звичайно у DVR-F880LHD чіткість зображення вище і деталізація краще, але тут треба враховувати і той факт, що кут огляду у нього у нього найменший, і за рахунок цього всі спостережувані об'єкти розташовані як би ближче до нас і мають більший масштаб.

Кадри ж у DVR-210 і DVR-027 прмерно на одному рівні якості, номер попереду йде газелі читається на обох картинках. Але, з огляду на, що кут у DVR-210 ширше, то можна вважати, що деталізація у нього краще, принаймні інформації в кадрі значно більше. А ось назва ларька і аптеки, розташованих зліва, у цих двох реєстраторів читаються значно гірше ніж у повноцінного Full HD DVR-F880LHD.

Хочеться відзначити ще один недолік занадто широкого кута у DVR-210. Значну частину кадру займає не тільки капот, але і передня панель автомобіля, а це даремна інформація. Якщо ж направити об'єктив вище, то він буде знімати те, що відбувається в небі, а це нас, як автомобілістів, які фіксують дорожню обстановку теж мало інтрес. Крім того, якщо камера буде дивитися вище і більшу частину кадру займе світле небо, то експозиція (електронний затвор камери) налаштуватися таким чином, що темні частини кадру будуть невиразні. У ясну сонячну погоду це буде виражено ще сильніше. Все ж динамічний діапазон, за нашими спостереженнями, у DVR-210 дещо гірше, ніж у інших двох випробовуваних.

В подальшому порівнянні ми вирішили змінити дозвіл записи у DVR-210 до HD (1280x720), що б вирівняти його з іншими реєстраторами за швидкістю записи. Все ж 10 к / с замало для автомобільного відеореєстратора. Мало того, що відео показується не плавно, а кілька дискретно (фрагмент відео, залитого на Youtube ви можете подивитися внизу сторінки), ну і на високій швидкості або в різких поворотах частина важливої ​​інформації може бути не зафіксована. Процесор у бюджетного відеореєстратора DVR-210 слабенький для оцифровки Full HD відео потоку зі швидкістю 30 fps. І щоб уже дійсно поставити все три відеореєстратора в однакові умови, встановимо у всіх швидкість запису - 30 к / с. Хоча, потрібно визнати, що в якості відео (в частині його деталізації) ми трохи втратили.

Ось для прикладу два кадри з DVR-210 в різному дозволі, зроблені з одного місця:

Якщо відкриєте повноформатні кадри, то побачите, що напис на розтяжці на другому кадрі практично не читається, на відміну від першого кадру з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів.

І все ж ми вирішили далі знімати відео в реальному часі, щоб для очей була помітна швидкість зміни кадрів:

Аналізуючи другу трійку відеокадрів можна помітити, що брудний номер впередиидущего легкового автомобіля найгірше читається у DVR-210, але не будемо забувати, що кут огляду у цього реєстратора набагато ширше, ніж у двох інших, і цей автомобіль здається далі від нашого, при цьому ми бачимо трохи більше з боків кадру. З огляду на цей факт, можна припустити, що деталізація видеокадра у DVR-210 знаходиться на одному рівні з іншими. Однак, потрібно визнати, що картинка з F880LHD візуально здається чіткіше, і навіть можна спробувати розібрати номер кросовера, в третьому ряду, чого зробити на інших 2-х кадрах не представляється можливим.

Ну і нарешті подивимося на останню трійку кадрів, яка нам здалася цілком інформативною:

Тут дуже наочно видно різницю між кутами огляду і перевага поєднання високої роздільної здатності та більш вузького кута у F880LHD - номери стоять автомобілів видно більш чітко і навіть можна розібрати держномер у Рено. Хотілося б відзначити ще раз, що широкий кут огляду несе з собою не тільки плюси, а й мінуси. Ви можете побачити, що діється на узбіччі і в першому ряду зустрічної смуги, але при цьому не зафіксуєте номер попутного автомобіля. Що важливіше? Спірне питання, вирішувати вам.

Які зробимо висновки? безперечно, автомобільні відеореєстратори з більш високою роздільною здатністю здатні показувати більш чітку картинку і деталізація зображення у них на висоті. Однак колосальний різниці від хороших HD реєстраторів як, а особливо в інформативності відеозображення немає. І часом заплативши в 2 і більше разів більше за Full HD відеореєстратор ви отримаєте виграш в якості максимум - 20-30%. Однак і така різниця може бути вирішальною, наприклад, в питанні ідентифікації зник з місця аварії автомобіля.

І ще один висновок хотілося б зробити. Маловідомий поки що автомобільний відеореєстратор DVR-210 має право бути. При своїй низькій вартості (тут ми не беремо до уваги відеореєстратори з зовсім вже низьким дозволом запису - 640х480 пікселів) він володіє гідним якістю запису і рядом переваг, що вигідно відрізняють його від своїх однокласників. І для тих, хто не бажає витрачати на покупку автомобільного відеореєстратора більше 100 $, DVR-210 - мабуть, один з найоптимальніших варіантів.

Фрагмент відео з реєстратора DVR-210. Дозвіл 1920х1080 10 fps

Фрагмент відео з реєстратора DVR-027. Дозвіл 1280х720 30 fps

Фрагмент відео з реєстратора DVR-F880LHD. Дозвіл 1920х1080 30 fps

При частковому або повному використанні матеріалу посилання на першоджерело обов'язкове.

Дивіться також:


Комментарі до статті:

Залишити повідомлення...

Іван

Радує коли твій відеореєстратор кращий в огляді, та ще й коли купив його за низькою ціною в магазині

Що важливіше?
Які зробимо висновки?

Новости