Порівнюємо квадрокоптера Phantom 4 і Pantom 3 Pro

  1. Підготовка до польоту
  2. батарея
  3. надійність
  4. льотні характеристики
  5. Штучний інтелект
  6. льотні режими
  7. Камера
  8. висновок

За твердженнями DJI, компанія зосереджені на поліпшенні можливостей квадрокоптера на споживчому ринку. І компанія довела це твердження з випуском DJI Phantom 4 з ще більш захоплюючими характеристиками менш ніж за рік, після випуску DJI Phantom 3 . Фантом 4 в черговий раз підвищив планку для аматорських квадрокоптера.

DJI Phantom 3

Давайте подивимося, що вдалося поліпшить інженерам.

Підготовка до польоту

Продукція DJI доступна починаючим користувачам, компанія прагне зробити свої продукти максимально зручними у використанні. Чергове зручність знайшло своє застосування в установці гвинтів на Phantom 4. Тепер вони не вкручуються, а вставляються в спеціальне кріплення. Що робить їх установку її більш швидкою і простою.

батарея

Термін служби батареї Фантома 4 становить щонайменше на 25 відсотків більше, ніж у Фантома 3 Pro. P4 може пролетіти 28 хвилин, в той час як P3 Pro всього 23. Батарея нового дрона має більше сполучних висновків, це нововведення допомагає контролювати рівень заряду батареї. Інтелектуальна батарея P4 має ємність 5350mAh, в той час як у Р3 Pro - 4480mAh.

надійність

Phantom 3 є дуже надійною модель в порівнянні з іншими невеликими коптерамі. Але Фантом 4 знаходиться на більш високому рівні. Він має подвійні компаси, акселерометри і гіроскопи. Крім того, P4 отримав інфрачервоні бічні датчики і задні камери. Таким чином, Фантом 4 має фактично круговий огляд.

Нововведення в Phantom 4 Pro

льотні характеристики

4-й фант поважчав на 100 грам в порівнянні з Phantom 3, однак збільшення потужності двигунів і якості гвинтів дозволили збільшити максимальну швидкість польоту до 72 км / ч.

Штучний інтелект

Фантом 4 має більш присунутих інтелектуальну систему ніж P3 Pro. P4 отримав систему OSS (Obstacle Sensing System) або зондування перешкод яка безперервно сканує навколишнє середовище і виявляє перешкоди в режимі реального часу. Оптичний діапазон датчика P4 знаходиться між 0,7 і 1,5 м, в той час як P3 Pro навіть не має цієї функції. Вдосконалений штучний інтелект найбільш важлива відмінність P4 і P3 Pro. Подвійне позиціонування (GPS і ГЛОНАСС) і візуальні модулі позиціонування присутні P4 Pro і P3, але Р4 має кращу точність.

льотні режими

Ще одна важлива відмінність між P4 і P3 Pro є функція підвищення Follow Me який називається ActiveTrack. За допомогою ActiveTrack, Р4 може відстежувати будь-який предмет, що знаходиться на відстані до 15 метрів. Ви просто їсте і не турбуєтеся, що ваш коптер вріжеться в перешкоду. Режим ActiveTrack на основі OSS відмінно працює.

З'явилося багато льотних режимів таких як Draw (політ по траєкторії, намальованої пальцем на планшеті) або повернення додому тим же маршрутом.

У P4 з'явився режим TapFly - просто вкажіть пальцем місце на екрані, в коптер негайно туди відправиться.

Камера

У P4 змінено програмне забезпечення, яке дає більш швидкий зворотний зв'язок між пілотом і камерою, зокрема в управлінні автофокусуванням. Як в Phantom 3 Pro, камера в Phantom 4 видає 12 MP і 4K відео, але на відміну від Phantom 3 Pro, Фантом 4 може знімати зі швидкістю 120 кадрів в секунду з роздільною здатністю 1080p. І, нарешті, вісім елементів об'єктива і деякі перенастроювання сенсора дають більший динамічний діапазон квітів і більш високу насиченість.

висновок

Безліч нововведень, які з'являються в кожному новому Дронь від DJI, роблять цю компанію законодавцем мод. А Фантом 4 є безумовно найбільш просунутою моделлю серії Phantom. Якщо ви вже є власником 3 версії, і у вас є зайві 400 USD на придбання Фантома 4 - сміливо купуйте, він вас не розчарує.

Новости